HEX Nordic

Månedtlige indlæg med dine favorit hex emner

Få daglige tips & inspiration på Instagram @hex.nordic

Gå på opdagelse i hex universet

Vælg mellem botanical, witchy, crystal eller health verdenerne

Et trygt forum for dig med særlige interesser

Månedtlige indlæg med dine favorit hex emner

Få daglige tips & inspiration på Instagram @hex.nordic

Gå på opdagelse i hex universet

Vælg mellem botanical, witchy, crystal eller health verdenerne

Et trygt forum for dig med særlige interesser

Søg
Close this search box.
it´s all in the cards | del 5

Minor Arcana - Swords kortenes betydning i tarot

Vi skal både se nærmere på swords generelle fortolkninger og symbolikker, samt kortenes individuelle betydninger.

Hvad er Minor Arcana Swords kortene i tarot?

Vi har talt om hvordan du bruger dine tarot kort, hvordan du tyder og inddeler de forskellige kort, alle Major Arcana korts individuelle betydninger, og nu er vi i gang med alle Minor Arcana kortenes individuelle betydninger. Vi anbefaler at du starter med at læse It´s all ind the cards | Del 1 hvis du ikke allerede har det, for at undgå forvirring da vi har undladt gentagelser. Har du allerede læst de andre tarot indlæg og er klar til næste kategori så er du landet det helt rigtige sted! Vi har snart været det hele igennem og skal nu til den 3 kategori inden for Minor Arcana, nemlig swords. Vi skal både se nærmere på swords generelle fortolkninger og symbolikker, samt kortenes individuelle betydninger. alt det kan du læse nedenfor.

mentalt gennembrud • sandhed • konflikter.
Ace of swords Minor Arcana kort

Ace of swords

Beskrivelse af Minor Arcana swords kortet - Ace of swords

Kortet her fortæller dig at nu kommer solen endelig frem bag de mørke skyer, og du bliver endelig i stand til at kunne se lyset. Du vil opleve et større mentalt gennembrud, og blive i stand til at se tingene i et helt nyt perspektiv. Der kan komme en masse ny viden og inspiration som resultat af dit nye og forbedrede livssyn. 

Du vil opleve at når du befinder dig i debatter eller diskussioner, så er du pludseligt bedre i stand til at tydeliggøre din pointe. Du er skarp mentalt og kan skære helt ind til benet. Sig din mening og husk at holde dig til sandheden, den kommer man som regel længst med. Kortet her varsler ikke kun om hvordan du håndtere en eventuel konflikt, men det kan også være et varsel på en konflikt som kommer, og her skal du være godt bevæbnet med de ovenstående egenskaber. You´ve got this! Go prove your point.

Beskrivelse af kortet trukket omvendt

Du kan opleve at der vil opstå en form for magtspil, som muligvis kan indeholde både psykisk aggression, stress, eller skabe nogle former for blokeringer. Det kan altså hurtig blive rigtigt grimt, da dit eller modpartens klarsyn er totalt blokeret, og det kan ende i et rent mentalt kaos og psykologisk spil. 

Der kan opstå uretfærdighed, løgn, eller en manglende evne til at give slip på noget eller nogen. Der vil være masser af tomme løfter men ingen handling til at bakke det op.

venteposition • tvivl • beslutninger.
Two of swords

Two of swords

Beskrivelse af Minor Arcana - Two of swords kortet

Du er ikke sikker på hvad du vil, og har brug for mere tid til at beslutte hvilken vej der er den rigtige for dig. du bør ikke tage nogle drastiske valg eller ty til drastiske handlinger lige nu. Brug i stedet tiden til at tænke og finde noget mere klarhed inden du tager dit næste skridt. 

Du er nød til at mærker efter helt inden i dig selv, og reflektere over hvad du egentligt vil. Når du gør det, så vil du finde det svar du søger. Lige nu handler det om at holde lav profil, og bevare freden indtil du har taget din beslutning for hvad der skal ske fremadrettet.

