HEX Nordic

Månedtlige indlæg med dine favorit hex emner

Få daglige tips & inspiration på Instagram @hex.nordic

Gå på opdagelse i hex universet

Vælg mellem botanical, witchy, crystal eller health verdenerne

Et trygt forum for dig med særlige interesser

Månedtlige indlæg med dine favorit hex emner

Få daglige tips & inspiration på Instagram @hex.nordic

Gå på opdagelse i hex universet

Vælg mellem botanical, witchy, crystal eller health verdenerne

Et trygt forum for dig med særlige interesser

Søg
Close this search box.
CRYSTAL WORLD

Del 1 | Lets talk about rocks, baby! Din lille krystal guide

Der findes et utal af smukke og stærke krystaller og sten som naturen har skabt til os, hver og en er helt unik i sit udseende, sine evner, og sine energier. Her finder du en lille, let og overskuelig guide over nogle af de fantastiske krystaller du kan støde på ude i den store verden

Der findes et utal af smukke og stærke krystaller og sten som naturen har skabt til os, hver og en er helt unik i sit udseende, sine evner, og sine energier. Krystaller har været brugt siden tidernes morgen til blandt andet healing og manifestation, og bliver det fortsat dagen i dag. Så et eller andet må de jo kunne…

Det er en spændende men ikke mindst stor og måske også uoverskuelig verden at dykke ned i.. så lad os tage dem sammen lidt af gangen. Her finder du en lille, let og overskuelig guide over nogle af de fantastiske krystaller du kan støde på ude i den store verden.

Idag ser vi på 7 krystaller

Tryk for at gå til den krystal du ønsker at læse om
◦ Frihed ◦ held ◦ helbred ◦ positivitet ◦ livsmod ◦ latter ◦ tolerance ◦ kommunikation

1 | Akvamarin

Akvamarin er kendt som friheds stenen, det er den fordi den bringer så mange fantastiske ting. Så forbered dig på en gaveregn af overskud! Denne sten bringer både held, og godt helbred med sig, den nedbryder selvdestruktive tanker, og styrker positive tanker. 

Udover det fremmer den lykke og kærlighed, og hjælper på livsmod, latter, og tolerance. So whats not to like…Den bruges også til at åbne blokader i din hals chakra til kommunikation og give dig evnen og styrken til at udtrykke dig så du kan sætte grænser og lære dine egne behov bedre at kende. No means no honey… Akvamarin er også en fantastisk sten til healing, og afhjælper både allergi, hudsygdomme, hovedpine, og fordøjelsesproblemer..

Vidste du dette?

Akvamarin tåler fint vand, og kan derfor energi oplades med saltvand, havvand og rindende vand.

TRYK ELLER HOVER FOR REVEAL

Til dem der elsker at nørde sten lige så meget som os!

Akvamarin er af typen Beryl. Beryl er et mineral man finder i heksagonale krystaller, de kan være store og små, men findes i helt op til 9 meter. Selv om akvamarin er kendt for sin smukke blå/grønne farve, er krystallen faktisk klar, farven kommer fordi der indgår enten en smule jern eller titanium i krystallerne.
◦ Tro ◦ kærlighed ◦ bevidsthed ◦ visdom ◦ ro i sind ◦ åndelig udvikling ◦ klarsyn ◦ intuition

1 | Ametyst

Mange kalder Ametyst for tro stenen. Den skaber kærlighed i hverdagen, men bringer også psykisk bevidsthed og visdom, og som vi ved… knowlege is power. Ametysten bringer generelt ro i sindet, og hjælper din åndelige udvikling og styrker dit klarsyn.

Den fremmer din intuition og hjælper dig med at skabe stærke manifestationer, så pas på hvad du ønsker dig. Denne sten hjælper dig også med at kontrollere din tålmodighed, og inspirer dig til at være mere kreativ. Ametysten binder den maskuline og feminine energi sammen og hjælper dig med at skabe en bedre helhedsfølelse som menneske, og acceptere at vi alle sammen rummer både maskuline og feminine energier. Den kan også rense negative vibrationer og energier, give selvtillid, og hjælper dig til at få et bedre forhold til dig selv. So you go do you.

