HEX Nordic

Månedtlige indlæg med dine favorit hex emner

Få daglige tips & inspiration på Instagram @hex.nordic

Gå på opdagelse i hex universet

Vælg mellem botanical, witchy, crystal eller health verdenerne

Et trygt forum for dig med særlige interesser

Månedtlige indlæg med dine favorit hex emner

Få daglige tips & inspiration på Instagram @hex.nordic

Gå på opdagelse i hex universet

Vælg mellem botanical, witchy, crystal eller health verdenerne

Et trygt forum for dig med særlige interesser

Søg
Close this search box.
it´s all in the cards | del 6

Minor Arcana - Pentacles kortenes betydning i tarot

Vi skal både se nærmere på Pentacles generelle fortolkninger og symbolikker, samt kortenes individuelle betydninger.

Hvad er Minor Arcana Pentacles kortene i tarot?

Rejsen har været lang, og vi er nu nået til den sidste kategori inden for Minor Arcana, nemlig Pentacles. Vi runder hermed alle 72 kort i tarotdækket. I dag skal vi tale om Pentacle kort. Disse kort er tilknyttet arbejde og økonomi. De kan bruges til at fortælle om dine langsigtede mål, økonomisk, familiært eller helbredsmæssigt.

Der findes så mange måder at bruge tarotkort på, hvilket vi har diskuteret i de tidligere indlæg, og vi vil helt sikkert dykke endnu dybere ned senere. Vi laver en samlet oversigt over alle kort her på siden, så du nemt kan slå dine kort op, når du lægger tarot, for lad os være ærlige, det er sku’ de færreste, der kan huske alle 72 kort trukket begge veje fra front til bag, og det er helt okay! Derfor vil vi gerne gøre det nemt for dig at bruge det her hos HEX Nordic. Lad os ikke trække spændingen mere, det er blevet tid til at dykke ned i den individuelle betydning af vores Minor Arcana kort i kategorien Pentacles.

Muligheder • økonomisk ændring • materielle goder
Ace of pentacles kort

Ace of Pentacles

Beskrivelse af Minor Arcana Pentacles kortet - Ace of Pentacles

Uanset om det er et nyt job, en forfremmelse eller et andet uventet økonomisk boost, så vær sikker på, at en ny økonomisk begyndelse er på vej, og det er en positiv ændring. Kortet her kan også fortælle, at der ligger en større investering forude, uanset hvad, så er en enestående mulighed på vej ind i dit liv, og den vil lede til velstand og overflod. Nu er et perfekt tidspunkt at gå all in på at manifestere dine drømme og mål.

Beskrivelse af kortet trukket omvendt

Det ser desværre sort ud, dette kort trukket omvendt kan være en varsel om økonomiske problemer forude. Grådighed og et for stort fokus på materielle goder kan spille en stor rolle i problemet. Det kan indikere tvivlsomme måder at tjene til dagen og vejen, men også en uforudset større udgift, eller en misset mulighed.

Balance • multitasking • valg • balance
Two of pentacles kort

Two of Pentacles

Beskrivelse af Minor Arcana - Two of Pentacles kortet

Two of Pentacles fortæller os, at det er tid til at tage et valg og veje mulighederne. Der er fordele og ulemper ved alting, og det er tid til at vurdere, hvad der vejer tungest. Det handler om at finde tilbage til balancen.

Kortet her kan også indikere, at der sker en masse i dit liv lige nu, og du har mange bolde i luften. Det er vigtigt at huske at bevare sin fleksibilitet og ikke mindst jordforbindelse, når der er gang i det hele. Svaret finder du muligvis på halvvejen, men vurderingen skal være op til dig.

Beskrivelse af kortet trukket omvendt

Det hele er ubalance, og du kæmper med at fordele din tid, din energi og dine ressourcer generelt. Du har måske sagt ja til for meget eller påtaget dig ansvar, som nu kan virke overvældende. Det hele er måske ustabilt, regningerne er bagud, du har svært ved at træffe beslutninger og tager dårlige valg.

Vi snakker generelt bare uansvarlighed og en manglende evne til at binde sig. Du må genfinde og genoprette balancen. Tough love, men du skal tage dig sammen nu og tage kontrollen tilbage over dit liv.

Læring • samarbejde • kompetencer • projekter
Three of pentacles kort

Three of Pentacles

Beskrivelse af Minor Arcana kortet - Three of Pentacles

Her er hovedfokus, teamwork og samarbejde, og du skal se på, hvor godt du samarbejder med andre mennesker. Det kan være nødvendigt at søge hjælp og samarbejde for at komme i mål med projektet.

