HEX Nordic

Månedtlige indlæg med dine favorit hex emner

Få daglige tips & inspiration på Instagram @hex.nordic

Gå på opdagelse i hex universet

Vælg mellem botanical, witchy, crystal eller health verdenerne

Et trygt forum for dig med særlige interesser

Månedtlige indlæg med dine favorit hex emner

Få daglige tips & inspiration på Instagram @hex.nordic

Gå på opdagelse i hex universet

Vælg mellem botanical, witchy, crystal eller health verdenerne

Et trygt forum for dig med særlige interesser

Søg
Close this search box.
Health world

En rejse til selvkærlighed gennem Yoga | Af Kathrine

Hvad ville du tænke hvis jeg fortalte dig at yoga kan støtte dig til en større accept af dig selv, din krop, dit væsen, dine handlinger, din livssituation. Ville du tro på mig? Jeg havde nok ikke troet på mig tilbage i 2010, og jeg havde slet ikke troet at jeg i dag 14 år senere ville arbejde som yogalærer.

Kathrines rejse

Mit allerførste møde med en yogatime, var først og fremmest et ønske om at kunne sige til verden:” se lige mig, jeg går til yoga”, men jeg gik derfra med en, hvad skete der lige der oplevelse.Det startede med en nervøs følelse af at fortryde hvad jeg var gået ind til, blev erstattet af en,- jeg stikker af snart- følelse, og sluttede med en wauw hvordan kan jeg få mere af det her. 

Yoga kan være en rutsjebanetur, ikke kun den første gang, men også her 14 år senere. Der sker nemlig det, at i løbet af ens yoga praksis, om det så foregår på måtten, eller imens man brygger en kop te, at man er tvunget til at møde sig selv. Ikke bare overfladisk, men sådan rigtig at møde sig selv. Yoga sætter nemlig tanker i gang, og kan åbne for en bevidsthed, man måske ikke lige har haft før. En bevidsthed, om sig selv, sine omgivelser og verdenen omkring en. Samtidig inviterer yoga dig til at tage nogle aktive valg omkring dig selv, hvordan du tænker, agerer og hvordan du lever. 

For dig der hører om yoga første gang, skal du vide at yoga er en blanding af meditation, fysiske øvelser, åndedræt, tilbagetrækning af sanser, fokuseret opmærksomhed, etiske leveregler og selvudvikling, alt sammen for at opnå en tilstand af (i mangel af et dansk ord) Pure Bliss.

 

At opnå en større selvkærlighed, og accept i gennem yoga, sker nok mere ubevidst, end bevidst, men det sker. I gennem yoga lærer du om etiske leveregler, som ikke at stjæle, ikke være afhængig, mådehold, at tale sandt, ikke vold, dvs. ingen dårlig tale til dig selv, behandl dig selv og andre med respekt og kærlighed. Det er en evig øvelse i at fjerne sig selv fra sit ego.

Gennem yoga, bliver du guidet til at observere hvad der sker inde i dig, hvordan du oplever din krop og dig selv, du bliver guidet til at overgive dig til det som sker i og omkring dig. Du bliver inviteret til at holde fast og blive i det som kan opleves svært eller hårdt, ikke i en grad hvor noget bliver smertefuldt, men for at opleve at, når du gennemgår noget hårdt, så slipper det hårde igen med tiden, måske du endda oplever at kunne opløse det hårde. 

Du bliver inviteret til at smile, til at finde glæden, også i de små ting, til at være taknemmelig, for nuet,, for fornemmelsen i din krop, for den du er lige nu og her. Alt dette sker, nok uden at du bevidst opdager det, det sker imens du bevæger dig igennem Asanas (fysiske øvelser), og bliver guidet ind i den næste øvelse, eller sidder med lukkede øjne og fokusere på din maves bevægelser, eller bruger al din opmærksomhed på at trække vejret og tælle på samme tid. 

Intentionen med yogatimen kan nogle gang være tydelig, og andre gange mere subtil. Uanset, hvad intentionen er, vil yoga altid have det til formål, at støtte dig til at komme i kontakt med dig selv, og invitere dig til at give dig hen til nuet. Give slip på de bånd der holder dig, lande et mere selvkærligt sted, hvor det eneste du kan gøre er at acceptere dig selv. 

Jeg skriver gerne under på selvsamme, for jeg har mærket det på egen krop og sind. Det virker. Men kun én kan gå vejen, og det er dig. 

Jeg vil gerne dele en lille øvelse med dig.

En meditation inspireret af nogle øvelser jeg lærte engang. (Du kan lade Kathrines stemme guide dig igennem øvelsen, via linket til hendes lydfil herunder).

Sæt dig til rette

Du skal starte med at sætte dig rigtig godt til rette. På en stol, i en sofa, på en yogapude, på en måtte. Du vælger. Det første skridt mod at være og tænke mere kærligt, er ved også at vælge dig selv og dine behov til. Det handler ikke om hvordan det ser ud, men hvordan det føles og opleves i dig. Det er der kun en der kan svare på og det er dig.

Sænk blikket

Når du har sat dig godt til rette, lukker du dine øjne, hvis det føles rart, ellers lader du blikket være blødt og kigge ned mod gulvet.

Mærk din tilstand

Oplev dit åndedræt, uden at ændre på det, oplev den tilstand, din krop og dit sind er i, er du afslappet, eller anspændt? oplev dig selv, uden at ændre på det du oplever eller mærker.

