HEX Nordic

Månedtlige indlæg med dine favorit hex emner

Få daglige tips & inspiration på Instagram @hex.nordic

Gå på opdagelse i hex universet

Vælg mellem botanical, witchy, crystal eller health verdenerne

Et trygt forum for dig med særlige interesser

Månedtlige indlæg med dine favorit hex emner

Få daglige tips & inspiration på Instagram @hex.nordic

Gå på opdagelse i hex universet

Vælg mellem botanical, witchy, crystal eller health verdenerne

Et trygt forum for dig med særlige interesser

Søg
Close this search box.
WITCHY WORLD

Hverdags magi og lavmagi - Af Josefine Pilgaard G. J.

En heksepraksis foregår ikke kun i det høje sammen med hemmelige væsener i skoven. Det foregår også på et lavere plan, sammen med fuldtidsarbejde, børn eller i ”kosteskabet” hvor ens omverden ikke kender til ens forhold med det okkulte og spirituelle. Jeg vil gerne tage dig med igennem nogle af mine personlige, lavpraktiske ritualer.  

Ritualer fra min egen hverdags magi

En stor del af min egen magiske praksis har været og er stadigvæk at finde balancen mellem magiske riter, sejl og et liv med to børn og en mand på Djursland, Jylland. Det er en balancegang, mellem flere af mine forskellige karakter og titler, heriblandt; mor, kone, spirituelt væsen, individ og heks. At skabe denne balance, eller sammenfletning har taget mig en god rum tid og jeg føler stadigvæk ikke at jeg er færdig, for ligesom verden konstant er i bevægelse, er det enkelte individ og magien det også.

Ligesom at verden konstant er i bevægelse, er det enkelte individ og magien det også.

At finde balancen i et hverdagsliv som heks 

Et liv som heks, mener jeg må udvikle sig med tiden og i takt med at ens egen forståelse og viden vokser. En heksepraksis og magisk tilværelse kan ifølge mig, ikke kun foregå i det høje sammen med ånder og hemmelige væsener i skoven. Det foregår også på et mere lavt plan, hvor mange praktiserende også har et fuldtidsarbejde, børn eller stadigvæk befinder sig i ”kosteskabet” hvor ens omverden og familie ikke kender til ens spirituelle-jeg og kærlighedsforhold med det okkulte. Befinder du dig i den situation, kan det måske føles som en personlighedsspaltning. 

Det kan være svært at finde modet til at stå ved interessen og livsstilen, det kan selvfølgelig også være at du simpelthen bare ikke har lyst til at dele det med nogle, da en del af din praksis består i at have en hemmelig identitet. Begge dele er absolut okay.

Jeg vil gerne tage dig med igennem nogle af mine personlige, lavpraktiske ritualer. Disse ritualer er i nogles øjne små og springer ikke nødvendigvis i øjnene som specielt heksede. Her vil jeg indskyde, at disse ritualer er fra min egen heksepraksis, mit eget liv og min egen hverdag. De er dybt personlige og tilpasset mig. Du skal være mere end velkommen til at lave dem om, tilføje eller fjerne elementer, for at gøre dem til dine. Dette vil jeg faktisk anbefale, da personlighed og flere lag skaber større, dybere og mere meningsfuld magi. Jeg håber at du kan bruge dem som inspiration og til at forstå, at selv de mest lavpraktiske ting kan være ekstremt gavnlige og magiske, hvis du ønsker dette.

Josefine Pilgaard
Kvinde laver hverdags magi i skoven barfodet

Kunsten, at holde jordforbindelsen

Noget af det første jeg gør om morgenen er at gå udenfor. Det behøver ikke at være længe, men jeg tillader mig selv at gå ud i 2-5 minutter for at trække luft. Er temperaturen til det, går jeg helst ud i bare tæer og mærker jorden og græsset under mine bare fødder. På den måde har jeg lettere ved at forbinde mig selv til jorden og den natur jeg er en del af

Er det vinter, har jeg ofte mine hjemmesko på. Ikke specielt magisk eller hekseagtige sko, nogle slidte nogle i grå uld. Jeg går ud, stiller mig et sted med udsigt til himlen. Jeg trækker vejret dybt, jeg mediterer ikke, jeg trækker bare vejret. Fylder mine lunger med luften der er på netop denne dag. Jeg tager notits af skyerne, solen, stjernerne, vinden, kulden, træerne der svajer og alt det der er. Derefter takker jeg moderjord, universet, guderne og gudinderne, månen og solen for alt det der er, var og vil komme. 

