HEX Nordic

Månedtlige indlæg med dine favorit hex emner

Få daglige tips & inspiration på Instagram @hex.nordic

Gå på opdagelse i hex universet

Vælg mellem botanical, witchy, crystal eller health verdenerne

Et trygt forum for dig med særlige interesser

Månedtlige indlæg med dine favorit hex emner

Få daglige tips & inspiration på Instagram @hex.nordic

Gå på opdagelse i hex universet

Vælg mellem botanical, witchy, crystal eller health verdenerne

Et trygt forum for dig med særlige interesser

BOTANICAL WORLD

Honnings egenskaber og 10 grunde til at vi elsker det

Du kender helt sikkert til honning, men hvor meget kender du til det? Der er nemlig masser at fortælle om det søde flydende guld. Honning fik sit navn fra det germanske ”honang”, som betyder ”det gyldne”, hvilket man må sige, honning er.

Hvor kommer honning fra?

Uden honningbier havde vi ingen honning, det er nemlig dem, som skaber denne søde gyldne masse. Honningbier er nogle seje små bæster, de kan nemlig klare en del mere, end man måske lige tror. For eksempel kan de gå i hi og overleve vinteren, men det kræver nogle forberedelser, og det er netop i denne proces, at honning kommer ind i billedet. 

Bierne bruger nemlig honning som en energireserve til at klare sig igennem vinteren. Honningbier er faktisk rimelig hårdføre, de kan både lokalisere steder, der er frostfri, bygge et bi-bo, producere honning til deres forråd, og hvis det ikke er nok, og det bliver rigtig koldt, kan honningbien danne stoffet glycerol, som fungerer som antifrostvæske og sikrer, at honningbien overlever vinteren. Så med både antifrostvæske, masser af honning og et godt bi-bo er honningbierne altså klædt godt på til vinteren fra naturens side af. Men honningen skal jo lige produceres først, og det foregår i honningbiens mave.

Hvordan bliver honning skabt?

Honningbierne flyver rundt mellem planterne og samler nektar, pollen og honningdug. Herefter flyver de hjem med det til boet, hvor de gentagne gange vil gylpe det samlede indhold op for at indtage det igen. Her er det enzymerne i biens honningmave, som omdanner nektaren og de andre gode sager til honning. Igennem denne smukke og magiske gylpeproces skabes altså også konsistensen på honningen, da vandindholdet reduceres drastisk fra at ligge på mellem 25-65% til at komme helt ned under 20%. Når honningens vandindhold er kommet under de 20%, er den klar til at blive lagret og gemt til vinteren. Jeg kan forestille mig, at du sidder med to spørgsmål nu: Hvad er honningdug? Og hvad sker der med bierne, hvis vi tager deres honning?

Først og fremmest, bare rolig, honningbierne dør ikke, fordi biavleren tager deres honning. Når honningen fjernes, giver man i stedet honningbierne en sød erstatning, som typisk vil bestå af sukkervand. På den måde kan man høste honningen uden, at honningbierne tager skade eller lider last. Honningdug er teknisk set afføring. 

Ja, jeg ved godt, det er lidt øv, men vi spiser faktisk mange ting, som er lidt øv uden at tænke over det. Honningdug er en fælles betegnelse for den væske, der udskilles fra fx cikader, mider og bladlus. Disse insekter er ude efter en masse vitaminer i deres kost, som de får fra planterne, de snylter på. Men i deres indtag af vitaminer får de samtidigt store mængder sukker, som de ikke er interesserede i, og det udskiller de igennem disse væsker.

Med antifrostvæske, masser af honning og et godt bi-bo er honningbierne klædt godt på til vinteren fra naturens side.

Den hellige honning

Honning er bestemt et helt fantastisk naturmiddel på så mange planer! Tilbage i tiden forstod man ikke, hvordan bierne arbejdede, og generelt hvordan honning blev til. Derfor blev det set som hellig mad og et helligt middel, der var særligt tæt forbundet til himlen og alt, som var guddommeligt. 

Honning forbindes med mange ting på det spirituelle plan, herunder både frugtbarhed, visdom og udødelighed. Honning har ofte været brugt til ting som indvielser og når man skulle arbejde med profetiske evner eller andre spirituelle beskæftigelser. Det har altså været noget, man så som noget ekstremt værdifuldt, kostbart og ikke mindst magisk og guddommeligt. 