Rent fysisk er ametysten kendt for at have en fantastisk virkning på ryg problemer generelt, men især rygraden. Den bruges også imod mange andre ting, såsom afhængighed, hudproblemer, hovedpine, nakke spændinger, og søvnløshed. udover det virker den også afværgende mod ting som stress, frygt, og mareridt. Ametysten hjælper dig altså med at skabe balance i sit system, og med healing generelt så du kan være den bedste version af dig!

Ekstra tip!

Et lille ekstra tip til vores rich witches derude eller dem som ønsker at være det… Mange bruger også Ametysten på deres kontorer da den er kendt for at bringe overflod med sig.

◦ rensende ◦ energi givende ◦ selvtillid ◦ venstre hjernehalvdel ◦ maveområdet

1 | Koral

Koral har både generelle egenskaber, samt mere specifikke egenskaber efter type, ligesom vi ser det med Fluorit og Jade. den er generelt kendt for at være både rensende, og energi givende. Den bliver blandt andet brugt til at forstærke din selvtillid, og dæmpe din generthed, så du kan bryde ud af din skal.

Koral hjælper dig til bedre at modtage kærlighed, og hjælper dig med at vende vrede og bitterhed. Den hjælper dig også til at skelne mellem brug og misbrug. Koralsten siges også at have en rensende effekt på den venstre hjernehalvdel, samt hele maveområdet. Men der er også nogle mere specifikke energier indikeret af farven på korallen.

Hvid koral

Tryk eller hover for info

Egenskaber

Den hvide koral er udover de ovennævnte brugt til at styrke intellekt, fleksibilitet, og at bringe klarhed, samt at rense energi. Den hvide koral fremmer femininitet, styrker din identitetsfølelse, og giver dig en fantastisk udstråling. Den bruges også til at opløse muskelspændinger, lindre forstoppelse, og fjerne stress og hudproblemer. New stone new me siger jeg bare!

Rød koral

Tryk eller hover for info

Egenskaber

Den røde koral er udover ovennævnte brugt til at afhjælpe blodmangel, styrke din jordforbindelse, livskraft, visdom, og energi. Den bruges også til at fremme seksualitet, da den øger sexlysten og vækker lidenskab. Bevares alt efter hvor cool din kæreste er kan det godt være du har mere held med lingeri ind en nyindkøbt koral… but you get the point.
Transformation ◦ magi ◦ inspiration ◦ ny energi ◦ begyndelser ◦ ressourcer

1 | Labradorit

Labradorit er en transformations sten, men også en magisk sten. Denne smukke sten hjælper dig med at sætte gang i din inspiration, samle ny energi/nye ressourcer, og på et generelt plan styrke nye begyndelser. And we do like a clean slate.

Det er en sten som bruges når man trænger til at samle styrke og kræfter, og til  at genfinde sin kreativitet, efter at have været udbrændt eller udkørt i længere tid. Den bringer overblik, klarhed, og indsigt, og vækker din dybe bevidsthed, hvor du vil opleve en uendelig strøm af kreativitet.

Den skaber jordforbindelse, og hjælper dig med at stimulere din intuition, samt rense krop og sind for gamle fastlåste traumer, og heale angst og dybe sår i sjælen. Labradorit bruges til at tiltrække succes, og give mental skarphed og overblik. den beskytter og styrker din aura, og beskytter dig på et generelt plan i mod uønskede udefra kommende energi. På det fysiske plan ses labradorit ofte brugt i mod synsforstyrrelser, uro, fordøjelsesproblemer, og til at stabilisere stofskifte.