Beskrivelse af kortet trukket omvendt

Ventetiden er slut, og det er nu igen blevet tid til at sætte gang i tingene og tage handling. Du oplever total klarhed og er slet ikke i tvivl om hvad næste skridt er længere. Du ved hvad der skal ske, nu skal det bare sættes i gang. 

Du ser pludseligt lyset og dit mål er klart. Kortet kan også indikere en beslutning som bliver taget på dine vegne, men det er ikke nødvendigvis en dårlig ting. Det kan gå begge veje, og du må forsøge at acceptere at det er ude af din kontrol.

sorg • svigt • sår • separation • healing.
Three of swords

Three of swords

Beskrivelse af Minor Arcana kortet - Three of swords

Dette kort er ikke et man ønsker at trække, det er et varsel om hjertesorg, tristhed, og måske endda svigt. Hvad end det ender med, så kan du forvente at det ender i tårer, im sorry hon. Tingene kan pludseligt blive vendt på hovedet, og der vil komme stærke følelser i spil. Sorg, vrede, eller depression kan melde sin ankomst. 

Forhold kan ophøre og skilsmisse kan opstå, der kan endda være tale om decideret forræderi. Vi snakker backstabbing big time og stærkt sårede følelser. Så pas på dig selv og træd varsomt.

Beskrivelse af kortet trukket omvendt

Nu er det tid til at heale dine sår! Du må give slip for at kunne finde balancen og genoprette dig selv. Du har måske oplevet store skuffelser eller lidt et stort tab. Vi falder og vi slår os, nogle gange MEGET, men vi healer altid og rejser os når vi falder! 

Nu er tiden til at du skal heale så du igen kan rejse dig og komme videre, selv om det er hårdt. Du nærmer dig enden på et hårdt og langt forløb og solen begynder lige så stille at kigge frem bag de mørke skyer. Det er altså lysere tider vi går i møde og du skal gøre dig klar til at møde dem.  

healing • planlægning • hvil • pause.
Four of swords

Four of swords

Beskrivelse af Minor Arcana swords kort - Four of swords

Nu er tiden til at sætte farten lidt ned og tage et tiltrængt hvil. Det er ikke nu at der skal køres fuld gas på handling. Der bør i stedet være fokus på at restituere, hvad en det er fysisk eller mentalt. Det er ikke kun for hyggens skyld at du skal i timeout, det kan blive en nødvendighed at tage en pause. 

Brug tiden på at finde klarhed og planlægge dit næste skridt imens at du hviler dig, og kommer ovenpå igen. Kortet kan også være en indikation på en kommende begravelse, eller et gemmested eller en hjemlighed der skal undersøges.

Beskrivelse af kortet trukket omvendt

Det er tid til at komme i gang igen. Du har haft behov for en pause og det er helt okay, men den slutter nu og det er tid til at du kommer back on track. Måske oplever du endda en rastløshed i din krop, det er måske lidt sværere at sidde stille end ellers fordi du vil gerne i gang. Well this is your sign!

Se det som et kærligt spark og et klap i måsen. Ka´ du så komme afsted med dig. Men det kræver at du selv tager initiativ og går i gang.

fjendtlig • bedrag • sorg • konflikt.
Five of swords

Five of swords

Beskrivelse af Minor Arcana swords kort - Five of swords

Åh nej, ikke five of swords… Kortet her fortæller at vi har at gøre med en der vil gøre hvad end der skal til for at vinde, og ikke på den passionerede og hårdtarbejdende måde. Men tværtimod ved brug af feje tricks og snyd, måske endda decideret bedrag. Det hele bliver gjort uden nogen form for hensyn til hvem der kommer til skade under processen. Der skal vindes for enhver pris, og mennesker er bare trædesten til at nå i mål.

Sejren er tæt på, men der vil være MANGE der vil lide under processen. So, watch your back! For hvad end det er dig selv eller andre, så er nogen på vej til toppen, og de er fuldstændigt ligeglade med hvordan de når den og hvem de sårer undervejs bare de når i mål.

