HEX Nordic

Månedtlige indlæg med dine favorit hex emner

Få daglige tips & inspiration på Instagram @hex.nordic

Gå på opdagelse i hex universet

Vælg mellem botanical, witchy, crystal eller health verdenerne

Et trygt forum for dig med særlige interesser

Månedtlige indlæg med dine favorit hex emner

Få daglige tips & inspiration på Instagram @hex.nordic

Gå på opdagelse i hex universet

Vælg mellem botanical, witchy, crystal eller health verdenerne

Et trygt forum for dig med særlige interesser

Søg
Close this search box.
CRYSTAL WORLD

Del 3 | Lets talk about rocks, baby! Fra Lapiz Lazuli til Grøn Granat

Vi vil rigtigt gerne lære dig om alle de mange forskellige typer af sten og krystaller, samt om hvordan du kan bruge dem til at bringe lidt mere af det du mangler ind i din hverdag. I dag skal vi se nærmere på 7 nye sten. 

Som altid, vil jeg starte med at sige; har du ikke læst del 1 og del. 2 så anbefaler vi at du starter der.

Naturen bringer os rigtigt mange fantastiske gaver som besidder fantastiske energier. Nogle af disse gaver er alle de forskellige typer af sten og krystaller som vi kan være heldige at støde på ude i den store verden. Alle krystallerne er individuelle, ikke bare i deres udseende, men også i deres evner, styrker og energier. Vi vil rigtigt gerne lære dig om alle de mange forskellige typer, samt om hvordan du kan bruge dem til at bringe lidt mere af det du mangler ind i din hverdag. I dag skal vi se nærmere på 7 nye sten, og dem vi skal lære om i dag er… 

I dag ser vi på 7 krystaller og sten

Tryk for at gå til den krystal / sten du ønsker at læse om
forbindelse ◦ intuition ◦ klarhed ◦ koncentration ◦ tålmodighed

1 | Lapiz Lazuli

Lapis lazuli siges at være stenen for vilje og venskab. Denne smukke blå sten kan styrke din klarhed, og hjælpe dig med at være tro mod dig selv og realisere dine inderste behov. Den hjælper dig med at opnå øget koncentration og tålmodighed, samtidig med at den styrker din intuition. Det er altså en helt fantastisk sten hvis man trænger til at mærke sig selv.

Lapis lazuli kan hjælpe dig med at tage styringen tilbage over dit liv, og til tydeligere at høre din egen indre stemme. Stenen hjælper dig med at mærke hvad din krop og sjæl har behov for, men det kræver altså også at du lytter. Denne sten styrker desuden din kraft og åndelige indsigt, og er generelt en sten med en enormt kraftfuld energi. Vi ruller altså med de helt store energier her. Lapis Lazuli siges desuden på det fysiske plan at have en styrkende effekt på immunforsvaret, samt at heale og afværge spændinger og halsbetændelse. Det er som så mange andre en sten med et utal af gaver som vi gladeligt tager imod.

Du kan bruge Lapis Lazuli til at åbne både dit tredje øje, samt din hals chakra. I det gamle Egypten var det velkendt at den smukke sten rummede både uendelige muligheder og magiske kræfter. Man mente både dengang, så vel som i dag, at den åbnede en bro mellem den fysiske og den åndelige verden. Men den forbinder ikke kun verdener, den forbinder også fortid, nutid, og fremtid. Det var derfor en sten og en energikilde egypterne havde en stor respekt for, og det har vi også, med god grund.

jordforbindelse ◦ velvære ◦ tryghed ◦ balance

2 | Mosagat

Mosagat er kendt for at skabe en masse gode ting, her i blandt, lykke, balance, tryghed, rigdom, overskud, selvtillid, selvaccept, og nye venskaber. Ja listen er lang, men det klager vi bestemt ikke over. Denne smukke sten hjælper dig med at blive i nuet og levet dit liv til fulde, alt imens at den giver dig evnen til at planlægge og skabe den nødvendige struktur. Du for altså det bedste fra begge verdener som fr. Montana ville have sagt.

Mosagat styrker din jordforbindelse, og din kontakt til naturen, så du bedre kan mærke dig selv men også energierne i naturen omkring dig. Men gave regnen stopper ikke her, for Mosagat giver dig både viljestyrke og mod, men den øger også din evne til at være velformuleret og præcis. Sagt med andre ord, med mosagaten ved din side er du unstoppable!

 

Denne sten kan også bruges til at bringe din krop i balance, og styrke dit immunforsvar. Den er med fordel brugt imod, allergi, diabetes, lever og nyre lidelser, og til at stimulere fordøjelse, stabilisere blodsukker, og styrke hår, hud, og negle. Den er altså ikke kun fantastisk for sjælen men også for kroppen, hvilket er endnu en grund til at tilføje den til din samling.

