HEX Nordic

Månedtlige indlæg med dine favorit hex emner

Få daglige tips & inspiration på Instagram @hex.nordic

Gå på opdagelse i hex universet

Vælg mellem botanical, witchy, crystal eller health verdenerne

Et trygt forum for dig med særlige interesser

Månedtlige indlæg med dine favorit hex emner

Få daglige tips & inspiration på Instagram @hex.nordic

Gå på opdagelse i hex universet

Vælg mellem botanical, witchy, crystal eller health verdenerne

Et trygt forum for dig med særlige interesser

Søg
Close this search box.
WITCHY WORLD

Månens påvirkning på mennesker: 8 måder månen ændrer din fysik og opførelse

Har du nogensinde følt dig påvirket af månen? Hvis svaret er ja, så er det ikke så underligt, månen påvirker nemlig mange ting her på jorden.

Forskning viser, at månen kan påvirke os mere, end vi tror

Forskning viser nemlig, at der er en sammenhæng mellem månens cyklus og menneskets adfærd, men også menneskets fysiske tilstand.

Har du nogensinde følt dig påvirket af månen? Hvis svaret er ja, så er det ikke så underligt, månen påvirker nemlig mange ting her på jorden. Et eksempel du nok kender er tidevandet.

Månens tyngdekraft trækker i jorden, og da månens placering i forhold til jorden ændrer sig, gør dette træk det samme. Det er altså dette træk, som blandt andet står bag tidevandet. Månens cyklus har altså en kæmpe indflydelse på vandstanden her på jorden, det har man kunnet bevise videnskabeligt.

Men er det så det eneste, som denne smukke og mystiske kugle har indflydelse på? Svaret er nej. Månen ændrer nemlig også noget inden i dig. Ligesom at vandet følger månens cyklus gør du det samme helt ubevidst, og det skal vi dykke dybere ned i, i dette indlæg. Måske har du før hørt folk undskylde en dårlig søvn med, at det jo var fuldmåne, og du har måske også rystet på hovedet af dem, men det er faktisk ikke helt dumt. 

Forskning viser nemlig, at der er en sammenhæng mellem månens cyklus og menneskets adfærd, men også menneskets fysiske tilstand. Det viser sig nemlig, at ting som mord, hjerteproblemer, søvnløshed, hormonbalance og meget mere viser et mønster, der følger månens cyklus. Månen har altså en markant større indflydelse på os mennesker, end man hidtil har villet anerkende. 

Men tallene lyver ikke, og på trods af at man endnu ikke har en videnskabelig forklaring på hvorfor eller hvordan, har man altså testresultater, som bakker op om, at sammenhængen er der. Nedenfor kan du læse om nogle af de ting, som månen viser sig at have større indflydelse på, end man indtil nu har villet anerkende.

Fuldmånens påvirkning på menneskets fysiske krop

Dårlig søvn

Måske har du prøvet at sove dårligt, og dagen efter eller i løbet af natten opdager, at der er ret meget måne på himlen. Det er du ikke alene om. Mange oplever nemlig at sove rigtig dårligt i dagene omkring og under fuldmånen. Der har i mange år været flere forskellige teorier omkring fuldmånens påvirkning af menneskers søvn. Det blev kun i spekulationerne, indtil en schweizisk forsker fra Psychiatric Hospital of The University of Basel valgte at teste teorien. Ganske rigtigt viste testen, at fuldmånen påvirker vores søvn, faktisk så meget, at dybden af vores søvn i gennemsnit bliver reduceret med 30%, og varigheden med 20 min. 