Det kan godt være, at honning var sat ekstra højt op på en piedestal i forhold til, hvad det var, men så alligevel ikke, for honning kan faktisk rigtig meget mere end at gøre din te sød og lækker. Der er mange sundhedsfordele ved at bruge honning, både i sin kost, men også i sine helse- og plejerutiner. Vi elsker honning, og det er der mange grunde til, derfor skal vi i dag se på 10 grunde til, hvorfor vi elsker honning.

Honningens høje indhold af kulhydrater påvirker signalstoffet serotonin i din hjerne, og på den måde hjælper det dig med at blive mere rolig.

1. | Honning gør dig rolig

Honningens høje indhold af kulhydrater påvirker signalstoffet serotonin i din hjerne, og på den måde hjælper det dig med at blive mere rolig. Denne effekt kan være med til både at afhjælpe søvnproblemer, men også stress.

2. | Honning er antibakterielt

Honning er antibakterielt og et super middel til at booste dit immunforsvar. Den går benhårdt efter bakterier og infektioner, både udenpå og indeni kroppen. Det er altså et helt fantastisk naturmiddel, hvis du fx vil give dit immunforsvar et lille boost. Husk at holde honning under stuetemperatur, hvis du ønsker at drage gavn af ALLE dens mange gaver.

3. | Honning renser sår

Honning har en antibakteriel og rensende effekt, der gør det godt som et middel til at rense sår og afværge infektioner. Honning er fx særligt godt at bruge som maske en gang i mellem, hvis man lider af acne eller eksem.

4. | Honning styrker healing

Du kan bruge honning til at hjælpe med både at rense sår som før nævnt, men også til at hjælpe dem til en hurtigere healing. Honning styrker og fremskynder nemlig den naturlige helingsproces.

5. | Honning kan regulere blodsukker

Honning har en positiv og regulerende virkning på dit blodsukker, selv om man måske skulle tro det modsatte med denne søde masse.

6. | Honning hjælper dit mavetarmsystem

Lider du af fx forstoppelse, kan honning også fungere som et mildt og naturligt afføringsmiddel, men det kan også have en afværgende og stabiliserende effekt på diarréen. Uanset hvad bliver din mave altså glad for lidt af det flydende guld.

7. | Honning styrker led

Honning er generelt et godt naturligt middel til at benytte, når det kommer til ledsmerter. Det har nemlig en rigtig positiv virkning på ting som led betændelse, gigt og ikke mindst sklerose.

8. | Honning indeholder bakteriedræbende enzymer

Honning er et fantastisk middel til at lindre ondt i halsen på grund af indholdet af bakteriedræbende enzymer. Dog skal man være opmærksom på, at disse enzymer ikke kan overleve, hvis temperaturen stiger over 40 grader.

9. | Honning styrker hjernefunktionerne

Honning indeholder ikke bare enzymer, men også calcium, som absorberes af hjernen og styrker hjernefunktionen. Det er også grunden til, at honning styrker din hukommelse.

10. | Honning holder sig evigt

Honning kan i princippet holde sig for evigt, hvis bare det opbevares i en lufttæt beholder. Grunden til dette er en kombination af honningens høje indhold af sukker, det lave indhold af vand og de enzymer, der bliver tilføjet af bierne, som laver honningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Turmalin krystaller

Alle turmaliner har nogle særlige fællestræk i forhold til evner, energier, mm. men så har de også deres egne små ekstra egenskaber og specialer alt efter hvilken type af turmalin du vælger at bruge, og det skal vi tale lidt mere om i dag.

Read More »

Stjernetegn Løven – Hvem er de?

Løven stråler af selvtillid, passion og eventyrlyst! Dette karismatiske ildtegn elsker at tage styringen, skabe magiske øjeblikke og følge sit hjerte – både i livet og kærligheden. Læs med og dyk ned i Løvens fascinerende univers!

Read More »

Stjernetegn Vædderen – Hvem er de?

Vædderen er stjernetegnet, der sprudler af selvtillid, eventyrlyst og rå ærlighed. De er frygtløse ledere, der elsker at tage initiativ og kaste sig ud i nye udfordringer. Klik ind og lær mere om vædderens fascinerende univers!

Read More »

Horaer – Olympens vogtere

Horaerne – de mystiske gudinder, der vogtede Olympens porte og bragte orden, harmoni og årstidernes skift. Hvem var de, og hvilken rolle spillede de i den græske mytologi? Læs med og opdag deres fascinerende historie!

Read More »

Stjernetegn Jomfruen

Et symbol på dedikation, perfektion og analytisk sans. Jomfruen skaber orden i kaos, men hvad gemmer sig bag deres strukturerede facade? Klik her for at dykke ned i stjernetegnets verden og lær dem bedre at kende!

Read More »