Beskrivelse af kortet trukket omvendt

Her er der tale om en der bliver taget med fingrene i kagedåsen som man siger. Nu kommer alle sandhederne på bordet og det som før har ligget i det skjulte kommer frem i lyset til frit skue. Det kan være slutningen på en konflikt, eller andet du har følt dig fanget i, hvor du nu endelig lærer hele den sande historie bag. Der er en slutning på konflikten forude, du skal bare holde din egen sti ren og blive ved med at gå fremad. 

rejse • fastslås • usikkerhed • overgang.
Six of swords

Six of swords

Beskrivelse af Major Arcana swords kort - Six of swords

Kortet her fortæller at du lige nu befinder dig i en form for mellemstadie eller overgangsperiode. Det kan være svære ting der skal slippes, men du er nødt til at slippe fortiden for at kunne komme videre. Der er kun gode ting forude, så giv slip og kom afsted. Det har muligvis været en kamp indtil nu, men du kan trygt give slip på roret og lade dig selv sejle med strømmen, du er i gode hænder, og har kun gode ting i vente. 

Du er nødt til at stole på at du kommer godt og sikkert afsted, fordi det skal du. Det er ikke meningen at du skal blive i denne overgang, du skal videre og det kan du trygt komme. Kortet her er generelt en god indikation om at der er en problemfri og god rejse i vente, hvad end det er menneskeligt eller en decideret tur.

Beskrivelse af kortet trukket omvendt

Du sidder fast i det velkendte, og er bange for hvad det ukendte bringer. Du bliver ved med at vende tilbage til det samme selvom at det ikke gør dig noget godt, og har svært ved at se en vej ud af mørket. Du mangler klarhed og begår derfor gentagne gange de samme fejl. Du oplever måske også at mangle støtte fra folk omkring dig. 

Dette sammenlagt kan være med til at stoppe eller sænke din personlige udvikling, og det må ikke ske. Giv slip på dem eller det som holder dig tilbage, og tag kontrollen tilbage over dit liv. Kortet kan også være en indikation om en problematisk rejse der vil ende i kaos, så måske er nu ikke det bedste tidspunkt at rejse på. Vær varsom.

bedrageri • lav profil • tyveri • gør det rigtige
Seven of swords

Seven of swords

Beskrivelse af Minor Arcana swords kort - Seven of swords

Her har vi at gøre med en der tager noget som ikke er deres. Hvad end vi snakker decideret tyveri eller kredit så er der nogen der gerne vil have det du har. Det kan også være dig selv som er tyven? Har du gang i noget du dybest set godt ved ikke er helt okay? Uanset hvad så er der svindel, bedrageri, tyveri, og måske endda decideret kriminalitet på vej ind i billedet. 

Så nu er en tid hvor du enten bør tænke dig om en ekstra gang inden du gør dig til ejer af noget som ikke er dit, eller passe ekstra godt på dine ting og dig selv. Kortet kan også være en indikator på at det er tid til at holde lav profil. Nu bør du altså ikke gøre alt for opmærksom på dig selv, så kan du ende i problemer.

Beskrivelse af kortet trukket omvendt

Det var så tæt på at gå, men det gik ikke, og hvad end det er dig selv eller andre, så vil nogen blive taget på fersk gerning, og det er ikke noget de slipper afsted med! Er du den udsatte så vil det tabte blive returneret, og tingene vil blive gode igen. 

Er du tværtimod den som bliver snuppet, så er det altså tid til at stå ved dine fejl, og rette op på dem igen. Du ved hvad du er nød til at gøre. Gør det rigtige, og hold din sti ren fremadrettet.

isolation • fastlåst • flugt • frihed.
Eight of swords

Eight of swords

Beskrivelse af Minor Arcana swords kort - Eight of swords

Du er blevet fanget i dit eget rod og befinder dig nu i en situation hvor du er stuck! Du føler dig fængslet men sandheden er at du selv har skabt dette fængsel, og det må du erkende. Du føler dig måske handlingslammet, og at tingene er ude af din kontrol. Du har måske isoleret dig lidt for meget og føler dig pludselig ikke som en del af verden eller fællesskabet mere på samme måde som før, og du har svært ved at se en vej tilbage til normalen. 