Vidste du?

Mosagat er en variation af kvarts der hedder Kalcedon, som har fine inklusioner af jern og hornblendemineraler, m.m. Dette gør den helt speciel, denne sten har nemlig en særligt stærk forbindelse til naturen og jordens energier.

klarhed ◦ spirituel kontakt ◦ frugtbarhed, kommunikation ◦ fred.

3 | Månesten

Månestenen siges at have en helende og styrkende effekt. Den er både livsgivende, og styrker den feminine guddommelige energi. Stenen her skaber både tryghed, klarhed, lys, og fremmer spirituel kontakt. Månen har en stærk feminin energi og månestenen er ingen undtagelse. Men den besidder mange flere gaver endnu.

Den styrker nemlig også din kontakt til din underbevidsthed, skaber stabilitet, og hjælper dig med at træffe de rigtige valg. Man kan altså sige at den hjælper med at guide dig igennem livet, og det er bestemt en god makker at have med sig. Månesten er kendt for at skabe åbenhed og styrke kommunikation, så du lettere kan kommunikere dine egne men også forstå andres følelser. På det fysiske plan siges månestenen at styrke fertilitet og bringe balance i hormonelle ubalancer, samt styrke balancen i din cyklus. Igen ser vi altså den stærke feminine energi skinne ud af denne smukke sten.

En månesten har adularescens. Det er et lysfænomen som ses i stenen som et bevægeligt hvidt eller blåt genskær. De findes både som blå, gule, orange, hvide, rødlige, eller farveløse. Denne sten er af variationen Orthoklas og hører derfor til gruppen af feldspat. Mineralet har en lagdelt struktur, hvilket giver de slæbende sten et blåligt hvidt genskær som Månen eller Månens spejling i vand. Alle steder fra de keltiske grupper til de hinduistiske traditioner ser vi at månestenen er forbundet med den mest kraftfulde feminine energi, derfor er måne stene ofte blevet forbundet med fuldmånens magiske kræfter. And we see why.

lindring ◦ sucses ◦ kærlighed ◦ glæde ◦ hjertevarme

4 | Rav

Rav er måske hverken en sten eller en krystal, men det besidder enorme energier og derfor syntes vi bestemt at den fortjener at komme med i vores samling. Rav symboliserer solens varme og energigivende stråler, og fremmer en sorgløs og optimistisk holdning til livet.

Rav tiltrækker både succes, øger din motivation og støtter dig i at nå dine mål. Dette smukke stykke harpiks skaber balance, og er kendt for at bringe både glæde, kærlighed, varme, selvtillid, selvværd, lykke, og tryghed ind i dit liv. Der er altså ikke noget at sige til at vi måtte have det med på listen. Men det slutter ikke her, for rav kan meget mere endnu.

Det har en beroligende effekt, og siges at stimulere din intellektualitet. Så du kan være ekstra skarp når du samler din witchy knowledge. Rav kan bruges til at heale din aura, og skærme for negative energier, så du altid er beskyttet og i balance. På det fysiske plan er rav brugt til at afværge astma, allergi, gigt, bronkitis, og hovedpine. Men det er også brugt grundet dens helende effekt på sår og fysiske skader, samt dens beroligende effekt på spædbørn, hvis man har sådan nogle.

Lidt ekstra rav facts til dig der ik´ har fået nok:

Rav har altid være tillagt stærke helbredende og magiske evner når man kigger tilbage i historien. Man kan finde opskrifter helt tilbage fra 400 år F.KR. hvor rav har været knust til pulver og brugt som regulært lægemiddel mod maveproblemer.

Rav har en stærk tilknytning til solens energi, det bringer lyset, evigheden, modet, og gennemsigtigheden, og har siden tidernes morgen været brugt som smykker/amuletter, og som genstande til magisk helbredelse.

Vidste du?

Rav er forstenet harpiks der kommer fra nåletræer og løvtræer. Harpiksen endte nede i skovbunden for 30-50 millioner år siden, og fra skovbunden er ravet blevet transporteret omkring af hav og is fra istiden.

lys i mørket ◦ jordforbindelse ◦ klarhed ◦ renselse

5 | Røgkvarts

Røgkvarts er en meget kraftfuld krystal, der bruges til at rense energi, og som særligt er brugt til at fjerne negative energier. Desuden har den en afværgende effekt på indestængte følelser, som angst, depression, jalousi, frygt, modløshed, vrede, og generelt negative tanker. Den holder altså alt dette på afstand samtidigt med at den i stedet bringer dig større mental klarhed.

Røg kvarts har en beskyttende effekt, den hjælper dig med at slippe det der holder dig nede og skubber dig kærligt videre i livet, så du kan komme i gang med det du virkeligt brænder for helt inde i din sjæl. Denne sten bruges også til at fjerne både mentale men også følelsesmæssige blokader, og til at lindre smerte. 

