HEX Nordic

Månedtlige indlæg med dine favorit hex emner

Få daglige tips & inspiration på Instagram @hex.nordic

Gå på opdagelse i hex universet

Vælg mellem botanical, witchy, crystal eller health verdenerne

Et trygt forum for dig med særlige interesser

Månedtlige indlæg med dine favorit hex emner

Få daglige tips & inspiration på Instagram @hex.nordic

Gå på opdagelse i hex universet

Vælg mellem botanical, witchy, crystal eller health verdenerne

Et trygt forum for dig med særlige interesser

Søg
Close this search box.
WITCHY WORLD

It´s all in the cards | Del 3 - Wands tarot

I Minor Arcana ser vi 4 grupper af kort. Wands, Cups, Swords, og Pentacles. Disse 4 grupper repræsenterer hver et område i dit liv. Vi dykker ned i den første gruppe af Minor Arcana kortene – nemlig Wands tarot kortene. 

De 4 grupper af Minor Arcana kort

Vi anbefaler som altid at du starter med del 1 (Introduktion til tarot) og del 2 (Major Arcana kortene) hvis du ikke allerede har læst dem.

Vi dykker dybere og dybere ned i den spændende verden som er tarot. Sidst så vi på Major Arcana kort, og denne gang skal vi kigge nærmere på den første kategori indenfor Minor Arcana kortene. I Minor Arcana ser vi 4 grupper af kort. Wands, Cups, Swords og Pentacles. Disse 4 grupper repræsenterer hver et område i dit liv. Hver gruppe består af 14 kort i total; 10 nummererede kort og 4 hofkort.

Når vi har med disse kort at gøre, er det, det lidt mindre perspektiv vi skal kigge på.

Her handler det mere om vores dagligdags beslutninger, hverdag og de mennesker der er omkring os til dagligt. Man kan sige at det er de ting vi er lidt tættere på her og nu, og har lidt lettere ved selv at kontrollere og ændre. Her kigger vi på de daglige kampe, sejre, nederlag, følelser, tanker, og andet der følger det daglige liv.

Minor Arcana deles som sagt i 4 underkategorier og du kan læse betydningen for de fire kategorier nedenfor. For ikke at gøre det alt for uoverskueligt og overvældende, har vi som altid valgt at dele det lidt op. I dag dykker vi ned i kategorien Wands, og ser nærmere på de individuelle korts betydning.

Disse kort drager fokus på handling, initiativ, energi, og opfindelser. De hjælper dig med at navigere igennem dit liv, de rådgiver, vejleder og fortæller hvornår det er tid til handling, og hvornår du bør tage et skridt tilbage.

Element: ild

Disse kort er en repræsentation af dine forhold, intuitioner, og følelser. De kan guide dig i kærlighed og vejlede dig gennem forståelse og på den måde hjælpe dig med at vokse, og behandle dine følelser.

Element: vand

Disse kort symboliserer mental proces, tanker, udfordringer, og konflikter. De kan hjælpe dig med at fortælle dig hvis konflikter, hjertesorg, eller lignende lurer under overfladen, og vejlede dig til bedst muligt at udnytte din egen mentale styrke.

Element: Luft

Disse kort er tilknyttet arbejde og økonomi. De kan bruges til at fortælle om dine langsigtede mål, økonomisk, familiært, eller helbredsmæssigt.

Element: Jord

Gør det / Lad være • Det går ned ad bakke / gode tider
Ace

Ace of wands

Beskrivelse af Wands tarot kortet - Ace of wands

Dette kort kan betyde både nyt job, en fødsel, eller en fantastisk ide. Uanset hvad, er dette et varsel om at der er noget godt i vente, og at du skal tage imod det med åbne arme. Det kan være en mulighed der byder sig, og det er vigtigt at du springer på og ikke holder dig tilbage. Der er kun grønne lys forude, det er bare at komme afsted. Det kan også indikere en begyndelsen på et ekstra intimt forhold i din nærmeste fremtid.

Beskrivelse af kortet trukket omvendt

Nej nej nej, og bare nej, dont do it. Hvad end det et dig selv eller situationen, så er noget ikke som det skal være. Du bliver nød til at bremse op og få mere ro på. Der kan komme forsinkelser, og hårdt arbejde, men hold ud for det vender igen. Dette kort kan også være en indikation på frustration eller impotens. Som sagt, hold ud ven, det vender igen.

