HEX Nordic

Månedtlige indlæg med dine favorit hex emner

Få daglige tips & inspiration på Instagram @hex.nordic

Gå på opdagelse i hex universet

Vælg mellem botanical, witchy, crystal eller health verdenerne

Et trygt forum for dig med særlige interesser

Månedtlige indlæg med dine favorit hex emner

Få daglige tips & inspiration på Instagram @hex.nordic

Gå på opdagelse i hex universet

Vælg mellem botanical, witchy, crystal eller health verdenerne

Et trygt forum for dig med særlige interesser

Søg
Close this search box.
botanical WORLD

HEX have | Timian, Kanel, Bynke & Salvie

I HEX have dykker vi ned i forskellige planter og urter og kigger på deres fantastiske egenskaber, samt hvordan du kan bruge dem i din praksis eller bare i hverdagen. I dag kigger vi på Timian, Kanel, Bynke og Salvie planterne. Læs med og bliv klogere på planteriget!

Lad os endnu en gang gå en tur i HEX have, og sammen lære endnu mere om vores vilde og fantastiske natur. Naturen er frit tilgængelig for alle og kan hjælpe, styrke og heale os på så mange planer, hvis man vel og mærke ved hvordan man bruger den. Det vil vi rigtigt gerne lære dig her hos HEX Nordic. Derfor har vi lavet serien HEX have. Har du ikke gjort det, så kan du læse del 1 (Lavendel, Kamille, Jasmin, Aloe Vera og Rosmarin) her.

Hekse har gennem tiden brugt naturen på et utal af måder, men meget af den viden er desværre gået tabt blandt den almene befolkning. Men det betyder ikke at den ikke er tilgængelig. En af de planter vi ser på i dag er f.eks. bynke, som du måske kender bedre under navnet Mugwort. Bynke er en meget kendt og brugt plante indenfor hekse verden. Den vokser ALLE STEDER herhjemme i Danmark, og kan nemt både samles og gemmes, men alle tror det er ”ukrudt”. 

Det glemte naturlige alternativ

Du fjerner den sikkert både i din have og ser den stå langs vejkanten, men du ved ikke at det faktisk er en helt fantastisk lægeurt du har at gøre med, og det er netop fordi alt den her viden er gået tabt i vores moderne samfund. Vi er blevet så vant til kemisk medicin som måske i virkeligheden nemt kunne erstattes med naturmedicin. Jeg siger ikke at alt medicin er dårligt, men prøv måske at drikke et glas kold vandt med citronsaft og knuste mynte blade før du tager en Panodil you now? Både ofte og nemt kan mange af de kemiske midler vi bruger imod små hverdags gener altså erstattes med et naturligt alternativ.

Tag styringen over din sundhed tilbage

Der ligger en enorm styrker i at være i stand til både at påvirke sit eget liv men også at heale sig selv ved hjælp af naturen, og lige netop den power vil vi gerne give tilbage til folket.

Har du allerede læst del 1 og er klar til at lære endnu mere om planteriget så kan du godt glæde dig. Vi dykker dybere ned i endnu flere af de individuelle planter, og dem vi skal se på i dag er.

I dag ser vi på 4 planter

Tryk for at gå til den plante du ønsker at læse om
øm hals ◦ antibakteriel ◦ socialt ◦ rigdom ◦ drømme

Timian

Thymus

Timian indeholder både vitamin a og c, og kan blandt andet bruges til at lindre øm hals. Det virker generelt antibakterielt og bliver brugt både til at behandle fodsvamp og til at opretholde en sund mundhygiejne.

På det spirituelle plan bruges timian især i sociale sammenhænge for at skabe og styrke ting som loyalitet, omsorg og ikke mindst et godt ry. Timian har på et generelt plan en meget stærk tiltrækningskraft, og bruges blandt andre ting til at tiltrække rigdom og velstand, Du kan f.eks. bruge det i dit bad for at starte en pengestrøm. Timian bruges også til at beskytte og holde negative energier ude af både dit hjem, men også din krop og dit sind.

Det har været brugt gennem tiden af et utal af forskellige religioner til både at rense, beskytte, heale og tiltrække positiv energi, og hvorfor stoppe nu? Mange vælger at blive ved, faktisk er timian brugt både bredt og vidt af flere forskellige årsager.

Timian i drømmene

Timian har en stærk knytning til flere former for søvn. Du kan både bruge det til at afværge mareridt, og skabe en dybere søvn, men også til at frembringe visioner, spådoms drømme/profetiske drømme, ja kært barn har mange navne, men timian kan virkelig sætte gang i tingene. Dette hænger også sammen med plantens evne til at styrker dine spirituelle evner og danne mental klarhed. Du kan bruge det til at styrke dine manifestationer, og samtidig holde dit sind beskyttet og rent. Derfor er det ofte brugt i ceremonielle og rituelle sammenhænge.

