HEX Nordic

Månedtlige indlæg med dine favorit hex emner

Få daglige tips & inspiration på Instagram @hex.nordic

Gå på opdagelse i hex universet

Vælg mellem botanical, witchy, crystal eller health verdenerne

Et trygt forum for dig med særlige interesser

Månedtlige indlæg med dine favorit hex emner

Få daglige tips & inspiration på Instagram @hex.nordic

Gå på opdagelse i hex universet

Vælg mellem botanical, witchy, crystal eller health verdenerne

Et trygt forum for dig med særlige interesser

Søg
Close this search box.
WITCHY WORLD

Hvad er en heks og hvad betyder det at være en?

Hvad er en heks egentligt? Et spørgsmål jeg personligt får stillet ret ofte, når folk kigger på mig og konkluderer at jeg hverken har en spids sort hat på eller en lille sort kat med på slæb… så hvad er en heks så hvis det ikke er en gammel dame med vorter på næsen? Det skal jeg fortælle dig.

Hvad er en heks?

Vi kender alle sammen hekse fra eventyr, film og ikke mindst fra vores verdenshistorie. Men her bliver de ikke altid fremstillet lige flatterende eller som hvad de faktisk er. Ligesom med alt andet, er der altid to sider af en sag og derfor er det også vigtig at se nærmere på hvilken side af historien tolkningen og fortællingen kommer fra.

i og med at den kristne tro har fyldt, og stadig fylder så meget som den gør og kirken har haft så stor en frygt for hekse som de havde. Så er det også det som er blevet alment kendt. At hekse er nogle grimme, onde, overnaturlige væsner, der bor alene i en skov, spiser børn og har solgt deres sjæl til djævlen.

Den misforståede heks fortælling

Men det er ikke den virkelige fortælling eller det sande billede af hvad en heks er. Sandheden er at en heks groft sagt bare er et menneske som lever i pagt med naturen og har en viden omkring den. Der skulle virkelig ikke meget til, for at være ”heks” tilbage i tiden. Foreslog du din nabo at drikke kamillete imod en forkølelse, så kunne de få dig brændt på bålet dagen efter.

Hekse var og er i virkeligheden bare mennesker der som udgangspunkt er som alle andre. De har bare valgt at leve et andet liv og følge en anden vej end hvad normen har. Måske havde det været meget mere almindeligt at være heks i dag hvis ikke der havde været så stort et fokus på at ”udrydde” heksen.

Heksens visdom

Dengang havde man ikke den store viden om hverken medicin, astrologi, årets skift, naturens små tegn osv. Heksene kunne spå ting ud fra dyrenes og naturens adfærd og udvikling. De kunne helbrede sygdomme ved hjælp af naturmedicin og healing og havde en stor astrologisk forståelse samt indsigt i sæsonernes skift. Det var alt sammen viden som ikke alle havde og som det ikke var alle der forstod. Som vi ved, er det mennesker er allermest er bange for, det som de ikke kan forklare eller forstå. Derfor blev heksen hurtigt jagtet og udstødt.

I dag er det dog en anden sag. Vi har en masse videnskabelig viden der faktisk kan bakke op omkring meget af vores ”magi” og vores mange små hekse tricks.

Har hekse flere liv?

De fleste hekse tror på reinkarnation. Men igen, man kan ikke sige ” alle hekse tror på reinkarnation” fordi det gør de ikke. Der er mange forskellige hekse, som tror på mange forskellige ting, og alligevel har alle en ting til fælles – deres kærlighed og respekt for naturen. Min oplevelse er dog klart at de fleste hekse tror på reinkarnation eller et form for spirituelt efterliv. Jeg vil faktisk gå så vidt som at sige jeg ikke har mødt nogen endnu som ikke gjorde. Men der skal da nok være nogle.

Hvornår er man en heks?

Der er ikke som sådan en tjekliste over emner du skal kende til, eller evner du skal være i besiddelse af, for at kunne kalde dig heks efter min mening. Det er enormt frit, og meget forskelligt hvordan folk praktiserer. Der er ikke en rigtig eller forkert måde at være heks på, eller en decideret religion eller tro du behøver at følge. Du kan endda lave din egen hvis du føler for det. Den mest typiske måde at være heks på, er faktisk ved at plukke lidt hist og her og følge de ting som giver mening og føles rigtig for dig.

