HEX Nordic

Månedtlige indlæg med dine favorit hex emner

Få daglige tips & inspiration på Instagram @hex.nordic

Gå på opdagelse i hex universet

Vælg mellem botanical, witchy, crystal eller health verdenerne

Et trygt forum for dig med særlige interesser

Månedtlige indlæg med dine favorit hex emner

Få daglige tips & inspiration på Instagram @hex.nordic

Gå på opdagelse i hex universet

Vælg mellem botanical, witchy, crystal eller health verdenerne

Et trygt forum for dig med særlige interesser

Søg
Close this search box.
WITCHY WORLD

3 witchy tips

Bliv inspireret til at bringe lidt mere magi ind i din hverdag når vi dykker ned i krystal ladning, urtebade og vores ultimative anbefaling når det kommer til krystaller.

Når vi taler om witchy hverdagstips, så handler det om alle de små hverdagsritualer og rutiner. De fleste hekse lever nemlig helt almindeligt, men har et par ekstra små tricks til at sætte lidt krydderi på det ellers ret mondæne liv. Men det betyder ikke, at det er hverken stort eller farligt, eller at det kræver en helt masse; tværtimod handler det om at få smedet sine små hekseritualer og tjanser sammen med ens hverdagsrutiner, så det bliver en naturlig del af ens hverdag og ens liv. 

Der er ikke ting, du skal gøre fast eller nødvendigvis behøver gentage mere, end du gider og magter. Det er netop det skønne ved det. Hekse lever enormt lystbetonet, og en stor del af magien/energien er knyttet til dig selv, så hvis du ikke sådan rigtig gider, får du nok ikke det store ud af det anyways, medmindre vi selvfølgelig snakker fysisk påvirkning fra fx aroma eller naturmedicin. Den fysiske virkning skal nemlig bestemt ikke undervurderes, da det også er en stor del af det, men den mentale og spirituelle virkning kommer fra dig. Og når du formår at kombinere disse to ting, kan du rigtig meget. 

Der er mange små witchy ritualer og tricks, som nemt kan flettes ind i en moderne hverdag, og hjælpe dig til at komme tilbage til de gamle måder og finde tilbage til dig selv. I dag skal vi se på 3 tips til, hvordan du kan drage lidt mere magi ind i din hverdag på en nem og overskuelig måde. Det handler grundlæggende og helt skåret ind til benet “bare om” at tilføje de ting, du allerede gør en intention, og at vide, hvordan du bedst muligt bruger naturen omkring dig, både i forhold til sundhed, aroma, mentalt helbred, energier eller bare et sted at søge tilflugt og samle resurser, hvad end det er fysisk eller mentalt. I dag ser vi nærmere på, hvordan du kan bruge urter, blandt andet i dit bad, og så skal vi snakke lidt om krystaller, det er nemlig ikke bare sten, de kræver en lille smule pleje og kærlighed.

Når du har valgt dine urter, skal du sætte din intention/lave din spell/whatever you call it. Det er som altid vigtigt, at du gør det helt klart, hvad du ønsker at modtage eller opnå.

Brug urter og planter i dit bad

Vi ved, at forskellige planter og urter har forskellige virkninger på krop, sind og energierne omkring os. Når jeg arbejder med urter og magi, føler jeg personligt en stærkere effekt eller virkning, når man kombinerer dem med et af de 4 elementer, og et af dem, jeg selv føler, er nemmest at inkorporere i min hverdag, er vand. En måde at gøre det på, kunne være at inddrage nogle af alle disse fantastiske planter og urter i din baderutine, hvad enten det er et brusebad eller et karbad, så er der mange måder at gøre det på.

