HEX Nordic

Månedtlige indlæg med dine favorit hex emner

Få daglige tips & inspiration på Instagram @hex.nordic

Gå på opdagelse i hex universet

Vælg mellem botanical, witchy, crystal eller health verdenerne

Et trygt forum for dig med særlige interesser

Månedtlige indlæg med dine favorit hex emner

Få daglige tips & inspiration på Instagram @hex.nordic

Gå på opdagelse i hex universet

Vælg mellem botanical, witchy, crystal eller health verdenerne

Et trygt forum for dig med særlige interesser

Søg
Close this search box.
Witchy world

Kraftdyr og åndefæller – Hvordan kan du bruge dem? | Af Franziska

Hvad er kraftdyr, åndefæller, åndelærer, skytsånder, guider og afdøde egentlig og i hvilken form kan man bruge dem? Hvad man kalder dem, er i og for sig ligemeget, men hvad er de egentlig og hvordan får man kontakt til dem?

Hvad er kraftdyr og åndefæller?

Kraftdyr og åndefæller er blevet noget vi møder mere og mere i vores moderne verden. Men det er ældgammel viden og brugt i alle de gamle naturreligioner og kulturer uanset, hvor du rejser hen i verden.

Men, hvad er kraftdyr, åndefæller, åndelærer, skytsånder, guider og afdøde egentlig og i hvilken form kan man bruge dem? Hvad man kalder dem, er i og for sig ligemeget, men hvad er de egentlig og hvordan får man kontakt til dem?
Det kan du via trommerejser især, men også via dybe meditationer. Jeg vil anbefale trommerejser, da det er en god transport til de forskellige verdener bag sløret.
 
Jeg selv har bedt til og kommunikeret med træer, sten, dyr og sågar Gud siden jeg var barn. For mig har det altid været lige så naturligt som at trække vejret. Jeg har troet på det bag sløret så længe jeg kan huske.
 
Kraftdyr og guider/vejvisere
Kraftdyr og guider/vejvisere kan være nogen som kommer til dig for en stund. Det kan være for en kort eller længere periode. De kan komme med kraft, energi, støtte eller visdom til der, hvor du står i dit liv. Det kan måske være du er startet på en ny uddannelse, så kan du bede om at få hjælp og visdom til lige præcis det. Det kan være du står i en livskrise og så kan du bede om kraft og støtte til at stå det igennem.
 
I dag har jeg bedt mine to åndefæller Ulv og Bjørn om at være med mig, dem inviterer jeg altid og deres tilstedeværelse gør mig tryg og skaber et rum. Så bad jeg Vandrefalken som jeg ikke helt ved endnu om er kraftdyr eller åndefælde. Men jeg møder den tit når jeg har brug for fokus. Så jeg bad om hjælp til at lave det her skriv med et godt indhold. Så fandt jeg en ulvetand, en lille ulvebamse fra min barndom, en bjørneklo og billede frem af tårnfalken, for at kalde på dem og deres energi.
 
Åndefæller og skytsånder
Åndefæller og skytsånder er dem som er hos dig altid. Dem som følger dig dag ud og dag ind. Det er din familie, dine venner, dine læremestrer. De kender dig og ved, hvad du har brug for. De er der selvom du ikke er bevidst om det.
 
For mig kendetegner de også ret godt min personlighed. Om det er fordi at, dem man går op og ned af hele livet påvirker hinanden, eller om det er fordi min sjæl og personlighed matcher deres energi, skal jeg ikke kunne sige, det tror jeg ikke, der er et endegyldigt svar på.

Imellem afdøde og det hinsides

Så er der alt det i mellem afdøde og alt det andet. De fleste af os har hørt om et kært familiemedlem, som følger os fra den anden side. Afdøde kan også hjælpe os i alle afskygninger, de kan være der, guide os og støtte os med omsorg og varme. Skubbe os lidt i den retning der ville gavne os.
 
Jeg lærte også engang at man kan bede om en guide/hjælper til her og nu. F.eks hvis du skal til eksamen så kan du bede om en guide til lige præcis det. Eller hvis du skal til storbyen, hvor det er svært at få parkering, så kan du lige bede en parkeringsguide om hjælp til at finde en plads.
 
Det betyder så ikke at der dumper en tom parkeringsplads lige ned foran dig ud af den blå luft. Men den kan måske være den lille stemme indeni der siger, kør til højre og lidt ned og bum så er der en lige foran dig, der kører væk og så er der en plads til dig. Det kan lyde for godt til at være sandt og en lille smule fantasifuldt. Men det virker altså, jeg har aldrig problemer med at finde parkering i København, jeg finder altid uden undtagelse en plads, hurtigt.
 
I universet og verdenerne bag sløret er der alle former for væsner og de kan komme i alle former. Dyr, træ- og stenvæsner, engle, jomfru Maria, afdøde familiemedlemmer, andre menneske skikkelser, trolde og det som vi så fint kalder fabeldyr i vores virkelighed. Ej at forglemme sol, måne, stjerner, elementerne og meget andet.