Svaret og løsningen på det hele finder du inden i dig selv, men du er nød til at anerkende dine fejl, og reflektere over hvordan du er endt i denne situation, og ikke mindst hvordan du fjerner dig selv fra den igen.

Beskrivelse af kortet trukket omvendt

Trækkes dette kort derimod omvendt, er det en indikation på det modsatte. Her kan du se frem til at  mærke den ultimative frihed. Nu frigives alle lænker og livet er dit til at gøre med som du lyster. Der er ingen der holder på dig eller begrænser dig og det er tid til at leve livet som du ønsker det. 

Du kommer endelig ud af en fastlåst periode af dit liv og kan nu igen omfavne friheden og nyde den til fulde. Friheden kan også være en flugt, så det er ikke sikkert at det er helt så lyserødt, men vær sikker på at du ender lykkelig og fri i sidste ende.

psykiske problemer • søvnløshed • bekymring • fremgang
Nine of swords

Nine of swords

Beskrivelse af Minor Arcana swords kort - Nine of swords

Dette kort er en indikation på at du går en hård tid i møde, hvad end det er dig selv eller nogen du kender, så kan depression, psykiske problemer, bekymringer, mareridt, og isolation komme ind i billedet og spænde gevaldigt ben for den udsatte. Det vil gå hårdt ud over livskvaliteten og glæden, og vil resultere i mange søvnlæse nætter fyldt med tårer og tvivl. 

Det kan være en varsel om en hård afslutning, og de mentale følger af netop dette. Der vil være en lyst til at trække sig ind i sig selv, og tage offerrollen, men pas på at du ikke drukner i selvmedlidenhed. Kortet kan også indikere et kommende sygdoms eller indlæggelses forløb, uanset hvad så pas på dig selv både fysisk og mentalt.

Beskrivelse af kortet trukket omvendt

Det har været en hårdt tid med masser af stress og bekymring, men nu slutter det endeligt, og tingene begynder at gå fremad igen. Du har fundet dig selv i en svær situation, men du har set sandheden i øjnene, og arbejdet med dig selv. 

Hvad end vi snakker fysisk eller mentalt, så har du givet dig selv muligheden for at få den healing der skulle til, og nu ser du endelig en vej ud af mørket. Nu er det værste overstået, og du kan så småt begynde at ånde lettet op.

Fiasko • Beslutninger • Konsekvenser • Point of no return
Ten of swords

Ten of swords

Beskrivelse af Minor Arcana swords kort - ten of swords

Går den så går den. Men den gik ikke, og det er tid til at acceptere tingene for hvad de er og komme videre med dit liv. Sket er sket og det kan ikke gøres om, beslutningen er taget og du har nået point of no return. Der er ikke andre muligheder end at se fremad nu. Men mist ikke håbet helt, når en ting slutter bliver der bedre plads til at en ny kan begynde. 

Men det her er der ingen grund til at bruge mere energi på. Moving on. Du har større og bedre ting i vente, så du må acceptere at handlinger har konsekvenser, hvad end det er dine egne eller andres. Se fremad selv om det kan være svært. Det tjener dig ikke at holde fast i fortiden. It’s done.

Beskrivelse af kortet trukket omvendt

Trækkes kortet derimod omvendt kan det indikere at nu er tiden hvor gamle sår skal heales, hvad end vi snakker fysiske skader og skavanker, eller traumer, så er nu en tid til at få healet det som stadig forstyrrer og ikke tjener dig positivt. Kortet fortæller at det er slut med smerte og sorg og at healingen ligger indenfor din rækkevidde. 