Dette her en ganske simpelt og ofte gennemført på få minutter, men for mig er det utrolig kraftfuldt at forbinde sig og sige godmorgen til at det, der netop bare er. Naturen skal ikke nå noget, den har ikke en agenda og den skal ikke være andet end lige det den er, naturlig. At forbinde sig dybere til denne del, tror jeg fuldt og fast på kan forbinde os til vores dybere og mere autentiske selv. For mig er dette altafgørende i min magiske praksis, at jeg ”vender hjem” til det simple.

Tag dagen ind til vurdering 

Jeg gentager ofte processen igen om aftenen, hvor jeg siger godnat og takker for dagen og det den bragte mig. Jeg funderer nogle gange særligt meget over de følelser der har ramt mig, de oplevelser jeg har lært af eller de genstande jeg mødte på min vej, denne dag. Nogle gange kan denne proces være smertefuld, hvis dagen har været hård og ubarmhjertig, men i min erfaring er det de bedste dage at dykke ned i hvad der er på spil i netop de følelse

For mig er det utroligt kraftfuldt at forbinde sig og sige godmorgen til alt det, der netop bare er.

Hverdags magi i teen

Et andet simpelt, men dog meget effektivt ritual jeg ofte gør dagligt, er at drikke the. Det er ikke altid noget specielt fancy the, eller lavet på hjemmesankede urter – selvom det virkelig også kan noget fedt! For mig er det ofte kamillete om morgenen, da kamille giver ro, fordybelse og er god til at få min krop langsomt op i gear. Nogle gange søder jeg den med honning der er antibakterielt.

 Når vandet er hældt over tebrevet og honningen, lukker jeg øjnene i få sekunder imens jeg enten hvisker eller blot fokusere på hvad jeg ønsker teen skal gøre for mig på denne dag, dette variere ud fra hvilken the og hvilken dag. Samtidig med mine ord, rører jeg rundt i teen med urets retning, indtil jeg føler at intention er sat. Det er ikke en konkurrence, det skal være et personligt ritual der skal give dig velvære om morgenen. Så brug den tid du behøver. Det absolut vigtigste er at du sætter intentionen og placere den i teen med skeen der røres rundt. Når teen drikkes, bliver intentionen og ordene en del af dig og din kommende dag. Har du et særligt ønske for din dag, så find en the der matcher dette. Du kan også krydre den med urter og krydderier der passer til din intention.

Lavmagien er tilgængelig for alle

Små ritualer som disse kan nemt udføres uanset hvor du bor, hvad din jobtitel er, om du er åben omkring din praksis eller gerne vil holde din heksehat gemt lidt endnu. Denne form for magi, er lavmagi der nemt kan bortforklare med at du har brug for luft, eller faldt i staver imens du rørte i teen. 

Under en fuldmåne, Samhain, eller hvis mit hus trænger til en ordentlig omgang beskyttelse, kan jeg godt lave større og længere ritualer med flere urter og redskaber, men i min hverdag hvor livet bare fylder meget, og min heksepraksis må blive flettet så naturligt som muligt ind i min hverdag, er det ritualer som disse der er mine holdepunkter.

De små lavpraktiske, men magiske ritualer

Andre måder at inkorporere en magisk praksis og forbinde sig til naturen kan være at tage et bad, for at lade vandet rense dig for negative energier. Du kan samle sten, skaller, kviste, blomster og urter du eventuelt kan bruge i din praksis. Disse kan du eventuelt lade pynte på dit alter hvis du har sådan et. En mulighed er at skifte en enkelt genstand på dit alter ud hver dag. Find en genstand fra naturen og lad den pryde dit alter et enkelt døgn – aflevere den derefter tilbage til naturen. Hvordan du gør det, er op til dig. Du kan begrave det, kaste det i havet, placere den i en kompostbunke eller blot ligge den i græsset. Uanset hvad, så tak den genstand for det den gav dig.

Du kan også bruge krydderier der korresponderer godt med dine ønsker i madlavning og bagværk og du kan trække et enkelt tarotkort eller orakelkort for dig selv hver morgen. Mulighederne er mange for lavpraktiske, men magiske ritualer. Ritualer behøver ikke være store og pompøse. De behøver slet ikke foregå i heksecirkler. Et ritual er en handling, hvor der er en intention. Ritualer kan foregå med dig selv og alt det der er omkring dig. Verden er fuld af magi.