Spirituel transformation ◦ fortrængte følelser ◦ selvsikkerhed ◦ dæmper angst

1 | Malakit

Malakit er for mange et symbol på spirituel transformation. Den hjælper med at forløse fortrængte følelser, såsom angst, sorg, vrede, afmagt, og jalousi. Den gør dig mere sikker i din egen person, og øger dit selvværd og din livskraft, samtidigt med at den dæmper frygten for at blive lagt mærke til. Kæmpe vin for alle os som er introverte.

Den åbner op for din længsel og glæde, og skærper dine instinkter samt din logiske sans. Malakit skaber en stærk forbindelse til naturens kræfter og hjælper dig til at se alt skønheden i verden omkring dig, og hvem vil ikke gerne kunne se det smukke i verden. den bruges også til at afhjælpe seksuelle blokader som er resultat af tidligere traume. Malakit siges i øvrigt at hjælpe på fordøjelsen, og generelle spændinger i kroppen, samt afværge jetlag, flyskræk, have en beskyttende effekt imod alle former for stråling, menstruationssmerter, og kramper…YES PLEASE.

Grow and glow flower child.

Ubetinget kærlighed ◦ harmoni ◦ tilgivelse ◦ empati ◦ ro ◦ tryghed ◦ accept

1 | Rosa kvarts

Rosa kvarts beskrives bedst som ubetinget kærlighed, det er en krystal som bringer både kærlighed, harmoni, tilgivelse, tryghed, balance, empati, og ro. Den hjælper dig med at acceptere og elske dig selv og dine omgivelser som du og de er, og hvorfor skulle du ikke det! Du er lige som du skal være.

Rosa kvarts skaber den nødvendige tryghed for at kunne tage imod alle former for kærlighed, og healer følelsesmæssig ubalance. den opretholder balancen mellem det feminine og det maskuline, og afskærmer stråling og negative vibrationer.

På det fysiske plan bruges rosa kvarts til at styrke seksuelle organer, hvis du forstår sådan en lille en… men også til at styrke hjertet, samt virke afstressende, afspændende, forbedre søvn, og mindske snorken. Det også nemt at være kærlighed sten når man både forbinder maskulin og feminin energi, fjerner snorken og styrker potens, de andre sten havde ikke en chance.

Spiritualitet ◦ intuition ◦ forening af fysisk og psykisk ◦ selvsikkerhed

1 | Zirkon

Zirkon vækker din spirituelle side, og det kan vi godt lide. Den bringer dig både en større tro på dig selv og fremmer din intuition, mens den styrker din jordforbindelse, og hjælper dig med at forene det fysiske og psykiske med følelser og sind.

Den giver dig en større frihedsfølelse, styrker din udholdenhed, giver dig energi og hjælper dig med at give slip på bekymring. jo mindre tid du bruger på at bekymre dig, jo mere tid kan du bruge på at drømme og manifestere så zirkon vil vi ikke være foruden! Zirkon er i øvrigt et symbol på renhed og uskyld, og hjælper dig på et generelt plan med at se meningen med det hele. Det kan vi alle sammen have brug for hjælp til en gang imellem.

Ekstra fakta!

Ekstra fakta til mine fellow sten nørder: En zirkon er en ædelsten og bruges tit i smykker. Den mest populære form er en kubisk zirkon fordi den er mere skinnende end Zirkon normalt er fra naturens side samt mindre skrøbeligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Witchy planter i din have

Hvad tænker du, hvis jeg fortæller dig, at du sikkert har en masse skøn naturmedicin mm gemt imellem dit såkaldte “ukrudt”? Det lyder ret godt, ikke? I dag ser vi nærmere på nogle af de vilde planter, der vokser her i Danmark, som langt de fleste har til rådighed uden at tænke over det. 

Read More »

3 witchy tips

Bliv inspireret til at bringe lidt mere magi ind i din hverdag når vi dykker ned i krystal ladning, urtebade og vores ultimative anbefaling når det kommer til krystaller.

Read More »