I de fleste andre religioner er der en form for regelsæt alle skal leve efter for at tilfredsstille deres Gud, og hvis ikke han/hun (som regel han…) er tilfreds, så vil de blive straffet igennem livet og når de en dag skal videre til den anden side. Sådan leger hekse ikke. Her handler det om dig og dit eget personlige forhold til dig selv, til naturen, universet, eller hvilke guder du end har valgt at tilbede og søge hjælp hos.

Heksens associationer og specialer

Det er bestemt heller ikke alle som bruger netop dette ord eller denne betegnelse. Kært barn har mange navne. Personligt føler jeg at vi mangler et bedre dansk ord for at være heks. Ordet heks bliver oftest associeret med et magisk væsen som er i pagt med djævlen, og det er slet ikke det som en heks er. 

En heks er en person (JA PERSON). Hekse er ikke nødvendigvis kvinder) som respekterer og drager gavn af naturen. Det er egentligt det. Resten er ting man vælger at bygge på, alt efter ens individuelle interesser, trosretninger, evner, osv. Hvis jeg skal perspektivere det over på noget andet så tænk måske på en læge eller en psykolog. Der er så mange forskellige specialområder og forskellige typer af ”behandlere”. Du kan være tandlæge, gynækolog, kirurg osv., men de er alle sammen læger som arbejder med at helbrede og hjælpe vores kroppe. Ligesom at psykologer kan have forskellige specialer, men de er alle sammen psykologer som arbejder med at helbrede, balancere og stabilisere vores sind.

Hver heks, sin interesse og specialområde

Det er det samme med hekse. Der kan være mange grene og de kan være vidt forskellige, men de er stadig alle sammen hekse. Nogle går meget op i planter og natur, nogle manifestation og healing, nogle universet og energi, andre astrologi, and the list goes on. Det afhænger som regel af folks individuelle interesser, men mange oplever også at have en større tiltrækning til nogle emner, elementer, guder, måder at praktisere på osv. end andre. Derfor ser vi også at mange vælger at knytte et andet ord til hekse titlen for at gøre den mere “fitting” f.eks. køkken heks, urteheks, kosmisk heks, osv. osv. 

Mit bedste råd vil være at følge din interesse, din mavefornemmelse og dit instinkt. Mærk efter hvad der føles rigtig for dig! Er der noget der kalder på dig så følg det. Hvis du syntes at det er pisse kedeligt at læse om krystaller så lad være og find noget der faktisk interesserer dig, selv om hekse stereotypt SKAL vide noget om krystaller. Altså jeg selv er ret vild med krystaller, nu var det bare et eksempel, men forstå mig ret… lad være med at tvinge dig selv til noget bare fordi andre gør det. Det er netop det fede ved at være heks, det handler om DIG, og du laver reglerne.

At være heks handler om dig og dit personlige forhold til dig selv, naturen, universet eller hvilke guder du end har valgt at tilbede og søge hjælp hos.

Er alle hekse spirituelle?

Jeg har så meget lyst til at sige ja, men igen, der er altid undtagelser og spiritualitet er ikke et krav. Omvendt har jeg personligt lidt svært ved at se hvordan man kan det ene uden det andet. For mig hænger det spirituelle plan og det fysiske plan sammen, men der skal da nok være nogen som stadig lever i pagt med naturen, men som ikke nødvendigvis benytter sig af spiritualitet, eller tilbeder de gamle guder. Jeg vil dog sige at jeg personligt ikke har mødt nogen som kaldte sig heks uden at have en form for tilknytning til den spirituelle eller guddommelige verden.

Har hekse en pagt med djævlen?

Noget af det jeg hører oftest som heks er, at “så er jeg jo selvfølgelig satanist, fordi at alle hekse har solgt deres sjæl til djævlen”. Well… No Karen, but thank you for the lecture. Nogle er satanistiske hekse, men det er langt fra alle. Selv dem som er satanister er nok stadig ikke helt det man forestiller sig når man hører ordet satanist. Det kan måske være en underlig sætning at høre for almindelige øre, men jeg vil sige at de fleste satanister er det på et rimeligt chill niveau og de er bestemt ikke nogle man skal være bange for. Bevares, der er ekstremister inden for alle religioner, men det betyder ikke man kan skære alle over en kam.