Dybere åndedræt

Invitere dit åndedræt til at blive dybere og få mere længde på. Træk gerne vejret igennem næsen. Medmindre det ikke kan lade sig gøre, så trækker du vejret gennem munden. Imens du trækker vejret, sanser du din krops tilstand. Er der spændinger, hvor er der spændinger henne, er det fysiske eller er det mentale spændinger, som er fyldt med tanker og bekymringer? Du skal ikke ændre på det, blot lade dette være en begyndende opmærksomhed omkring det som er.

Mærk hjerte og mave

Placer nu en hånd på dit hjerte og en hånd på din mave område, hvor præcist er ikke vigtigt, men det må gerne føles afslappet og behageligt for dig. Giv dig tid til at mærke efter, hvordan det opleves at have dine hænder på dette sårbare område af din krop. På maven, der er blød og fin, og på hjertet, hvorfra du sender og modtager kærlighed.

Send det negative ud

Lad opmærksomheden igen finde vej til dit åndedræt, og ved hver udånding, sender du alt det ud som du ikke længere har brug for, det være sig negative tanker, spændinger, oplevelser du ikke vil bære på mm . Du bestemmer.

Jeg er mig, jeg er nok

Nu gentager du disse ord, for dig selv, som et mantra på hver vejrtrækning: Jeg er mig, Jeg er mig, Jeg er mig. Har du lyst, kan du skifte ordet “mig” ud med : Jeg er nok, Jeg er elsket, Jeg er værdifuld, Jeg er vidunderlig, Smuk, Fantastisk, Klog, Rolig, Afslappet…… Du fortsætter listen selv. Sid med dette mantra så længe du har lyst til, og så længe du mærker behovet.

Sindet vil vandre undervejs, det er sindets natur, og det er helt som det skal være. Men når du oplever at sindet vandrer, kan du bringe det tilbage ved at føre opmærksomheden tilbage på dit åndedræt, din ind- og udånding, samt dit mantra. Jeg er mig.

Fyld hjertet op

Nu lader du din opmærksomhed glide ned i dine hænder, og lader begge hænder lande ved dit bryst/hjerteområde. Forestil dig, at der ud af dine håndflader strømmer ren lys, ren kærlighed. Hold hænderne mod hjertet, og lad lys og kærlighed strømme ind i dit hjerte, og fylde dit hjerte op. Fra hjertet, lader du lys og kærlighed sprede sig ud i hele din krop, ud til alle dine celler. Måske oplever du en følelse af varme og ro, der spreder sig fra dit hjerte,til din ryg og mave, ud i benene, og til skuldre og armene ud i fingrene og fra nakken og op til hovedet, ud i ansigtet. mærk en fornemmelse af varme, af ro og af ren kærlighed, strømme fra din hænder, til hjertet og ud i hele din krop. Bliv i denne oplevelse, i denne stemning, et par minutter, mærk dit åndedræt og en fornemmelse af kærlighed, der fylder din krop.

Jeg er mig, jeg er nok

Når du er klar til det, tager du et par dybe vejrtrækninger og lader langsomt blikket vende tilbage til det rum du er i, fornem tidspunktet på dagen, og mærk aftrykket af denne meditation. ´

Kærligheden, er altid tilgængelig til dig, når du søger den. Saml hænderne foran hjertet, send en tak til dig selv og din fantastiske krop.

En invitation til Smukyoga fælleskabet

Ønsker du at prøve yoga på egen krop, så vil jeg gerne invitere HEX NORDIC s læsere med ind i Smukyoga fællesskabet. Det er en Online platform https://www.kathrinemarie.dk/smukyoga-online-1/ fyldt med yoga der har fokus på selvkærlighed og selvaccept, beroligende afspændinger og meditaioner med fokus på selvaccept samt adgang til to ugentlige undervisningstimer, alt sammen Online. Benyt dette Link og få 30 dages gratis adgang. (ingen binding)

Link : https://ezme.io/c/IK/zYML

Picture of Kathrine Levald

Kathrine Levald

Instagram: @urkraft_natur_og_kropsterapi
Website: www.kathrinemarie.dk

Følg Kathrine på Instagram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Engletal og deres betydning

Engletal og deres betydning (Fra 1-5)

Engletal fra 1 til 5 har hver deres unikke betydning, og når de dukker op gentagne gange i vores liv, er det universets måde at sende os vejledning og budskaber. For eksempel symboliserer 1 ny begyndelser, mens 5 står for forandringer og nye muligheder. Læs med her og bliv klogere på engletallene.

Read More »
Stjernetegn fisken flyder i vand

Stjernetegn Fisk – Hvem er de?

Fiskene er kendt for deres dybe empati og intuitive natur, der gør dem i stand til at forstå andres følelser. De er drømmende, kreative og kan trække sig tilbage i deres egen fantasiverden. Læs med når vi lærer disse følsomme og medfølende individer at kende.

Read More »
Stjernetegn skorpion i kvinde

Stjernetegn Skorpion – Hvem er de?

Skorpionerne er kendt for deres stærke psyke og evne til at læse andre mennesker, mens de selv ofte skjuler deres sande følelser. De er passionerede, dybt loyale og modige, men glemmer aldrig et svigt. Læs med når vi lærer disse intuitive og viljestærke individer at kende.

Read More »

Transformations og udviklings krystaller

Står du og skal igennem en udvikling, eller ønsker at transformere noget i dit liv eller måske dig selv, så kan det give god mening at læse med her. Vi har samlet en liste med 9 transformations sten og krystaller.

Read More »

Witchy planter i din have

Hvad tænker du, hvis jeg fortæller dig, at du sikkert har en masse skøn naturmedicin mm gemt imellem dit såkaldte “ukrudt”? Det lyder ret godt, ikke? I dag ser vi nærmere på nogle af de vilde planter, der vokser her i Danmark, som langt de fleste har til rådighed uden at tænke over det. 

Read More »