En gråspurv kan lære dig lige så meget som en ørn. Stort som småt er velkomment og de har alle visdom med sig.

Find kontakent til kraftdyr

For at få en stærkere kontakt, huske vores hjælpere og deres tilstedeværelse, kan det være en god idé at have et billede stående, have en talisman om halsen med symbol indgraveret, lave trommerejser, meditere eller andet som kan sætte dig i kontakt med dem. Vi forsvinder hurtigt i vores travle hverdag og ligesom en muskel der skal trænes, er det også at træne at være i kontakt. Nogle gange kan en enkel tanke være nok, vi behøver ikke altid store ritualer for at mærke og bevare kontakten. Det ene udelukker ikke det andet.
 
Det kan også være at du slet ikke behøves bede om noget, men at de kommer af sig selv. Via trommerejser, meditation eller når du går i naturen. Hvis det samme dyr viser sig igen og igen når du går i skoven eller ved havet. Eller egernet som du har i haven, bliver mere insisterende på at besøge dig og du begynder at føle en form for venskab. Det kan indbyde til et samarbejde eller komme med en enkelt besked.
Jeg møder f.eks. altid hejren, når jeg har fyldt min kalender med mere end, hvad er godt for mig og været for social og min energi er dalende. Så når jeg møder den, minder den mig om at trække mig tilbage og trække min energi hjem.
 
Et respektfuld og taknemmeligt møde
Vigtigt er også, at når nogen eller noget besøger os at vise respekt og taknemmelighed. Det kan vi gøre på mange måder såsom at hilse på dyret når vi ser det, hvis det nu engang bor på vores breddegrad. Sætte mad og vand til det i haven, støtte med 50kr om måneden til en velfærdsorganisation, sende en kærlig tanke, hvis vi ser et dyre program i tv eller ganske enkelt sende et tak til dem i vores hjerter og tanker.
 
Hils på månen, hvis det er hende du arbejder med på givent tidspunkt, både når hun står højt på himlen, men også når du ikke kan se hende, for hun er der stadig.
De vil altid hjælpe os og de står altid klar med deres energi, kraft og visdom. Så det mindste vi kan gøre, er at sende et tak tilbage. Det er en energi udveksling og den går altid begge veje, hvis der skal være et godt samarbejde og venskab.
 
Jeg vil også understrege at ingen dyr er bedre end andre og ingen læremestre er bedre end andre. En grævling kan lære dig lige så meget som en jaguar. En gråspurv kan lære dig lige så meget som en ørn. Stort som småt er velkomment og de har alle visdom med sig.
Så når du møder alle dem med bjørne og musvåger som kraftdyr og åndefælle, så husk at din lille muldvarpe er mindst lige så vigtig.
 
Væsnernes individuelle betydninger
Alle disse væsner har individuelle betydninger. Hvad bjørnen betyder og står for hos mig, behøver ikke at være det samme for dig. For mig symboliserer den ro og omsorg og for dig kan den stå for råstyrke og grænser. Så mærk efter i dig selv, hvad det er for et samarbejde i skal have, hvilke kvaliteter de kan bidrage med i dit liv og ikke hvad der står på nettet eller i bøger. Men hvis du føler at du har brug for at blive guidet lidt, så er der her, lidt at gå efter.
 
  • Haren/kaninen er tit et symbol på fertilitet og ny begyndelse. Og især brugt ved højtiden forårsjævndøgn som er tegn på at foråret er ankommet.
  • Løven er også et symbol for ild, passion og kreativitet.
  • Ørnen kan stå for visdom og overblik.
 
Men igen dette er stikord, der findes ikke en facitliste. Hvis du vil arbejde med dine kraftdyr og åndefæller, må du mærke efter og søge, hvad fortæller dyret dig? Hvad mærker du? Gøre dig lidt umage i stedet for at gå direkte til noget en anden har skrevet ud fra deres oplevelse eller noget som en tredje har skrevet en bog om i 90’erne. Du kan ikke læse dig til kraft og samarbejde. Det er en energi udveksling og gensidig respekt.
Picture of Franziska

Franziska

Instagram: @urkraft_natur_og_kropsterapi

Følg Franziska på Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Witchy planter i din have

Hvad tænker du, hvis jeg fortæller dig, at du sikkert har en masse skøn naturmedicin mm gemt imellem dit såkaldte “ukrudt”? Det lyder ret godt, ikke? I dag ser vi nærmere på nogle af de vilde planter, der vokser her i Danmark, som langt de fleste har til rådighed uden at tænke over det. 

Read More »

3 witchy tips

Bliv inspireret til at bringe lidt mere magi ind i din hverdag når vi dykker ned i krystal ladning, urtebade og vores ultimative anbefaling når det kommer til krystaller.

Read More »