HEX Nordic

Månedtlige indlæg med dine favorit hex emner

Få daglige tips & inspiration på Instagram @hex.nordic

Gå på opdagelse i hex universet

Vælg mellem botanical, witchy, crystal eller health verdenerne

Et trygt forum for dig med særlige interesser

Månedtlige indlæg med dine favorit hex emner

Få daglige tips & inspiration på Instagram @hex.nordic

Gå på opdagelse i hex universet

Vælg mellem botanical, witchy, crystal eller health verdenerne

Et trygt forum for dig med særlige interesser

Søg
Close this search box.
Botanical WORLD

Rosenvand opskrift med 5 nemme trin og hvordan du kan bruge det

Der findes et utal af witchy potions, naturmidler, eller whatever you want to call it. Rosenvand er et af dem, og et helt fantastisk middel hvad end du skal pleje din krop, eller dine energier. Her får du en nem rosenvand opskrift.

Kærlighed ◦ hjerte chakra ◦ healer sorg ◦ mod ◦ vanddrivende ◦ livsglæde ◦ venskab ◦ sensualitet

Du kan købe det færdigt lavet i butikkerne men du kan også sagtens lave det selv. Det er faktisk slet ikke så svært, og kræver stort set ikke andet end vand, og rosenblade. Du kan bruge forskellige typer af rosenblade i din rosenvand opskrift hvis du ønsker at styrker forskellige energier, men de fysiske fordele vil være de samme uanset hvilken rose du vælger. Man ser typisk at folk vælger de røde rosenblade, men det gør ikke de andre mindre effektive. Hvilken rose du vælger er helt op til dig. Du kan læse mere om rosen nedenfor så du bedre kan vælge om du føler for den klassiske røde rose, eller en af de andre skønne farver inden du går i gang.

Rosen kan virke stabiliserende under PMS, da den kan dæmpe mavesmerter eller skabe et positivt energi boost, imens at din krop og dit sind føles kaotisk.

Rosens egenskaber

Den spirituelle rose

Rosen bliver på det spirituelle plan forbundet med kærlighed, lyst, skønhed, og guddommelig kærlighed. Rosen bruges til at aktivere og styrke dit hjerte chakra. Den har en særlig evne til både at løfte energien, men har også en healende virkning på sorg.

Rosen har en særligt stærk knytning til de psykiske og emotionelle energier, og kan bruges til at skabe en positiv forandring både i dig selv, men også omkring dig. Selvom rosen er mest kendt for at være forbundet med kærlighed, er den også knyttet til mod. Hvad en du selv eller nogen du kender kunne have brug for lidt af det, så kan du altså nemt hive rosen i spil her.

De fysiske egenskaber

Rosen er rig på næring, og fungerer både antiinflammatorisk og vanddrivende. Du kan bruge rosen til at bekæmpe alt fra øm hals, forkølelse, og til at berolige maven generelt. Rosen er også en god støtte igennem overgangsalderen, og den når alle kvinder en dag, så det er værd at skrive bag øret. Den kan også have en stabiliserende effekt under pms, fordi den både kan bruges til at dæmpe eventuelle mavesmerter, eller bare holde den gode energi lidt i live imens at din krop og dit sit sind føles kaotisk.

Hvad symboliserer rosen?

Rosen har også nogle mere konkrete og særlige symbolikker og tilknytninger. En rød rose ses særligt knyttet til romantik, en rose uden torne ses som et symbol på kærlighed ved første blik. Rosenknoppen symboliserer renhed og skønhed. De gule roser er et symbol på livsglæde og venskab, og den orange rose har en særlig knytning til begær, fascination, og sensualitet. 

Et positivt energi boost

Rosen kan bruges til at styrke flowet og gennemstrømningen af den positive energi, samtidigt med at den absorberer den negative energi, både i dig men også omkring dig. På den måde er den med til at skabe en mere positiv og mere opløftet energi. Den er altså god hvis du trænger til at rense luften, og få energierne tilbage i balance.

Rosevand i skål
Rosenvand opskrift - set i glas

Rosenvand opskrift

Det skal du bruge:

  • Roseblade

    1 buket roser/friske roseblade tilsvarende ca. 1 buket.

  • Vand

    2 dl. vand (Gerne månevand)

  • Beholder

    En lufttæt beholder som tåler kogende vand

Du kan læse om rosen ovenfor og vælge lige netop den rose som matcher dit formål. Oftest bruges den klassiske røde rose, men ønsker du at gå i en retning energimæssigt hvor en af de andre farver passer bedre så har du altså her muligheden for virkeligt at finjustere dit rosenvand til DIG og DINE ønsker.