Deltagerne fortalte derudover også, at de i dagene omkring fuldmånen følte sig mere trætte, men uden at have en grund til det eller at kunne forstå, hvorfor de havde det sådan. Undersøgelsen viste også, at deltagerne i gennemsnit brugte længere tid på at falde i søvn end ellers i netop disse dage. Vi kan altså se i testresultaterne, at søvnen gradvist forringes, jo tættere vi kommer på fuldmånen. Man ser altså en tydelig forbindelse mellem månens cyklus og menneskets søvnmønster. Det er altså bevist, at der sker en ændring i din søvn, når den store smukke fuldmåne nærmer sig. Man ved bare endnu ikke hvorfor. Hvad der præcis er grunden bag denne sammenhæng har man endnu ikke fastlagt indenfor den videnskabelige verden, men som spirituel person har jeg da mine egne teorier, og det har du måske også.

Har du et indre ur?

Der findes et utal af teorier på, hvilke faktorer fra månen det er, der påvirker os, og som sagt er der endnu ikke noget, som er videnskabeligt bekræftet, andet end at vi kan se via test, at noget sker. Forskerne bag undersøgelsen mener dog at have en teori; de mener nemlig, at mennesket, ligesom mange havdyr, muligvis har et indre måneur. Dog har de endnu ikke kunnet påvise noget, så det må blive i teorierne for nu. Månen forbliver smuk og mystisk, men selv om vi ikke helt forstår hvordan eller hvorfor, ved vi altså, at fuldmånen har en effekt på os mennesker.

Månens påvirkning på gigt og astma

Din søvn er langt fra det eneste, du kan opleve bliver påvirket af månen. En undersøgelse foretaget i Bratislava, som har kørt igennem hele 22 år, har nemlig vist en sammenhæng mellem stigende og forværrede gigtanfald samt astmaanfald i forbindelse med både fuldmåne og nymåne. Man ser altså, at symptomerne på begge disse lidelser forværres og forekommer særligt omkring disse to månefaser. Som med så meget andet af månens påvirkning på menneskekroppen ved vi ikke, hvorfor eller hvordan, men resultaterne viser altså, at der sker en fysisk påvirkning af kroppen i netop disse månefaser.

Månens påvirkning på hormoner og fertilitet

Man har i New York samlet testresultaterne fra 140.000 fødsler og har ud fra det kunne se en sammenhæng mellem kvinders fertilitet og månens cyklus. Disse resultater viser nemlig, at kvindernes fertilitet er størst i den sidste fjerdedel af månecyklussen. Man mener altså, at det er det dalende lys fra  perioden lige efter fuldmånen, som kan fremskynde ægløsningen hos kvinderne. En anden ting, som undersøgelser peger på, er at månen også kan påvirke ting som spontan abort. Her ser vi ligesom med mange andre at de ting, månen påvirker, at der er en stigning i dagene omkring fuldmånen.

Hjerte og blære

En anden sammenhæng mellem kroppen og månens cyklus, man også har set, er månens påvirkning af både hjerte og blærer hos os mennesker. Man ser nemlig i stigende grad, at folk bliver indlagt med netop blæreproblemer og hjertestop, når vi nærmer os den fulde måne.

“Månecyklussen indvirker på menneskets reproduktion, specielt fertilitet, menstruation og fødselsrate. Andre tildragelser forbundet med menneskelig aktivitet som trafikulykker, forbrydelser og selvmord synes også at være påvirket af månecyklussen,” – dr. Michael Zimecki fra det polske videnskabsakademi.

”Den dag, man oplever ultimativt flest trafikuheld, forekommer to dage før fuldmånen, og den periode med flest trafikuheld forekommer umiddelbart i den aftagende fase af fuldmånen."

Månens påvirkning på mennesket s opførsel

Mord og overfald

Du ved efterhånden, at månen påvirker din krop på flere forskellige måder, men den påvirker altså også din opførsel. Vi har tidligere her på Hex delt et citat, der hedder: ”In my defense, it was a full moon, and I was left unsupervised.” Well, that did not age well… det viser sig nemlig, at antallet af overfald og endda også mord stiger omkring den mystiske fuldmåne ifølge en undersøgelse foretaget i Florida. Det er ikke kun forskernes test, der viser denne stigning, men også politikredsens tal, som bekræfter stigningen.