Sådan gør du:

Det første, du skal se på, er hvad du gerne vil opnå, hvad enten det er fysisk, mentalt eller spirituelt, og så vælge en eller flere af de urter/planter, der er relevante for dit ønske. Ønsker jeg fx at slappe af eller har jeg angst og skal blive rolig, ville jeg typisk selv vælge lavendel og kamille til at skabe ro og balance, og måske noget salvie til at rense energierne. Ønsker jeg derimod at give min økonomi et ordentligt boost og starte en pengestrøm, ville jeg bruge kanel og timian. Det er bare nogle eksempler på kombinationer, men du kan sammensætte dine urter og planter lige efter dit ønske og dit behov. Det kræver selvfølgelig, at man har lidt viden om planteriget, men bare rolig, det har vi sørget for. Du kan læse meget mere om alle de individuelle planter og urter i vores indlæg i HEX have del 1, og del 2.

Når du har valgt dine urter, skal du sætte din intention/lave din spell/whatever you call it. Det er som altid vigtigt, at du gør det helt klart, hvad du ønsker at modtage eller opnå. Du kan tænke det, sige det, råbe det, viske det, synge det, whatever you like, det handler om dig, og hvilke energier du lægger i det. Du kan eventuelt knytte en handling til dit ønske, jeg selv kan godt lide at inkludere et pentagram for at styrke forbindelsen mellem energierne og mig selv, og lave 3 gentagelser symbolsk for Mother, Maiden, Crown. Du kan også forestille dig, at vandet har en virkning, fx at det healer din krop, fylder dig med energi, eller renser dårlig energi eller sorg væk, eller hvad end det kunne være. Som sagt så kan du tilpasse det helt til dig selv og dine nuværende behov.

Du kan enten vælge at strø det i dit badekar, strø det i bunden af bruseren, binde det i en buket og hænge det i bruseren, stille det i en skål eller et fad, smøre dig ind i urterne, osv. hvordan det indgår er egentlig ikke så vigtigt, du kan gøre det, som det passer dig bedst. Dog vil jeg mene, at energierne er stærkest, når urterne er fysisk i kontakt med vandet som rør din krop eller din krop direkte.

Og så kan du ellers bare nyde dit bad, du kan enten vælge at dedikere en fokuseret del af badet til dit lille ritual eller på et mere generelt plan have dine intentioner i baghovedet igennem processen, og så ellers bare tage dit bad, som du ellers ville. Personligt føler jeg mest for at have en fokuseret del af badet dedikeret til ritualet, så ens tanker er klarer og uforstyrret, men du skal gøre det, som føles rigtigt for dig!

En bonus ting er, at man generelt bare føler sig som en goddess, når man bader i f.eks. rosenblade, you feel me? Gotta love that witchy life.

Start med bjergkrystal

Er du måske en ny krystal samler og vil rigtig geren i gang med at arbejde med krystaller og krystal energier? Det en kæmpe verden, det er både svært at sætte sig ind i, og kan hurtigt blive meget dyrt hvis man gerne vil det hele på en gang. Heldigvis har jeg et godt råd der kan løse begge disse problematikker. 

Du skal simpelthen bare starte med bjergkrystal. As simple as that. En bjergkrystal har en utrolig høj vibration sammen med en særligt rensende, og alsidig energi, hvilket betyder at den faktisk kan gå ind og supplere/eller erstatte langt de fleste krystaller og sten energimæssigt når vi arbejder med energier, spiritualitet, manifestation, og magi. 

Du kan se bjergkrystallen som en slags multitool inden for krystal verden,  den kan lidt af det hele. Mange af de andre krystaller kan selvfølgelig have en stærkere energi til specifikke emner og ønsker, men bjergkrystaller har altså en god høj energi der når ret bredt omkring. du behøver derfor ikke en kæmpe samling af krystaller for at kunne gå i gang med at arbejde med krystalenergi, du behøver faktisk kun 1, og så du altså rimeligt godt kørende langt hen af vejen. 

du kan læse meget mere om bjergkrystallen og alle de andre krystaller i vores indlæg om krystaller lige her i Crystal World. Bruger du din bjergkrystal vidt, bredt, og ofte, så husk at rens den før og efter brug, samt at oplade den regelmæssigt. Alle starter et sted, og hvis man ønsker at gå i gang med krystaller er det klart bjergkrystal vi anbefaler som dit første must have.