Den kristne Satan vs. den hornede Gud

Personligt har jeg ikke solgt min sjæl til nogen som helst. At være heks handler netop om at være fri og uafhængig, så jeg tror de færreste ville have lyst til at give afkald på noget så vigtigt! Og så syntes jeg også lige at vi skal huske at djævelen, satan, call him whatever… Er jo den kristne (blandt andre religioners) version af the guy down stairs… Den hornede gud er jo ikke som satan bliver afbilledet. Så selv om man tilbeder ham, så er det stadig ikke satan eller djævelen jo. Der skal man lige have lidt bedre styr på sine religiøse facts inden man reflekterer ens egen super onde nederen  Gud over på min beskyttende og livsgivende Gud, for det er ikke helt det samme. Så er alle sammen satanister? Nej. Tilbeder af den hornede gud? Ved lejlighed, ja da! Men min sjæl den er min og ingen ejer mig, men jeg takker gerne den hornede gud for hans lys, hans varme og hans beskyttelse, blandt mange andre gaver.

Vil du læse mere om den hornede gud, og gudinden samt hvordan de fejres? Så kan du gøre det her i vores indlæg om årshjulet og de 8 sabbatter.

Laver hekse stadig blodofre?

Ja da! Nok ikke som du forestiller dig, hvis din viden omkring det primært kommer fra film og vandrehistorier… Men ja det gør de faktisk, og det er ikke så farligt som det lyder. De fleste som benytter sig af blodofre (af kvinderne) bruger deres menstruations blod til forskellige ritualer eller som offergaver. Det er ikke så udbredt vil jeg sige, men det ses. Det ses også at folk som intet har med den spirituelle verden at gøre bruger det til at gøde deres planter osv. Så det ikke kun ”os hekse” som bruger blod.

Nogle ofrer også dyreblod… Det kan du købe hos din lokale slagter (Bones as well), og vildere behøver det ikke være. Men igen, det er ikke særlig udbredt mere, langt de fleste holder sig til f.eks. urter, planter og andre gaver der findes i naturen. Så du kan være helt rolig, kender du en heks som taler om blodofringer så er det ikke nødvendigvis fordi de har skåret halsen over på en ged eller noget. No need to panic.

Kan hekse trylle?

Både ja og nej, definer trylle? Igen ikke alle, men de fleste… JA. Men inden du bliver alt for bange/begejstret alt efter hvilken type du er, så lad os lige få på plads hvad vi her hos HEX definerer som magi. Magi er energi, energi er magi. Når du kan mærke og kontrollere energien inden i dig selv, og energien omkring dig, så kan du pludseligt styre og påvirke rigtigt mange aspekter i dit liv! Det er hvad vi definerer som magi.

Jeg kan ikke lave ildkugler ud af hænderne, og der findes ikke en trylledrik som bringer din døde hund back to life, sadly. De ting ligger udenfor vores rækkevidde, men de ting vi kan nå, bør vi vel også forsøge at nå ikke? Det kan man lige så godt. Hvis jeg sagde du kunne forme dit liv og dig selv som du ville, ville du så ikke gøre det?

Magi i heksens liv som energi og viden

Jeg bruger manifestation, til at opnå de ting jeg ønsker. Jeg bruger min intuition til at træffe valg og guide mig igennem livet. Jeg bruger min viden om natur og planter til at styrke og heale min krop. Jeg bruger krystaller, aroma, og urter til at påvirke energier i mig selv og omkring mig. Jeg ser tegn i naturen og universet. Jeg er åben og lytter når noget taler til mig, hvad end det er min krop, universet, eller andet. Det er hvad magi er for os. Der er energi/magi i ALT! Der er både god energi, dårlig energi, styrkende energi, beroligende energi, and the list goes on. Det handler om at flytte på den, komme af med det som ikke tjener en og tiltrække det som gør.

Ja magi er energi, men det er også alt den her ”tabte viden” som vi blandt andre forsøger at bringe tilbage. Der ligger kæmpe styrke i at kunne bruge naturen til at påvirke sig selv og ens omgivelser, og stort set det hele kan jo dagen i dag bakkes op af videnskaben. Vi ved at noget er gavnligt og at andet er giftigt. Jeg har sagt det før og siger det gerne igen, KNOWLEDGE IS POWER. Så magi er to ting – Det er energi og det er viden. Og jeg er nok ikke alene om at mene, at magien bestemt er stærkest når man kombinerer de to, og det kan du lære her hos HEX Nordic.