Vi gør dog opmærksom på at vi selvfølgelig taler om rosens naturlige nuancer og farver. Og ikke dem i butikkerne de f.eks. har farvet dem kunstigt.

Du skal ikke bruge hele rosen, men kun bladene, så de skal selvfølgelig pilles fra. Hvis du vil skabe en ekstra særlig energi og magi omkring vandet, så kan du pille hvert blad med intention eller særligt fokus, og tænke på det som du ønsker at opnå med rosenvanden.

Hvad end det drejer sig om skønhed, kærlighed, godt helbred, god energi, whatever, så knyt din intention til de handlinger du tager imens at du laver rosenvandet. Gør du det udelukkende for den fysiske effekt af rosenvandet er det ikke nødvendigt. De fysiske fordele skal du nok opnå uanset om du laver dit rosenvand helt almindeligt eller med et twist.

Et ekstra tip: Hvis du er til det spirituelle kan det også være oplagt at gemme rosentornene til andre witchy spells og potions.

Rosenbladene lægges i den lufttætte beholder hvor de fordeles jævnt i bunden af beholderen. Igen kan du knytte en intention til denne handling hvis du vil tilføje energierne noget mere styrke. Jo mere energi du lægger i dit rosenvand jo mere får du også ud af den.

Sæt vand til at koge. Du kan eventuelt bruge månevand til at lave dit rosevand for at give det endnu mere styrke og energi. Mange af alle de her ”witchy potions”, naturmidler, kald dem hvad du vil, de er opbygget af så mange forskellige andre naturmidler og energier. Det handler bare om at kunne mixe de rigtige ting, og her er månevandet særligt godt at bringe i spil.

Du kan også røre gryden med intention eller tegne symboler og tegn i vandet der passer til det du ønsker at opnå, imens det koger. Det er kun din fantasi der sætter grænser og du kan tilføje den alt det ”spice” du føler for! Not literally tho….

Når dit vand koger, hælder du det forsigtigt over dine rosenblade i den lufttætte beholder og lukker den. Når dit rosenvand har kølet ned og gerne stået i ca. 1-2 dage er det klar, og du kan nu bruge dit homemade rosenvand præcis som du ønsker. OBS: Det er vigtigt at du stiller beholderen med dit rosenvand et sted hvor det ikke står i direkte sollys.

Sådan kan du bruge Rosevand

Du kan bruge rosenvand på et utal af måder, hvad end du ønsker at arbejde med din fysiske krop, energierne omkring dig, eller energierne inden i dig selv. Ønsker du at bruge det i forbindelse med energi arbejde, spiritualitet og magi er mulighederne mange. 

Du kan spraye det ud i rummet og bruge det til at cleanse, til blessings, eller bare for at hæve eller ændre energierne. Du kan bruge det på din hud og til at pleje din krop. Du kan rense, styrker, velsigne og fortrylle objekter. Du kan vande dine planter med det for at give dem ekstra styrke og næring, eller bruge det til offergaver og ritualer. 

Igen er det kun din fantasi der sætter grænser, og i forhold til hvilke ting rosen er særligt god til kan du læse det hele i afsnittet om rosen, og forhåbentligt samle en masse inspiration til hvordan du kan bringe rosen ind i dit energi arbejde. 

Ønsker du at bruge det på det fysiske plan så er rosenvand særligt godt for din hud. Rosenvand er fyldt med antioxidanter og hjælper med at tilføre huden en masse fugt. Det er særligt godt imod fedtet eller uren hud da det renser uden at være lige så hård ved huden som andre rense eller pleje midler som er alkoholbaseret, typisk kan være. 

Rosenvand hjælper med at opretholde en afbalanceret ph-balance, og virker beroligende på hud som er irriteret af den ene eller anden årsag. Du kan også bruge rosenvand i din hovedbund som et naturligt middel til at afværge skæl, og din hovedbund vil helt sikkert også drage gavn af alle antioxidanterne.

Rosenvand kan bruges på hele huden men er særligt brugt i ansigtet, da det både har en opfriskende effekt på huden, samtidigt med at det både modvirker fine linjer, og mindsker porerne i huden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Witchy planter i din have

Hvad tænker du, hvis jeg fortæller dig, at du sikkert har en masse skøn naturmedicin mm gemt imellem dit såkaldte “ukrudt”? Det lyder ret godt, ikke? I dag ser vi nærmere på nogle af de vilde planter, der vokser her i Danmark, som langt de fleste har til rådighed uden at tænke over det. 

Read More »

3 witchy tips

Bliv inspireret til at bringe lidt mere magi ind i din hverdag når vi dykker ned i krystal ladning, urtebade og vores ultimative anbefaling når det kommer til krystaller.

Read More »