Så hvad end det er i kroppen eller i sjælen du har ondt, så har røgkvarts din ryg. Denne sten har en stærk jordforbindelse, og siges på et generelt plan at hjælpe dig med at finde lyset i mørket. Og vi kan alle sammen have behov for en der tager os i hånden og hiver os tilbage til lyset en gang imellem, og det gør røg kvartsen.  

Røgkvarts bruges til at øge din koncentration, og til at rense luften imellem mennesker. Den siges også at have en positiv potens effekt, og at øge sexlysten. Den skaber altså god stemning i hjemmet på mere end en måde kan man sige. Det er en god sten til manifestation, da den har meget stærke energier, så den kan med fordel hives frem ved manifestationer, spells, eller andet energi arbejde.

På det fysiske plan kan du med fordel bruge røgkvarts til at styrke både din nyre, hindre forstoppelse, og undgå mavetarm problemer. Man ser ofte røgkvarts blive brugt i forbindelse med strålebehandling og kemoterapi, da den både støtter, healer, renser, og lindrer, sjæl og krop.

positivitet ◦ sundhed ◦ succes ◦ energi

6 | Rød Granat

Rød granat er brugt verden over for blandt andet dens evne til at tiltrække styrke, sundhed, kreativitet, energi, og ikke mindst positivitet. Denne fantastiske sten øger produktivitet, og giver en stærkere viljestyrke, og stolthedsfølelse. Af samme grund er den meget populær i forbindelse med personlige mål, drømme, og karriere.

Rød granat bringer både kærlighed, succes, og popularitet med sig, og hjælper dig med bedre at forstå dine egne lidenskaber og passioner. Så du bedst muligt kan følge og opnå dine drømme og ønsker.

På det fysiske plan bliver Rød Granat ofte brugt mod problemer med underlivet, hvad end det drejer sig om menstruationssmerter, ubalancer, eller andre former for problematikker, er den røde granat altså med til at skabe en sund balance i underlivet. Men den bruges også flittigt til at styrke og heale både benene, og hofterne. Når vi arbejder med rød granat på det fysiske plan, arbejder vi altså på at heale og arbejde med den nederste del af kroppen.

Vidste du?

Ordet “Granat” kommer af det latinske ord “Granatus”, hvilket betyder ”korn lignende”. Det navn fik den da den i rå form nemlig ligner helt fine små kerner man kan finde i et granatæble. Rød Granat har været brugt til f.eks. smykker længe! Faktisk helt tilbage i antikkens Egypten, Rom og Grækenland. Rod chakra.

skæbnesten ◦ engagement på alle måder

7 | Grøn Granat

Grøn Granat har en enormt kraftfuld energi. Denne sten giver dig både livskraft og ro, alt i mens at den hjælper dig til at tage handling og udtrykke dig selv. Her er der altså gang i nerierne og det hele er i bevægelse. Denne sten afhjælper kaos og splittelse, samtidigt med at den stabiliserer både det åndelige, fysiske, og følelsesmæssige system.

Grøn Granat hjælper dig også til at huske dine drømme. Så er du en af dem der har svært ved at huske hvad du drømmer, er det måske et forsøg værd at lægge en grøn granat under puden eller på natbordet. På det fysiske plan bruges den grønne granat både til at åbne din hjerte chakra, men også solar plexus. Grøn granat er generelt god til at hjælpe kroppen med at restituere og styrker dit immunforsvar, men også både lever og nyrer. Grøn granat bliver også brugt til at afgifte kroppen og mindske betændelsestilstande. De fysiske fordele er altså lige så mange som det spirituelle når det kommer til den grønne granat, og det klager vi bestemt ikke over.

Denne sten påvirker og styrker desuden alle dine sanser, og hjælper med at genopbygge kroppen efter sygdom eller fysiske traumer.  Grøn granat er flittigt brugt til manifestation, da den er enormt energigivende, og dermed kan give dig selv og dine manifestationer et ordentligt energi boost. And we do like strong energies. Grøn granat er især god til at tiltrække overflod og siges at øge fertiliteten, derfor bliver den også kaldet frugtbarheds stenen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Witchy planter i din have

Hvad tænker du, hvis jeg fortæller dig, at du sikkert har en masse skøn naturmedicin mm gemt imellem dit såkaldte “ukrudt”? Det lyder ret godt, ikke? I dag ser vi nærmere på nogle af de vilde planter, der vokser her i Danmark, som langt de fleste har til rådighed uden at tænke over det. 

Read More »

3 witchy tips

Bliv inspireret til at bringe lidt mere magi ind i din hverdag når vi dykker ned i krystal ladning, urtebade og vores ultimative anbefaling når det kommer til krystaller.

Read More »