Dette kort er ikke kun et varsel om healing, men også et løfte om en ny start her i livet, men du skal selv gribe den. Kortet kan også indikere at det er tid til at samle sig selv op efter at have fejlet big time. Husk at det er okay at falde, så længe man altid rejser sig og går videre igen. 

Det er sådan vi lærer og bliver bedre mennesker. Du har lavet rodet, og nu skal du også rydde op. Ret op på dine fejl, og grib muligheden for en lysere fremtid. Den er lige om hjørnet du skal bare går det sidste stykke selv.

sandhed • nyheder • forsvar • brudte løfter.
Page of swords

Page of swords

Beskrivelse af Minor Arcana swords kort - Page of swords

der kommer meget snart big news din vej, og du kan risikere der kommer nogle af de helt store sandheder på bordet. Kortet kan også fortælle dig at du snart vil begynde at se tingen i et lidt andet lys, hvis ikke det allerede er startet. Du kan opleve at føle sig nødsaget til hele tiden at skulle forsvare dine tanker, ideer, og holdninger da de måske ikke nødvendigvis rammer inden for den kasse flertallet gerne vil ramme, men husk at stå stærkt og sikkert fast i hvem du er og hvad du tror på. Måske kan du få brug for hjælp til at forsvare dig selv, hvad en det er en advokat eller en tryg og god ven du har behov for, så vær sikker på det er en du kan stole på, her vil sandheden være dit stærkeste våben.

Beskrivelse af kortet trukket omvendt

nogen gange er det bedste forsvar et offensivt et, og du har måske været lige lovligt defensiv lidt for længe. Dit forsvar er slet ikke stærkt nok, og det vil du mærke konsekvenserne af hvis ikke du ændre noget snart. Du oplever måske at have svært ved at se logisk på tingene, og der er muligvis noget du ikke kan eller ikke vil indse… men det bliver du nødt til. Dette kort kan også varsle bad news, der kan være både grusomhed, hævn gerninger, eller decideret feje handlinger på vej ind i dit liv, så træd varsomt. Måske oplever du at der bliver løjet, løfter bliver brudt, eller ideer bliver stjålet, hvad end det drejer sig om dig selv eller andre, så husk sandheden altid kommer frem i lyset en dag. Kortet kan også indikere et svagt argument, hvad en det drejer sig om private eller juridiske sager.

forsvar • ekstra indsats • impulsivitet • manipulation.
Knight of swords

Knight of swords

Beskrivelse af Minor Arcana swords kort - Knight of swords

hvad ens det er dig selv eller andre så vær sikker på at nogen yder en ekstra indsats for at blive hørt og set! Her har du at gøre med en der altid skære sin pointe sikkert igennem, også selv om den ikke falder i god jord blandt flertallet. Uanset hvad så er det et forsvar du gerne vil have på din side hvad end det drejer sig om private eller karrieremæssige situationer. Her handler det om stærk, modigt, og tydelig kommunikation. Det kan også være en indikator på du er på vej i mod dit mål i en helvedes fart, dog kan der være stærke og intense kampe på din rejse, som kan kræve et strategisk blik på tingene. Det kommer måske til at gøre ondt, men du kan trøste dig med det er hurtigt overstået, og med målet i sigte. Kortet kan også indikerer en en ny romance der hurtigt vil blive en stor del af dit liv, og virkelig sætte gang i tingene, så uanset hvad, buckle up for nu går det stærkt.

Beskrivelse af kortet trukket omvendt

det kan gå hen og blive rigtig grimt, dette kort indikere sårende ord og aggression. Her er tale om en bevidst grusom handling, måske endda nogen som ønsker at tage hævn. Om det er dig selv eller andre har vi at gøre med en person som har mistet kontrollen. Det kan også være personen forsøger at påvirke eller kontrollere folk, og tvinge deres verdens syn ned over hoved på de mennesker som er omkring dem. det er vigtigt at være varsom på hvem man omgiver sig med, eller måske endda hvordan man selv opføre sig. Uretfærdighed kan komme til at spille en afgørende rolle, vær opmærksom på ting som passiv aggression, manipulation, vold, impulsive valg og handlinger, og ikke mindst skiftende adfærd. Kortet kan også være en indikation af et forhold som er enten fysisk eller psykisk voldeligt, og det behøver ikke nødvendigvis være en romantisk partner, så pas på dig selv.