Sejr ◦ planer ◦ kontrol ◦ udsyn
Wands tarot kortet - two of wands

Two of wands

Beskrivelse af Wands tarot - Two of wands

Kortet her repræsenterer sejr. Du står i den bedst mulige position på nuværende tidspunkt. Dit mål er nået, og du er nu klar til næste skridt på din rejse. Du har vist at du kan tage kontrollen og komme i mål. Verden ligger for dine fødder, og mulighederne er mange. Hvad næste skridt bliver er helt op til dig. Planlæg dit næste træk nøje, du kan med fordel kigge bredere ud i verden, tænk globalt.

Beskrivelse af kortet trukket omvendt

Det kan skyldes en uventet drejning at du er endt hvor du er, men du er nød til at tage et par skridt tilbage og færdiggøre de ting som du har ladet stå uafklaret eller ufærdige. Du oplever måske at de planer du laver, ikke lykkedes, og at du tænker småt og ikke føler at du har det store udsyn. 

Du er nød til at ligge en ny strategi og muligvis omgruppere. Det kan være tid til at forlade din komfortzone for at komme videre. Jeg ved det er skræmmende, men det kan være nødvendigt.

vision ◦ støtte ◦ mulighed ◦ rejser
Three

Three of wands

Beskrivelse af wands tarot - Three of wands

Nu er et godt tidspunkt at planlægge dit næste skridt. Dette kort symboliserer mulighed for en større udvidelse, det kan være karrieremæssigt eller på et mere generelt plan. Nu er ikke tiden til at tænke småt, kortet her fortæller nemlig at der er rigelig plads til store visioner og drømme. Kortet kan også repræsentere at en længe ventet mulighed vil byde sig, og det gælder bare om at gribe den!

Beskrivelse af kortet trukket omvendt

Du får ikke tingene gjort, du mangler overblik og støtte til at nå i mål. Du må stoppe op og lægge en ny plan, for det fungerer ikke som det kører nu. Du er nød til at opbygge mere respekt og et større selvværd og noget mere selvtillid inden at du bevæger dig videre. Nu er ikke et godt tidspunkt at tage på ture eller planlægge rejser, da du kan opleve negative forstyrrelser på ellers glædelige udflugter.

lykke ◦ harmoni ◦ hjem ◦ fest ◦ rejser
four of wands

Four of wands

Beskrivelse af Wands tarot - Four of wands

Dette kort er et varsel om lykke! Du kan løfte armene højt og fejre, som de to blomsterbærere på kortet midt i deres sejrsdans. Se dette kort som et lykkeligt varsel. 

Lykken kan være mange ting, det kan være at du har lavet et veludført stykke arbejde som nu er færdigt og du kan nu endelig indkassere fortjenesten. Måske er du vendt hjem og mærker genkendelses glæden og trygheden. Kortet kan også indikere frugtbarhed. Uanset hvad, så er der anledning til fest og fejring. Nyd det!

Beskrivelse af kortet trukket omvendt

Omvendt er kortet stadig positivt, men ikke i lige så høj grad og så kommer det med et twist. Festen vi før nævnte er måske mere et surprise party, eller du oplever måske at begivenheder har det med at tage uventede drejninger. Uanset, så forvent noget som du ikke forventer. Men bare rolig. Selv at om det kan forsinke processen, så kommer du stadig i mål, bare prøv at slappe af og lad tingene ske. Kortet her kan også være et symbol på at man rejser ud i verden, eller flyver fra reden.

konkurrence ◦ kamp ◦ magt ◦ konflikt
Wands tarot kortet - five of wands

Five of wands

Beskrivelse af Wands tarot - Five of wands

En magtkamp kan bryde ud. Vær ekstra opmærksom på konkurrence, men vær ikke nødvendigvis bange for at deltage. Nu er et godt tidspunkt at gå imod idealer. Kampen kommer til dig og du kan ikke løbe fra den. Meld dig ind i kampen, og vis de andre hvem der bestemmer! (Spoiler – det er dig, du bestemmer)

Beskrivelse af kortet trukket omvendt

Trækkes kortet omvendt er det tværtimod tegn på at kampen slutter, eller at nogen trækker sig og træder væk. Det varsler om en fejhed, beskidte kneb i kampen, og måske endda genstart af en gammel konflikt! Så hold øje med din ryg! Det er ikke altid ham som står med sejren der nødvendigvis ”vinder”. Nogle gange er det den som siger nok er nok og vælger at gå.

støtte ◦ sejr ◦ lederskab ◦ tilbagetog
six

Six of wands

Beskrivelse af wands tarot - Six of wands

Forbered dig på sejr, den venter nemlig lige om hjørnet. Husk at værdsætte og takke for den støtte og hjælp du har fået undervejs til at nå i mål. En god kriger glemmer ikke dem som hjalp under krigen. Husk dem som havde din ryg. Du en leder og sejren er din, opfør dig som en og led din flok!