Lavmagi som holdepunkt i din praksis

Selvom magien er i alt hvad der er omkring os og i vores indre væsen, så er min erfaring at det er fuldstændigt umuligt at være uendeligt inspireret, uanset hvad du beskæftiger dig med af job eller hobbyer. Min egen heksepraksis er på samme måde. Nogle gange befinder jeg mig i en form for dvaletilstand hvor jeg kan have svært ved at komme i gang med store, lange og intense ritualer eller magiske projekter. 

At have små ritualer som overstående, som en integreret del af min hverdag, bliver et holdepunkt der sørger for at jeg aldrig er helt væk fra min praksis. Det bliver en tråd ind i min egen personlige heksepraksis, jeg altid kan forbinde mig til og finde frem. Små ritualer som disse er for mig guld værd, når jeg lever et liv hvor bleer, madlavning og ”mor, far og børn” fylder en uundgåelig del af mit liv. De her små ritualer er mine stunder, det er mig-tid og det er tid jeg værdsætter utrolig meget, hver dag. 

At gå en tur kan også være en fantastisk måde at finde eller genfinde inspirationen i ens praksis på. Det er ligegyldigt om du går langs veje, langs marker eller langs skovstier. Der vil altid være noget at kigge på og finde inspiration i. Fugle på himlen, solen, månen. En særlig plante der gror mellem fortovsfliser. Hvad får du øje på, hvad tiltrækker dig?

Små ritualer som disse er for mig guld værd, når jeg lever et liv hvor bleer, madlavning og "mor, far og børn" fylder en uundgåelig del af mit liv. De her små ritualer er mine stunder.

Find dig selv, i din magiske praksis

At være heks er ikke det samme som at skulle se ud på en bestemt måde, tale på en bestemt måde og tro på bestemte ting. Heksen har altid været pisseligeglad med hvad andre tænkte, og jeg mener helt oprigtigt at det er en af hendes absolut fineste kvaliteter. Din praksis og hvad du gør i den, er noget af det mest personlige der findes. Der er ikke noget rigtigt eller forkert.

Kan du finde små åndehuller i din hverdag, til at lave the, meditere, gå en tur, nyde solen der rammer dig direkte i ansigtet eller se på fuldmånen. Kan du give dig tid til at skrive dine drømme ned, plante blomster i haven og plukke vejbred. Kan du finde styrken i dig selv til at gå barfodet ud i sneen for at forbinde dig til jorden, så er alt dette også magisk – hvis du gør det med en magisk intention. Hvis du gør det med intentionen om noget særligt og sætter dine ønsker i det du laver, så er det magi. Altså sådan lidt simplificeret. Magien er ikke noget du kan købe dig til. Det er noget du skal tillære dig igennem alt hvad du gør. Magien er dig og måden du er på i livet.

Et godt råd på vejen

Nogle af mine absolut bedste råd til nye hekse såvel som gamle, er at være undersøgende over for omverdenen, lad dig ikke stresse af andres praksis og find små ritualer som disse der kan forbinde dig til naturen og til dig selv. For mig er de uundværlige. 

Man har et helt liv til at lære mere, lære nyt og undersøge emner. At dykke ned i selv de mindste sprækker i fortovet eller de simpleste krydderier i skuffen, kan sagtens blive en vigtig del af ens praksis. Det er nærmest gratis og det er fyldt med læring og magiske muligheder. Lavmagien er for mig den vigtigste form for magi jeg har. Det er dér hvor jeg føler mig forbundet og der hvor jeg oftest bliver blæst bagover af kraften.

Magien er dig og måden du er på i livet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Witchy planter i din have

Hvad tænker du, hvis jeg fortæller dig, at du sikkert har en masse skøn naturmedicin mm gemt imellem dit såkaldte “ukrudt”? Det lyder ret godt, ikke? I dag ser vi nærmere på nogle af de vilde planter, der vokser her i Danmark, som langt de fleste har til rådighed uden at tænke over det. 

Read More »

3 witchy tips

Bliv inspireret til at bringe lidt mere magi ind i din hverdag når vi dykker ned i krystal ladning, urtebade og vores ultimative anbefaling når det kommer til krystaller.

Read More »