Kortet her har fokus på kompetenceudvikling og at forfine dine talenter. Måske har du behov for at finde en mentor, som kan tage dig under sine vinger og lære dig et fag.

Beskrivelse af kortet trukket omvendt

Det er noget sjusket arbejde, og der mangler både faglig viden og kunnen. Her er der ingen evne til at samarbejde, hvilket spænder ben for projektets udvikling.

Det kan også indikere en manglende anerkendelse for et stykke arbejde, som er blevet udført, eller generelt bare lavt engagement eller interesse i et fælles projekt.

Besiddelse • økonomi • grådighed • ressourcer
Four of pentacles kort

Four of Pentacles

Beskrivelse af Minor Arcana Pentacles kort - Four of Pentacles

Du vil befinde dig i en rigtig behagelig situation, du har alt, hvad du skal bruge, og er god til at skaffe de ressourcer, der måtte mangle, så du netop ikke skal mangle noget. Pas på, at materialisme og grådighed ikke tager over.

Kortet kan også indikere, at du ikke bare er god til at samle til dig, men at du har noget, du ikke vil give slip på, som du måske burde slippe. Du vil gerne kunne beskytte det, som det er dit, men pas på, det ikke bliver for besiddersk, hvad end vi taler om materielle goder eller relationer.

Beskrivelse af kortet trukket omvendt

Det er tiden til at give slip og åbne dit hjerte. Her er alt for meget fokus på det materielle og på at besidde. Du tænker måske, at du ejer dine relationer, og du skal tænke dig om en ekstra gang, og måske lave nogle prioriteringer.

tab • isolation • økonomiske udfordringer
Five of pentacles kort

Five of Pentacles

Beskrivelse af Minor Arcana Pentacles kort - Five of Pentacles

Dette kort er kendetegnet ved isolation, ensomhed og økonomiske udfordringer. Der er en følelse af tab, både økonomisk og følelsesmæssigt. Du kan føle dig udelukket eller udstødt af en gruppe. Men husk, selv når det føles som om alt håb er ude, er der altid lys på den anden side. Du kan søge hjælp og støtte i nærmiljøet eller i familien for at komme igennem denne vanskelige tid.

Beskrivelse af kortet trukket omvendt

Dette kort omvendt kan indikere en vej ud af økonomiske problemer eller ensomhed. Der er muligvis en hjælpende hånd, der tilbyder støtte. Det kan også signalere, at du er ved at komme dig efter en svær periode.

Give • modtage • balance • velgørenhed • hjælp
Six of pentacles kort

Six of Pentacles

Beskrivelse af Major Arcana Pentacles kort - Six of Pentacles

Her kan der både tales om at give og modtage. Er du i en dårlig situation, kan du blive nødt til at bede om hjælp, men det kan også være et tegn på, at det er tid til at dele ud af din rigdom. Gavmildhed og støtte er to ting, der bør vægte højt, hvad enten du har mulighed for at tilbyde det eller har brug for at modtage det.

Kortet kan også være en indikator for balancen mellem mennesker, når det handler om at give og tage. Måske er der noget her, som skal justeres i dine relationer?

Beskrivelse af kortet trukket omvendt

Pengene er der, men nogen holder på dem. Nærighed og grådighed kommer til at fylde hele billedet, og ikke alle får, hvad de skal have. Du kan opleve, at nogen tilbageholder noget, som du har ret til, eller forhindrer, at du får det. Du kan ende i en situation, hvor dine basale behov ikke vil blive opfyldt, og måske føler du, at du er låst fast og har svært ved at se lyset for enden af tunnelen. Det kan være svært at bede om hjælp, men det kan være nødvendigt for at komme videre.

Tålmodighed • mål • disciplin • hårdt arbejde
Seven of pentacles kort

Seven of Pentacles

Beskrivelse af Minor Arcana Pentacles kort - Seven of Pentacles

Græsset vokser ikke hurtigere af, at du står og kigger på det, så vær tålmodig. Du har vist udholdenhed og arbejdet hårdt. Din belønning skal nok komme, men du må være tålmodig og holde dit fokus på de gode ting i livet. Tag et hvil, mens du beundrer dine fremskridt og det, du har opnået. Det er okay lige at stoppe op engang imellem og være stolt af dig selv.

Beskrivelse af kortet trukket omvendt

Indsatsen er absolut under middel, og generelt bare doven og ugidelig. Måske giver du op for tidligt, fordi den indsats, du lægger i, ikke matcher dine forventninger og udbyttet.