Beskrivelse af kortet trukket omvendt

Kortet kan indikere et tilbagetog eller en kæmpe fejl. Du kan risikere at dem som støtter dig, vender dig ryggen, og måske kan du endda forvente forræderi fra dine nærmeste. Det virkede som en let sejr men nu vælter korthuset. Et fald kan være på vej, så gør klar til nødlanding.

kamp ◦ modstand ◦ mod ◦ styrke
seven

Seven of wands

Beskrivelse af Wands tarot - Seven of wands

Nu er tiden inde til at tage stilling, samle din indre styrke, og kæmpe for det du tror på. Det vigtigste er at du har dig selv med, også selvom at alle odds er imod dig. Vær tro mod dig selv, og det som du syntes føles rigtigt. Det bliver ikke en nem kamp, men du må forsvare dig selv og kæmpe for det du mener er rigtigt.

Beskrivelse af kortet trukket omvendt

Kortet kan indikere at der er en tabt kamp på vej, det er et varsel om nederlag, opgivenhed, og manglende viljestyrke til at kæmpe videre. Nogle gange vinder man, andre gange taber man. Det er bare op på hesten igen. Men det er også okay at bruge noget tid på at slikke sine sår.

rejser ◦ bevægelse ◦ nyheder ◦ projekter
Wands tarot kortet - eigth of wands

Eight of wands

Beskrivelse af Wands tarot - Eight of wands

Det hele går rigtigt hurtigt nu. Der har måske været en pause, men pausen er slut nu. Endelig mærker du fremskridt i dine projekter og de begynder at nærme sig afslutningen af processen. Det kan også være et varsel om en kommende tornado af en romance, eller en vigtig nyhed.

Beskrivelse af kortet trukket omvendt

Kortet her fortæller at alt det som er gået så godt, nu vil gå i stå. Fremskridt trækker sig tilbage, og du vil sidde fast. Nu er ikke tiden til at rejse, eller indlede større projekter.

tro ◦ tillid ◦ lektioner ◦ erfaring ◦ grænser
Wands tarot kortet - nine of wands

Nine of wands

Beskrivelse af wands tarot - Nine of wands

Du har lært en vigtig lektie i livet, og selvom det hele bevæger sig frem ad og du kommer videre i livet, så må du ikke glemme den. Har du fået arbejdet ordentligt med dig selv? Eller var det bare et quick fix og hurtigt videre. Det er tid til at lære af dine tidligere erfaringer. Nogle gange må man lære det på den hårde måde, det vigtigste er at man lærer af det. Har du en følelse af at nogen vil dig det ondt, så lyt til den og vær varsom.

Beskrivelse af kortet trukket omvendt

Du er nød til at sænke dine parader og droppe mistænkeligheden. Hvis du ikke udviser tillid til universet kan du heller ikke forvente at universet belønner dig. Kortet her fortæller dig at det er tid til at åbne op, og vise mere tiltro og tillid. Din isolation skal slutte nu og du skal stoppe med at være så mistroisk.

ansvar ◦ pligt ◦ byrde ◦ undertrykkelse
Wands tarot kortet - ten of wands

Ten of wands

Beskrivelse af Wands tarot - Ten of wands

Kortet her fortæller at du bliver holdt nede. Du kan være tynget af ansvar, hårdt arbejde, eller andre forstyrrende byrder. Det kan være svært at se en slutning på det, men den kommer, du skal bare holde ud lidt endnu. Kortet kan også handle om undertrykkelse. Er det tilfældet er du nød til at genvinde magten og kæmpe for dig selv, ellers vil du forblive undertrykt.

Beskrivelse af kortet trukket omvendt

Du for endelig modet til at sige nej overfor undertrykkelse og had, og oplever en frigørelse som resultat af dette. Du bliver i stand til at stå stærkere imod over for uretfærdighed. Kampen er vundet og det er tid til en velfortjent pause og fred og ro efter et sejt og hårdt træk.

kreativitet ◦ udvikling ◦ rebelsk ◦ livlig
Wands tarot kortet - Page of wands

Page of wands

Beskrivelse af Wands tarot - Page of wands

Du har en ny kreativ begyndelse i vente, de frø du sår nu kan ende med at vokse sig til noget helt fantastisk. Om det så drejer sig om musik, skrivning, kunst, eller hvad end du vælger at bruge til at udtrykke dig, så er dette kort en god varsel om at det vil blive ved med at blomstre og vokse. 