Brug et øjeblik på at forestille dig hvordan månens lys skinner ind i krystallen og fylder den med energi, når din intention er sat lader du dem ligge i solen og samle styrke og energi.

Oplad og rens dine krystaller

En fejl mange begår når det kommer til krystaller, er at de kommer til at behandle dem som det de ser, altså sten, og ikke hvad de er, altså energi. Energi skal renses, oplades, tilpasses, og det samme skal sten. Det går ikke at de bare ligger selv om det er dejligt nemt, jeg ved det godt, jeg gider heller ikke altid, men det vi altså nødt til. I hvert fald hvis vi vil have en stærk og hurtig effekt på vores energi arbejde, og det vil vi gerne.

At rense krystaller

Der er flere forskellige måder du kan rense dine krystaller på, lad mig starte med at slå fast vi ikke taler en decideret vask, men mere en spirituel eller energimæssig rensning, det er ikke alle krystaller og sten som tåler vand, og derfor renser jeg personlig ikke selv mine sten med vand, med mindre det er en individuel sten jeg ved  med sikkerhed tåler vand.

Her kan måne vand være en god måde at rense på, men vær opmærksom på sten typen, ellers for du hurtig skadet din samling, og det ønsker vi ikke. Det jeg oftest gør er faktisk at bruge røgelse, jeg bruger salvie, men der er også mange andre urter med rensende effekt hvis man ikke er til den stærke salvie.

Sådan gør du:

Du tænder dit røgelses bundt/stick og tager herefter krystallen i den anden hånd. Nu køre du røgelsen omkring krystallen mens du forestiller dig at stenen bliver renset, du kan eventuelt tegne symboler der er relevante. En klassisk dråbeform er fx symbol på renhed og kan med fordel bruges her.

Du gentager processen med alle de individuelle krystaller. De fleste vælger dog at gøre det med den enkelte krystal inden brug da det er et ualmindeligt stort arbejde at holde dem alle sammen ”rene” og “klar” energimæssigt hele tiden.

At oplade krystaller

krystaller og sten skal altså ikke bare renses, de skal også oplades, som sagt er de ikke nødvendigvis hvad de ligner, vi har at gøre med energi, sår når vi tager fra dem skal de også fyldes op, ellers er det bare en tom skal, a pretty shell tho, men det ka vi ikke bruge til ret meget. der er flere måder at gøre det på, du kan bruge solen, månen, eller dig selv. Personligt foretrækker jeg sol og måne da det ikke kræver det store fra en selv, men hvis du har store mængder energi at gi at, you just do you.

Sådan bruger du månen

Som nævnt kort før kan du bruge fx måne vand til at rense men også til at oplade dine krystaller. Dog skal vi igen være opmærksomme på at IKKE ALLE STEN TÅLER VAND, men nogen gør, og dem kan du nemt lade op med måne vand. Tag et fad og læg dine sten ned i fadet, sæt en stærk intention om at krystallerne suger energi i gennem vandet. Du kan eventuelt tilføje relevante urter og planter for at styrke processen. Så hælder du måne vandet over dine krystaller og lader dem stå og suge energi lidt. Vær opmærksom på tiden og kalk! Hvilket er grunden til jeg personligt ikke selv bruger denne metode, my memory could never. Men så længe du ikke glemmer dine sten er det altså en god måde at lade sine krystaller og sten på.

En anden måde at bruge månen på og min personlige favorit er månelyset, allerhelst fra fuldmånen. Det eneste du skal gøre er at stille dine krystaller så de står i fuldmånens lys, du kan eventuelt tænde nogle lys og inkludere urter og planter som altid for at styrker og understøtte dine ønsker og energier. Herefter bruger du et øjeblik på at forestille dig hvordan måne lyset forsvinder ind i stenen og fylder den med energi. Når din intention er sat passer de sig selv, og skal bare stå i månelyset natten over, og dagen efter er de fyldt med energi og klar.