Her kan være tale om noget, du har svært ved at se potentialet i, eller måske endda en dårlig investering. Nogle gange skal man vide, hvornår det er bedst bare at trække sig og starte forfra.

Kompetenceudvikling • engagement • udholdenhed • arbejdsnarkoman
Eight of pentacles kort

Eight of Pentacles

Beskrivelse af Minor Arcana Pentacles kort - Eight of Pentacles

Du arbejder hårdt, men det gør ingenting, fordi du nyder det, du laver! Uanset om det handler om arbejde eller en ny færdighed, du er i gang med at udvikle, så gå all in! Du er engageret og fordyber dig i projektet, selv om det sluger en masse af din tid.

Du møder op og gør det, der skal til. Du er absolut månedens medarbejder, eller du bliver det hurtigt. Det kan betale sig at arbejde hårdt, og det hårde arbejde vil også blive belønnet og anerkendt.

Beskrivelse af kortet trukket omvendt

Indsatsen er mildt sagt dårlig. Der er ingen interesse, og det afspejles tydeligt i resultatet. Ambitioner er lave, hvis ikke de er helt væk, og de nødvendige færdigheder, der kræves for at komme i mål, er der simpelthen bare ikke endnu.

Det vil resultere i en masse sjusk, der vil kræve at blive gjort om. Det kommer absolut ingen vegne, hvis det fortsætter på denne måde.

Rigdom • velvære • overflod • selvforkælelse
Nine of pentacles kort

Nine of Pentacles

Beskrivelse af Minor Arcana Pentacles kort - Nine of Pentacles

Her handler det om at leve det gode liv og nyde al den luksus, som er omkring dig. Du befinder dig godt både materielt og økonomisk. Du har bestemt, hvad du skal have, og nyder høsten fra det hårde arbejde. Nu er tiden til at nyde din belønning og forkæle dig selv. Du rider på en bølge af overflod, nyd det.

Beskrivelse af kortet trukket omvendt

Misundelse kan være en grim ting, og måske bør du blive bedre til at sætte pris på det, du har, i stedet for at sende lange blikke efter det, du ikke har. Måske er græsset grønnere på den anden side, fordi du har så travlt med at kigge på naboens græs, at du glemmer at passe dit eget.

Du kan måske opleve at føle dig låst og ulykkelig. Du har fået mange gaver i livet, men det var ikke dem, der stod på din ønskeliste. Pas på ikke at være for optaget af, hvad andre har, og træd varsomt med din økonomi. Lev ikke over evne.

Rigdom • familie • relationer • nye tider
Ten of pentacles kort

Ten of Pentacles

Beskrivelse af Minor Arcana Pentacles kort - ten of Pentacles

Her har vi at gøre med et kort, man særligt gerne vil trække, når det handler om økonomi. Dette kort indikerer nemlig, at der er rigdom på vej ind i dit liv. Det kan både betyde hurtige og uventede penge, som fx arv, men det kan også repræsentere, at der opbygges en stabil og langsigtet indtægt.

Det vil være muligt at tage godt vare på hele familien, så ingen efterlades ude i kulden, og alle lever godt og trygt. Kortet kan også være en indikator for familiære traditioner, som er særligt vigtige at holde fast i.

Beskrivelse af kortet trukket omvendt

Der er problemer forude, hvad enten det går ud over din familie eller din økonomi, så forbered dig på et hårdt slag. Lån ikke penge mellem familie og venner, da dette vil forværre en allerede dårlig situation. Sikkerheden forsvinder, og du vil finde dig selv på ny og usikker grund.

Økonomi • muligheder • mål • forhindringer
Page of pentacles kort

Page of Pentacles

Beskrivelse af Minor Arcana Pentacles kort - Page of Pentacles

Uanset om det er et nyt job, en forfremmelse eller noget helt andet, er der nye økonomiske muligheder i vente. Måske har du endda fundet en helt ny måde at tjene penge på. Uanset hvad, er det nu tid til at tage det første skridt. Er du parat til at investere både energi og tid i projektet, vil du også nå i mål. Bevar din jordforbindelse og grib tingene praktisk an.

Beskrivelse af kortet trukket omvendt

Du oplever måske problemer med økonomien og har svært ved at nå dine mål. Der kan være en større eller mindre økonomisk krise på vej eller bare generelle skuffelser. Måske oplever du folk, der taler bag din ryg eller på anden vis skuffer dig. Uanset hvad, er der en lille nedtur på vej, så hold hovedet højt og forsøg at ruste dig til det bedst muligt.