Kortet kan også repræsentere et livligt og entusiastisk barn som altid er på farten og har mod på livet, men også et barn med en god leder evne blandt deres jævnaldrende samt en rebelsk side. Dette kort kan i øvrigt være en generel varsel om at der er gode nyheder på vej i din retning, hvad end du venter på et jobtilbud, et nyt projekt, eller en passion.

Beskrivelse af kortet trukket omvendt

Dette kort er et varsel om at der kan komme et oprør uden grund. Et ungt menneske kan være på vej i den gale retning, og måske ende i skidt selvskab. Umodenhed, problemer i skolen, impulsiv adfærd, og dårlig kommunikation kan komme i spil. Gnisten er væk, og det er vigtigt at finde sig selv for at få den tændt igen.

passion ◦ aktion ◦ drømme ◦ sex ◦ mål
Wands tarot kortet - knight of wands

Knight of wands

Beskrivelse af wands tarot - Knight of wands

Når dette kort trækkes ved man at det er tid til passion og action. Kortet handler nemlig om at forfølge dine drømme med entusiasme, handlekraft, og selvtillid. Det er tid til at steppe op og gå efter det du drømmer om, og det kan være på mere end et plan. Dette kort kan nemlig også indikere at ALLE dine lidenskaber bliver vækket, og energien kan være elektrisk til idéer. Uanset hvad så følg din passion og følg din drøm. Nu er det tid til eventyr, og det er bare med at tage chancen og komme afsted.

Beskrivelse af kortet trukket omvendt

Der er for meget snak og for lidt handling. Oven i det har du måske ikke så meget at have det i når du snakker. Du kommer stærkt fra start hver gang men ender altid med at dø ud inden du når målstregen. Det kan også være et tegn på erektionens dysfunktion, hvilket tager lidenskaben og gør den til impulsivitet, vrede, og uhæmmet begær. Det kan ende i utroskab, så vær på vagt.  

lidenskab ◦ projekter ◦ feminin energi ◦ kreativ
Wands tarot kortet - queen of wands

Queen of wands

Beskrivelse af Wands tarot - Queen of wands

Dronningen siges at være stavenes flamme vogter, hun er både modig, stærk, intens og selvsikker. Trækker du dette kort er det netop disse kvaliteter du skal finde frem, nu skal der nemlig ske ting og sager. Nu er tiden til at fylde godt på dit indre kreative bål og fyre helt op. Du er fyldt med god energi, du bobler og det koger næsten over. Brug det til at følge og manifestere dine drømme. Du har magten til at skabe noget stort, det eneste det kræver af dig er at du forpligter dig til din passion.

Beskrivelse af kortet trukket omvendt

Dette kort kan være et varsel om en lidenskab som enten er ved at aftage eller måske dø helt. Energien kan blive vred og stormende, og du oplever måske mangel på omsorg. Den manglende entusiasme sætter en stopper for eller måske endda helt bremser dine nuværende projekter.

Leder ◦ magt ◦ passion ◦ lederskab
Wands tarot kortet - king of wands

King of wands

Beskrivelse af Wands tarot - King of wands

Kortet her har en stærk maskulin energi og det kan indikerer at der er en ny person på vej ind i dit liv. En som er modig, karismatisk og en god leder. Er det egenskaber du ønsker at tilføje til dit eget liv kan det være klogt at se og lære fra denne person. Kortet her kan indikere at det er tid til at du tager lederrollen til dig, og selv bliver mere som den stærke konge på kortet.

Beskrivelse af kortet trukket omvendt

Der kan enten være svagt lederskab på vej eller måske endda diktatur lignende forhold, hvor mulighederne vil være få. Kortet kan også indikere at der er en person i dit liv der ikke holder sit ord og lever op til sin ende af aftalen, så vær på vagt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Witchy planter i din have

Hvad tænker du, hvis jeg fortæller dig, at du sikkert har en masse skøn naturmedicin mm gemt imellem dit såkaldte “ukrudt”? Det lyder ret godt, ikke? I dag ser vi nærmere på nogle af de vilde planter, der vokser her i Danmark, som langt de fleste har til rådighed uden at tænke over det. 

Read More »

3 witchy tips

Bliv inspireret til at bringe lidt mere magi ind i din hverdag når vi dykker ned i krystal ladning, urtebade og vores ultimative anbefaling når det kommer til krystaller.

Read More »