Magi er energi, energi er magi.

Hvad er en heks - set med lys i hånden

Kan alle trylle?

Det korte svar er nej. Hvilket også er grunden til at så mange mennesker ikke får noget ud af deres manifestations og energi arbejde. Som jeg altid nævner når vi taler små spells, manifestation og alt i den dur så er det ultimativt vigtigste er at du sætter en stærk intention. Jeg kan give dig en lang detaljeret liste, hvor du kan gøre alting rigtig men stadig ikke få noget resultat. Det er lidt ligesom hvis du følger en opskrift og vil tænde ovnen men der er ikke er noget strøm … Der sker ikke rigtigt noget på trods af at du gjorde som du skulle.

Ja det er skide irriterende og frustrerende jeg ved det godt. Men hvis dine tanker og energier ikke er stærke og tydelige, eller hvis din krop ikke er rolig og i balance, eller hvis du bare ikke sådan rigtig tror på det men bare gør det, så sker der absolut ingenting. NOTHING.

Det er lidt som Peter Pan med klokkeblomst tryllestøv. Ja du kommer tryllestøv på, men hvis du ikke tror på at du kan flyve, så flyver du ingen steder og må blive tilbage sammen med stakkels Nanna (hvis andre end mig husker hende?)

Omgivelsernes og din egen tilstands effekt på magien

Hvis dine tanker er blokeret af alle mulige forstyrrende tanker og følelser, det kan være stress, angst, dårlig selvtillid, hård selvkritik, frygt, osv. Så vil du i stedet for komme til at spænde ben for dig selv. Jo mere du helt oprigtig tror på at det du gør har en effekt og jo mere du oprigtig tror på at du kommer til at modtage de ting du beder om, jo stærkere bliver dine manifestationer. Og så handler det også om at være konstant. Der er ikke noget her og nu magi, det skal ligesom lige ud og runde universet inden det kommer tilbage hvis man kan sige det sådan. Men en ting er sikkert, det kommer altid tilbage! Hvor hurtigt det kommer og i hvor stort et omfang afhænger af hvor konstante og stærk din manifestation er.

Men det handler ikke kun om manifestation. Det handler lige så meget om energier, og de er alle steder omkring os. Både i ting, men også som en slags stemning, eller skal vi kalde det vibes. Nogle kan mærke de her vibes stærkere end andre kan. For nogle kommer det helt naturligt, mens andre øver hele deres liv uden at blive bedre til at mærke dem. Nogle oplever og mærker det tydeligt, andre mærker det næsten ikke. Det er meget individuelt, men vi mærker det alle sammen på et eller andet plan.

At kunne fornemme og bruge magiens stemning

Jeg tror at alle har prøvet at komme ind i et rum eller møde en person og instantly for man en følelse af NOPE, det her er ikke godt, jeg kan ikke lide det. Jeg ved ikke helt hvorfor but my body, mind and soul says nooo. Eller måske mere en følelse af ”det her er så trygt, rart og velkendt. Det føles helt rigtigt. Det kan gå begge veje og mange flere endnu.

En ting er hvordan ”almindelige mennesker” mærker vibes og energier. Nogle vælger at dykke endnu dybere ind i det, og mærke det endnu mere. Det vil ofte være folk som mærker og fornemmer ting som andre ikke kan, og her snakker vi ”vibes” på et HELT andet plan.

Alle de her magiske ting hekse benytter sig af er altså noget som er frit tilgængeligt for ALLE og som igennem tiden også har været bredt brugt. Men efter alt heksejagten er det noget som folk har valgt at gå lidt stille med, hvilket er forståeligt nok. Vi ser dog, som vi kommer længere og længer ind i vores moderne tid at folk faktisk søger tilbage til de gamle måder og flere og flere hekse popper op rundt omkring for at lære fra sig! Det varmer vores hjerter, og det er lige netop det vi vil med HEX Nordic.

hvad er en heks - der spår om fremtiden

Kan hekse spå om fremtiden?

Nogle kan spå fremtiden, og nogle kan forudsige den. Det er det samme og alligevel to forskellige ting på samme tid. Men bare rolig jeg kan begge dele, så vi kommer omkring det hele.