Sådan bruger du solen

først og fremmest er det vigtig at pointere, at ligesom ikke alle sten tåler vand, er det heller ikke alle sten som tåler sollys og varme. Alle sten tåler solen i mindre mængder, men nogen kan falme og miste farven hvis de får for meget. endnu en grund til min foretrukne energikilde er månen, men solen kan altså også sagtens bruges. Solen er lidt samme princip som med månen, det handler om sollyset og solens stråler, det er klart nemmest at samle stenene på et fad, også så de ikke bliver væk. men du kan også bare lægge dem i græsset så der er direkte forbindelse til naturen, eller bare stille dem i vindueskarmen eller på stuegulvet. Det vigtigste er at de ligger eller står i solens stråler. Som altid kan du tilføje planter og urter for et ekstra energiboost, for at holde energierne rene, eller hvad end du mener der skal til for at styrke og hjælpe processen.

Ligesom med månen bruger du nu et øjeblik på at forestille dig hvordan solens lys skinner ind i krystallen og fylder den med energi, når din intention er sat lader du dem ligge i solen og samle styrke og energi. Det er jo glade lille grå Danmark, så vær opmærksom på vejret så du ikke glemmer dem i haven hvis regnen pludselig kommer.

Sådan bruger du dig selv

Du kan også selv både rense men også oplade dine krystaller ved at flytte på energierne. Hvad end de kommer til dig eller fra dig, eller til og fra noget andet i vores verden så er det dig der bestemmer hvad der ligger hvor. 

Jeg anbefaler ikke at du bruger dine egne energier til at oplade, en ting er at give afkald på dårlige energier man kan have brug for at ligge over i noget andet eller på anden måde at komme af med, men sådan opladende generelt energier ville jeg ikke tage fra dig selv af, der ville jeg altid trække det fra verden. Vi kan kun give så meget, og vi skal også passe på os selv, en gang imellem er det okay, men man skal generelt passe meget på ens egne personlige energier.

Det du gør er at du placerer stenen i din håndflade. Det er vigtig du er i rolige uforstyrrede omgivelser, og at dit sind også er i ro og uforstyrret. Alt efter hvorfra du ønsker at trække energien begynder du nu at forestille dig energien flyder ind i stenen og fylder den, hvad end energien kommer fra din håndflade og flyder igennem dig, eller udefra og flyder ind i stenen bestemmer du, når du har en følelse af at stenen eller krystallen er fyldt kan du takke for energien til hvem end du modtog den fra hvad end det er en af dine guder/gudinder, universet, dig selv, naturen, eller noget helt andet. Gratitude is key.

Du kan gentage processen med de sten du ønsker at lade, det er en metode som ikke kræver noget fysisk andet end dig, men i virkeligheden er det nok den som kræver mest fra DIG, hvis du forstår hvad jeg mener. Det kan være en god måde at connecte til energierne og de individuelle sten, men på et mere generelt plan vil jeg klart anbefale i stedet at bruge solstråler og månelys, så du kan gemme dine energier til dig. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Witchy planter i din have

Hvad tænker du, hvis jeg fortæller dig, at du sikkert har en masse skøn naturmedicin mm gemt imellem dit såkaldte “ukrudt”? Det lyder ret godt, ikke? I dag ser vi nærmere på nogle af de vilde planter, der vokser her i Danmark, som langt de fleste har til rådighed uden at tænke over det. 

Read More »

3 witchy tips

Bliv inspireret til at bringe lidt mere magi ind i din hverdag når vi dykker ned i krystal ladning, urtebade og vores ultimative anbefaling når det kommer til krystaller.

Read More »