Hårdtarbejdende • ansvar • troværdighed • fokus
Knight of pentacles kort

Knight of Pentacles

Beskrivelse af Minor Arcana Pentacles kort - Knight of Pentacles

Når vi trækker dette kort, ligger fokus på at være hårdtarbejdende, fokuseret, metodisk og generelt bare praktisk anlagt. Her handler det nemlig om at kunne gennemføre og høste belønning for dit hårde arbejde. Af alle knight-kortene i tarotdækket er Knight of Pentacles den eneste stillestående ridder.

Dette skal ses som et symbol på hans stærke jordforbindelse, forpligtelse, tillid, troværdighed og ikke mindst respekt. Kortet kan enten indikere, at du skal se nærmere på disse kvaliteter hos dig selv eller en, der står dig nær. Men det kan også være en indikator på, at du skal tage ansvar over en situation.

Beskrivelse af kortet trukket omvendt

Uanset om det er dig selv eller andre, er der nogen, som nægter at tage ansvar og opfører sig decideret umodent. Indsatsen belønnes ikke med resultater, og fokus er for stort på materielle goder. Der kan forekomme en mangel på respekt, og egoisme kan spille en stor rolle.

Pålidelig • jordnær • økonomi
Queen of pentacles kort

Queen of Pentacles

Beskrivelse af Minor Arcana Pentacles kort - Queen of Pentacles

Denne dronning er den i hele tarotdækket, som er stærkest knyttet til den moderlige energi. Her ligger en særlig varme og en særligt stærk jordforbindelse, som du kun finder hos Queen of Pentacles. Hun er til at regne med og hjælper gerne dem, som måtte have brug for det, med hvad end de måtte have brug for hjælp til.

Men her ligger ikke kun en varm og moderlig energi; Queen of Pentacles ved også, hvordan man håndterer økonomiske sager, både når de skal vokse, og når pengene skal strække. Når dette kort trækkes, kan det være en indikation på, at du skal se nærmere på netop disse kvaliteter og egenskaber i dig selv. Du skal altså ikke være bange for både at omfavne din indre mor og forretningskvinde på samme tid. Du kan begge dele, ligesom Queen of Pentacles.

Beskrivelse af kortet trukket omvendt

Energierne skifter, og det, som før var vækst og sammenhold, vender til grådighed, egoisme og besættelse af materielle goder. Om det er dig selv eller nogen, du kender, er der en som vil gøre ALT for at få opfyldt sine egne selviske behov, uanset hvad det kommer til at betyde for andre undervejs. Nogen vil blive udnyttet, og økonomisk afhængighed vil spille en rolle. Så pas på dig selv, og pas på dine penge.

Rigdom • beskyttelse • stabilitet • faderfigur • magt
King of pentacles kort

King of Pentacles

Beskrivelse af Minor Arcana Pentacles kort - King of Pentacles

The King of Pentacles er mester i økonomi. Han er både ambitiøs og hårdtarbejdende. Her handler det om at kunne beskytte sin familie og generelt skabe sikkerhed og stabilitet. Du har at gøre med et praktisk sind, du ved, du kan regne med.

King of Pentacles forstår sig virkelig på økonomi, i sådan en grad, at alt, han rører ved, bliver til guld. King of Pentacles kan også være en typisk repræsentation af en stærk faderfigur. Trækker du dette kort, er det, fordi du skal se på disse egenskaber i dit eget liv og justere på dem.

Beskrivelse af kortet trukket omvendt

Energien skifter fra at være generøs til at blive decideret nærig. Det, der før handlede om det større fællesskab, er nu overskygget af ego, grådighed og materialisme. Nogen er på tværs og vil gøre alt for penge, særligt når stædighed, kontrol og magtmisbrug spiller ind, hvilket det muligvis vil. Så træd varsomt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Witchy planter i din have

Hvad tænker du, hvis jeg fortæller dig, at du sikkert har en masse skøn naturmedicin mm gemt imellem dit såkaldte “ukrudt”? Det lyder ret godt, ikke? I dag ser vi nærmere på nogle af de vilde planter, der vokser her i Danmark, som langt de fleste har til rådighed uden at tænke over det. 

Read More »

3 witchy tips

Bliv inspireret til at bringe lidt mere magi ind i din hverdag når vi dykker ned i krystal ladning, urtebade og vores ultimative anbefaling når det kommer til krystaller.

Read More »