Månens påvirkning på bilulykker

Man har også kigget på trafikken. Her ser man også en sammenhæng mellem månens cyklus og livet her på jorden. Man har gennemgået statistikkerne hen over en periode på 4 år og er kommet frem til, at mængden af færdselsuheld, som så meget andet, følger vores smukke og mystiske måne. Den dag, man oplever ultimativt flest trafikuheld, forekommer to dage før fuldmånen, og den periode med flest trafikuheld forekommer umiddelbart i den aftagende fase af fuldmånen. Så måske skal du køre ekstra forsigtigt eller helt lade bilen stå næste gang den smukke runde måne melder sin ankomst.

Næring og kostvaner

Du opfører dig ikke kun anderledes i trafikken, men faktisk kan man også se en ændring i måden, du spiser og drikker på. Man har på Georgia State University undersøgt sammenhængen mellem månens cyklus og vores madvaner her på jorden, og man er nået frem til, at der faktisk sker en ændring i vores kost, når vi nærmer os den smukke fuldmåne. Det viser sig nemlig, at når fuldmånen kommer frem, så stiger størrelsen på det måltid, du indtager i gennemsnit, med 8%. Samtidigt falder dit alkoholindtag med 26%. Statistisk set er du altså mere sulten når fuldmånen viser sig og har måske mindre lyst til eller brug for alkohol end ellers.

Hvorfor påvirker månen mig?

Vi ved altså, at månens cyklus har en påvirkning på os mennesker, det bekræfter samtlige test. Men nøjagtig hvad der sker, og hvorfor det sker, har man altså ikke kunnet bekræfte gennem videnskaben endnu. 

En af de helt store teorier har længe været, at det bunder i månens tyngdekraftspåvirkning af både immunsystemet, endogene steroider, melatonin og hormoner.

Man har i mange år spekuleret på, hvad der er årsagen til alle disse ændringer, og selv om man ikke har kunnet bekræfte noget endnu, går der flere teorier. De fleste af dem falder på, at det er månens tyngdekraft, som påvirker vores hormoner i kroppen, og på den måde er med til at vi skifter adfærd i rytme til månens cyklus. Månen forbliver altså et mysterium for nu, men effekten er der, og nu kender du i hvert fald til lidt af de ting, månen gør ved os mennesker

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Engletal og deres betydning

Engletal og deres betydning (Fra 1-5)

Engletal fra 1 til 5 har hver deres unikke betydning, og når de dukker op gentagne gange i vores liv, er det universets måde at sende os vejledning og budskaber. For eksempel symboliserer 1 ny begyndelser, mens 5 står for forandringer og nye muligheder. Læs med her og bliv klogere på engletallene.

Read More »
Stjernetegn fisken flyder i vand

Stjernetegn Fisk – Hvem er de?

Fiskene er kendt for deres dybe empati og intuitive natur, der gør dem i stand til at forstå andres følelser. De er drømmende, kreative og kan trække sig tilbage i deres egen fantasiverden. Læs med når vi lærer disse følsomme og medfølende individer at kende.

Read More »
Stjernetegn skorpion i kvinde

Stjernetegn Skorpion – Hvem er de?

Skorpionerne er kendt for deres stærke psyke og evne til at læse andre mennesker, mens de selv ofte skjuler deres sande følelser. De er passionerede, dybt loyale og modige, men glemmer aldrig et svigt. Læs med når vi lærer disse intuitive og viljestærke individer at kende.

Read More »

Transformations og udviklings krystaller

Står du og skal igennem en udvikling, eller ønsker at transformere noget i dit liv eller måske dig selv, så kan det give god mening at læse med her. Vi har samlet en liste med 9 transformations sten og krystaller.

Read More »

Witchy planter i din have

Hvad tænker du, hvis jeg fortæller dig, at du sikkert har en masse skøn naturmedicin mm gemt imellem dit såkaldte “ukrudt”? Det lyder ret godt, ikke? I dag ser vi nærmere på nogle af de vilde planter, der vokser her i Danmark, som langt de fleste har til rådighed uden at tænke over det. 

Read More »