Slip fastlåste følelser og splid

Det virker afværgende på skænderier, og skaber generelt en god balance i hjemmet og mellem dem som er i det. Timian kan hjælpe dig med at slippe gamle fastlåste følelser som ikke tjener dig positivt mere, samtidigt med det styrker både selvtillid og mod. Du kan f.eks. have noget timian med dig eller bruge det aromatisk når du skal bruge et ekstra boost. Du kan med fordel også bruge timian i forbindelse med krystal arbejde, tarot arbejde, manifestationer, og energi håndtering generelt, da det hæver energierne og vibrationer mens det styrker dine egne spirituelle evner.

Timian siges også at heale det knuste hjerte, afhjælpe ensomhed, og generelt hjælpe dig med at samle dig selv hvis du føler dig knust eller ukomplet.

Hvor har planten sit navn fra?

Navnet Thyme (timian) kommer fra det græske ord ”thymos” eller det latinske ord ”fumus” som betyder ”to fumigate”. Fumigate har jeg haft lidt svært ved at oversætte direkte til dansk, men det er det man gør når man sprøjter noget ud i et fint støv. F.eks. hvis man renser noget med et helt fint sprøjt eller med damp. Dette indikerer også at timian netop har været brugt som en cleanser til at rense et rum. Langt tilbage i tiden har man haft et stort kendskab til alle de forskellige typer for timian og de har været brugt vidt og bredt både medicinsk og spirituelt.

Sådan er Timian brugt igennem historien

Man ser i de gamle middelhavskulturer at de bruge timian til at rense deres templer ved at brænde det og dermed rense luften samtidigt med at frembringe en følelse af ro i templet.

De gamle grækere havde et lidt andet fokus, de brugte det nemlig som et middel i krig. Krigerne smurte timian olie på deres krop inden de skulle i kamp for at sikre deres mod og succes gennem kampen. De brugte også timian til både at fremkalde profetiske drømme, og til at hylde guderne.

Romerne valgte at fokusere på plantens medicinske egenskaber, derfor brugte de den både til at behandle flere former for fysisk sygdom, men de strøg det også på gulvene i templer og i deres hjem for at afværge sygdom. De brændte det også I forbindelse med deres ritualer for at rense, og havde det stående ved deres alterer.

I det gamle Egypten brugte de timian i deres balsamering, og det er en velkendt ingrediens i den berømte kyphi røgelses blanding.

succes ◦ beskyttelse ◦ fertilitet ◦ kærlighed ◦ intuitiuon

Kanel

Cinnamomum verum

På det spirituelle plan forbindes kanel oftest med ting som succes, beskyttelse, og pengestrøm. Men kanel kan meget mere ind det, ikke nok med at det bringer både rigdom og succes i mens det beskytter dig, så bruges det også til at styrke fertilitet og kærlighed. Kanel bruges til at styrke din spiritualitet, og kan hæve både energier og vibrationer, samtidig med det skaber en større psykisk bevidsthed.

Styrk intuitionen med kanel

Denne utrolige plante styrker din tro på dig selv og din egen intuition, så du kan træffe de rigtige valg for dig selv. Men den skaber også både glæde og fremmer positiviteten og det lyse syn på livet. Kanel har en afværgende og beskyttende effekt overfor negative energier og psykiske og spirituelle angreb, men det beskytter også din psyke på et andet plan.

Det modvirker nemlig også tilstande  som depression, angst, og pessimisme, alt i mens at det styrker den generelle psykiske healing. Kanel bruges også til at styrke romantiske forhold, og skabe en større mental klarhed.

Den spirituelle kanel

Kanel er ofte brugt når man meditere eller på anden måde arbejder med det spirituelle da det hjælper med at åbne det tredje øje, og styrker manifestationer alt i mens det renser rummet. Det er generelt godt til at rense og beskytte både dig selv men også dine opgivelser, og som om det ikke var nok, så bringe denne skønne plante også held og lykke med sig på sin vej, og hvem vil ikke have lidt af det.

Kanel er antiinflammatorisk og kan blandt andet bruges i te i mod forkølelse, eller til at booste dit stofskifte.

Advarsel

Vær opmærksom på at kanel i for store mængder kan virke blodfortyndende.

sovemiddel ◦ sikker rejse ◦ feminine energier ◦ rense ◦ psykisk bevidsthed

Bynke / Mugwort

Artemisia vulgaris

Bynke har langt tilbage været brugt som almindelig folkemedicin. Man brugte udtræk fra både blomster og blade til at behandle ting som f.eks. ondt i maven, orm og gigt, men det har også været brugt som et mildt sovemiddel. Bynke blev tilbage i tiden kaldt for fattigmands peber da det sjovt nok som navnet indikerer har en smag der minder om almindelig sort peber. Bynken er en utrolig populær plante indenfor den spirituelle verden og det forstår vi godt. Det bruges nemlig ofte når der skal arbejdes med guddommelighed, profetiske drømme eller andre verdener. Energierne er altså de helt store her.