intelligens • retfærdighed • logik • klarsyn • kontrol.
Queen of swords

Queen of swords

Beskrivelse af Minor Arcana swords kort - Queen of swords

queen of sword er en stærk feminin og klart tænkende leder. Hun hersker ikke med følelser, men med logisk sans, intellekt, og klarsyn. men det betyder ikke hun er kold og uden medfølelse. Hun har en særligt stærk retfærdighedssans, og ønsker bare sikre sig at det hele er i orden, og ikke mindst giver mening. Når du trækker dette kort kan det indikerer at du bør blive mere som dronningen, og arbejde med netop disse sider af dig selv. Men pas på ikke at tage logikken og intellektet for langt, det kan virke koldt og afstumpet, og ende med at såre folk undervejs.

Beskrivelse af kortet trukket omvendt

energierne skifter og kan blive enormt hensynsløs og decideret kold. Hvad end det er dig selv eller andre er nogen ude på hævn, and it’s not gonna be pretty.  Der er tale om et vredt og indebrændt verdens billed, og en som ikke længere kan se det positive i situationerne eller endda i livet.  Trækkes dette kort omvendt kan det også betyde at nogen lyver, hvad end det er dig selv eller andre er der nogen der bliver stukket i ryggen, så pas på sladder. Nogen er ikke længere i stan til at styrer deres vrede og mangler både medfølelse og forståelse for andre. kommer det indefra bør du arbejde med disse ting, og kommer det udefra bør du undgå denne situation eller person.

logik • sandhed • retfærdighed • svindel • misbrug.
King of swords

King of swords

Beskrivelse af Minor Arcana swords kort - King of swords

når vi trækker king of swords har vi at gøre med en der tager beslutninger ud fra hovedet og ikke lader sig blindt styre af hjertet. Her er følelser ikke det primære fokus, men det logiske, det intellektuelle, og det korrekte. Kongen af swords står for både retfærdighed, mental klarhed, logik, og intelligens. Her har vi at gøre med en mester i klar og logisk tænkning. En person som sagtens kan være sjov og varm, men til tider grunden den logiske og den store retfærdighedssans måske kan virke lidt kold eller afstumpet. Det er også en person som vægter sandhed enormt højt, men måske i sådan en grad at det de ikke forstår er de hurtige til at dømme som en løgn. Træder en person der repræsenterer kongen ind i dit liv er det klart en du ønsker at have på dit hold, eller måske er det dig selv som skal arbejde mere med nogle af kongens egenskaber og lære af hans fejl.

Beskrivelse af kortet trukket omvendt

når dette kort trækkes omvendt bliver det hele vendt på hovedet, det som før var logik kan ende med at udvikle sig til et koldt udspekuleret sind der vil gøre alt i sin magt for at nå sit mål uanset hvem de såre i processen. Vi har at gøre med en kynisk person, måske endda en svindler, der kan have svært ved at have empati for andre mennesker.  Ting som korruption og bestikkelse kan komme ind i billedet, og etiske regler vil blive brudt. Her kan være tale om magtmisbrug, eller generelt misbrug hvad end det er fysiske eller mentalt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Witchy planter i din have

Hvad tænker du, hvis jeg fortæller dig, at du sikkert har en masse skøn naturmedicin mm gemt imellem dit såkaldte “ukrudt”? Det lyder ret godt, ikke? I dag ser vi nærmere på nogle af de vilde planter, der vokser her i Danmark, som langt de fleste har til rådighed uden at tænke over det. 

Read More »

3 witchy tips

Bliv inspireret til at bringe lidt mere magi ind i din hverdag når vi dykker ned i krystal ladning, urtebade og vores ultimative anbefaling når det kommer til krystaller.

Read More »