Hvis vi starter med at tage udgangspunkt i at forudse fremtiden, så handler det ikke om at kigge dybt fokuseret ned i en krystalkugle, eller at vende det hvide ud af øjnene og gå i trance. Det handler simpelthen bare om at være opmærksom. Når du er opmærksom både på naturen omkring dig, og de tegn universet sender bliver du også gjort opmærksom på hvad der kommer i fremtiden. Det er noget som ALLE kan se, hvis de vel og mærke ved hvad de skal kigge efter.

Alle kan forudse fremtiden, hvis de er opmærksomme og ved hvilke tegn de skal se efter.

Som altid handler det altså om viden, kilden som de fleste hekses magi udspringer fra. Det handler om at kunne læse naturen omkring dig, både dyrene, planterne, vejret, stjernerne, menneskene, alting. Jeg ved det bliver stormvejr når fuglene flyver lavt, jeg behøver ikke tjekke DMI. Har jeg så spået vejret? Nej, men jeg har forudset det. Alle de her små tegn og mønstre hjælper os altså med at forudse hvad der kommer efterfølgende.

Så, i og med at hekse altid har haft en stor viden netop omkring alle de her ting, så er de altid blevet set som spåkoner. Selvom meget af det i virkeligheden bunder i god gammeldags intellekt og sans for detaljer.

Personlige syn og budskaber i spådomme

Men lad os så hoppe videre til spådom, fordi er alt spådom så bare tegn vi ser rundt omkring? Nej, der er nogle som kan spå, det er ikke mange men nogle kan. Jeg kan ikke forklare dig hvorfor, andet end at nogle mennesker er mere åbne overfor den slags ting end andre. Jeg kender flere som har haft oplevelser med syn og budskaber der ikke kunne forklares, men som hvor der senere skete præcist det som der var blevet forudset. Jeg har også prøvet det selv. Et eksempel er et par jeg kender som ventede et barn. En nat drømte jeg at de havde fået deres barn. Min drøm fortalte mig både hvilket køn og navn babyen ville få. Jeg lagde ikke det store i det, og sagde lidt i sjov til min kæreste da jeg vågnede (hvis de for en bib, og kalder bib, for bib, then i called it!!) and guess what… they did.

Det er ikke et par jeg er særlig tæt med, og jeg havde faktisk ikke hverken set dem, eller talt med dem i næsten to år da jeg havde drømmen. Jeg havde bare set på Facebook at de ventede barn, hvilket bare gør det hele endnu mere weird. Jeg aner ikke hvad det gik ud på eller hvorfor jeg lige skulle drømme det. Det var ikke så relevant for mig kan man sige, men det er ikke noget jeg har kontrol over. Så sej en heks er jeg dog ikke. Det kommer når det kommer, hvis det kommer og det er ikke voldsomt ofte, to be honest, men det sker. 

Hvordan føles en spådrøm i forhold til en almindelig drøm?

Inden du spørger – Nej jeg går ikke i panik hver gang jeg har mareridt, en spå drøm føles anderledes, man er slet ikke i tvivl.

Det er som om at man er til stede på en helt anden måde. Den føles urealistisk virkelig, og hvor man ved at en normal drøm ikke er bevidst og ikke rigtigt hverken tænker eller stiller spørgsmål ved situationen. Så er det som om at man er mere ”sig selv” og opmærksom, og undre sig over ting i en spå drøm. Det er næsten som om at man sover i en almindelig drøm men er vågen i en spå drøm, hvis man kan sige det sådan. Det er i hvert fald sådan at jeg selv vil beskrive min oplevelse med det. 

Den type oplevelser er der mange der har. Nogle har fuld kontrol over det, og andre som jeg selv har absolut ingen kontrol over det, what so ever. Det er meget forskelligt og kommer klart også an på hvor meget man arbejder med det. Så nogle har bare en gave i guess. Så det korte svar helt til sidst: Ja nogle hekse kan godt spå fremtiden. 

En reaktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Witchy planter i din have

Hvad tænker du, hvis jeg fortæller dig, at du sikkert har en masse skøn naturmedicin mm gemt imellem dit såkaldte “ukrudt”? Det lyder ret godt, ikke? I dag ser vi nærmere på nogle af de vilde planter, der vokser her i Danmark, som langt de fleste har til rådighed uden at tænke over det. 

Read More »

3 witchy tips

Bliv inspireret til at bringe lidt mere magi ind i din hverdag når vi dykker ned i krystal ladning, urtebade og vores ultimative anbefaling når det kommer til krystaller.

Read More »