Bynke til en sikker rejse

Bynke er også kendt fra gammel tid for at have en særligt beskyttende effekt på rejsende kvinder som bar det, derfor havde mange en lille buket bynke med i lommen eller om halsen i en snor. Denne plante har nemlig en helt særlig forbindelse og beskyttende effekt overfor feminine energier (i dag er vi heldigvis så kloge at vi ved, at man ikke behøver at være kvinde for at være feminin eller have en feminin energi, men den gang tiltænkte man den primært til kvinderne).

Mangler du et alternativ til Salvie når der skal renses så kan du nemt bruge Bynke, som i øvrigt vokser alle steder her i Danmark. Denne plante bruges nemlig til både at rense men også til at beskytte, samtidigt med at den bringer dig held og lykke. Den hjælper dig med at få en dyb og restituerende søvn alt imens at den styrker dine drømme og afværger mareridt.

Bynken beskytter dig ikke bare imod negativ energi, men den styrker også din psykiske bevidsthed og aktiverer det tredje øje, så du bedre kan komme i kontakt med dit inderste jeg. Du kan bruge bynke til at styrke og hæve energierne omkring dig og i dig selv, den er også rigtig god hvis du arbejder med at styrke kærligheden hvad end det er til dig selv eller til andre. Bynke kan bruges til at rense din aura og styrke din intuition så du bedre kan lytte når din krop eller universet taler til dig. Denne skønne urt er særligt brugt imod f.eks. menstruationssmerter og skaber på et generelt plan et bedre energi flow igennem kroppen.

En midsommer plante

Bynkes officielle navn er Artemisia Vulgaris, som er et navn den har fået efter gudinden Artemis da Bynke for hende er hellig. Bynke har en stærk knytning til midsommer da de fleste hekse er ret enige om at det er netop denne dag bynken peaker i styrke og skal samles.

Fun fact: Legenden siger at romerske soldater kom bynke i deres sandaler for at forhindre deres fødder i at blive trætte, og sikre at soldaten ikke blev såret under kamp.

Advarsel

Man skal altid være opmærksom på mængder, men lige med bynke er mængden underordnet hvis du er gravid. Så skal du IKKE benytte dig af bunke da det kan forårsage en spontant abort eller starte en for tidlig fødsel.

rens ◦ beskyt ◦ påvirk stemning ◦ fred ◦ visdom

Salvie

Salvia officinalis

Salvie har sit navn fra det latinske Salvia Officinalis der kommer af ordet ”salvare” som betyder at frelse eller helbrede, kombineret med officinalis som er en betegnelse for anerkendte lægeplanter.

Rens og beskyt med Salvie

Salvie er helt sikker en af de mest brugte urter til at cleanse med, og det skyldes den store alsidighed og dens stærke effekt. Salvie bruges både til at rense men også til at beskytte. Den er faktisk så populær til netop dette at jeg vil våge at påstå at det er den mest brugte uden at have fakta tjekket det. Men salvie kan meget mere end at rense og beskytte selvom det havde været fint i sig selv. Den bruges også til at bringe både fred og visdom, så du bedst muligt kan tage de rigtige beslutninger for dig og dit liv. Salvie hjælper også på fordøjelses problemer og kan med fordel bruges imod både forkølelser og øm hals.

Denne skønne plante har mange medicinske fordele. Faktisk bruges det også til at behandle flere former for betændelses symptomer som f.eks. underlivsbetændelse, uren hud, bylder og tandkødsbetændelse. Det er også et fantastisk kosttilskud hvis du fx er i overgangsalderen, eller lider under andre hormonelle ubalancer, da salvie indeholder planteøstrogener, og derved kan hjælpe med at stabilisere. Oveni det, er den god mod hedeture, så det er win win. En anden ting salvie er flittigt brugt til er at styrke hukommelsen, både via indtagelse men også som aroma.

Skift stemningen med Salvie

Du kan bruge salvien til at ændre stemningen eller energien i et rum, derfor bliver det ofte brugt i forbindelse med ceremonier og ritualer. Meditations kulturen er også ualmindeligt glade for salvie, and we see why, da den er helt fantastisk at rense med både inden, under, og efter hvis det er nødvendigt. Salvie er og bliver en helt fantastisk plante som vi hverken kan eller vil undvære i vores samling. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Witchy planter i din have

Hvad tænker du, hvis jeg fortæller dig, at du sikkert har en masse skøn naturmedicin mm gemt imellem dit såkaldte “ukrudt”? Det lyder ret godt, ikke? I dag ser vi nærmere på nogle af de vilde planter, der vokser her i Danmark, som langt de fleste har til rådighed uden at tænke over det. 

Read More »

3 witchy tips

Bliv inspireret til at bringe lidt mere magi ind i din hverdag når vi dykker ned i krystal ladning, urtebade og vores ultimative anbefaling når det kommer til krystaller.

Read More »