HEX Nordic

Månedtlige indlæg med dine favorit hex emner

Få daglige tips & inspiration på Instagram @hex.nordic

Gå på opdagelse i hex universet

Vælg mellem botanical, witchy, crystal eller health verdenerne

Et trygt forum for dig med særlige interesser

Månedtlige indlæg med dine favorit hex emner

Få daglige tips & inspiration på Instagram @hex.nordic

Gå på opdagelse i hex universet

Vælg mellem botanical, witchy, crystal eller health verdenerne

Et trygt forum for dig med særlige interesser

Søg
Close this search box.
WITCHY WORLD

Naturlige redskaber og hvordan de bruges - Af Josefine Pilgaard G. J.

Jeg vil nu tage jer med en tur i naturen, for at pege på nogle af de ting, du måske går forbi hver dag, men som du kan samle op og bruge i din praksis. Det hele er ganske gratis!

Så snart man dykker ned i den spirituelle verden, møder man også den kommercielle verden. Det er ikke noget nyt, at der er penge i folks tro. Så snart man taler ind i tanken og følelsen om at blive passet på, have noget at tro på og sikre sig selv mest muligt, så er mennesket villig til at betale mange penge for at opnå dette. Fra mit personlige synspunkt, er det dog rigtig vigtigt at vi tænker os godt om og tager de skeptiske briller på, når det kommer til køb af spirituelle værktøjer og hekseredskaber. Derfor vil jeg nu tage jer med en tur i naturen, for at pege på nogle af de ting, du måske går forbi hver dag, men som du kan samle op og bruge i din praksis. Det hele er ganske gratis!

Jeg vil anbefale at kigge ned på jorden og ind i de energier der rumsterer lige ved vores fødder. Der er rigtig meget magi at hente der, også selvom flintesten måske ikke funkler i fantastiske farver som så mange andre sten og krystaller.

Stenenes verden

Flintestenen

Det første stærke redskab er flintestenen. På en enkelt gåtur vil jeg vædde med at du ser den flere steder. Den findes i flere former, farver, størrelser og mange forskellige steder i landet. Flint er en hårdfør sten, der dog alligevel kan flækkes og tilpasses i størrelse og skarphed, derfor har man også brugt den i mange tusinde år som redskab, herunder knive og økser. 

Flint kan også bruges som amulet, enten i lommen eller som en halskæde. Den rummer en del beskyttende egenskaber, der kan være gavnlige at bære med sig. Derudover er den forbundet med jorden og jords energi/element. Den kan give dig jordforbindelse og holde fokus på hvad der er oprigtigt vigtigt i svære og stressede situationer. 

Rigtig mange er begyndt at bruge krystaller til netop disse situationer, inklusiv mig selv. Jeg vil dog anbefale også at kigge ned på jorden og ind i de energier der rumsterer lige ved vores fødder. Der er rigtig meget magi at hente der, også selvom flintesten måske ikke funkler i fantastiske farver, på samme måde som rosa kvarts, agat eller ametyst.

Hul sten
Nu når vi er i stenenes verden, kan jeg ikke undgå at snakke om hul sten. De her sten, med et hul der går helt igennem er virkelig nogle af mine yndlingsredskaber, og finder jeg en bunke sten, skal jeg altid hen og lede efter disse smukke, stærke sten. 
Hul sten siges at være en portal til andre verdener, og holder du den op mod solen, kan du være heldig at få et glimt af denne verden. 
 
Fossiler

En anden fantastisk ting du kan være heldig at finde når du er på sten jagt, er fossiler. De mest kendte og lette at finde i Danmark er forstenede søpindsvin. 

Disse fossiler blev i fortiden kaldt for tordensten, da man mente de kunne forhindre lyn i at slå ned i huset, hvis man placerede dem i vinduer, over døre eller oppe under taget. Forstenede søpindsvin og andre fossiler rummer en masse historie, beskyttelse, grounding, forbindelse til elementer og ro.

Mærk de skift der kommer fire gange om året, ved at tage årstiden med indenfor. Dette skal selvfølgelig gøres med respekt for naturen og det liv der bor derude hele døgnet og hele året.

Sæsonens redskaber

Helt lavpraktisk er det at samle grene, blomster, kogler, buketter og pynt fra naturen en yderst gavnlig og fin måde at forbinde sig til årstiderne på. Tag det der er i sæson, uanset hvor lidt farver der er om vinteren. Placer det i dit hjem, på dit alter eller hæng kranse på døren. 

Brug det der er i naturen, i den givne sæson. Hold det i dine hænder, duft til det og brug tid på at kigge lidt på det hver dag. Mærk årstiden og mærk de skift der kommer fire gange om året, ved at tage årstiden med indenfor. 

Dette skal selvfølgelig gøres med respekt for naturen og det liv der bor derude hele døgnet og hele året. Specielt i foråret, er det en god idé kun at tage få blomster, selvom mange kan være fristende efter en lang og farveløs vinter. 

Bierne og sommerfuglene er afhængige af de første blomster, så de har fortrinsret. Vil du helst helt undgå at samle blomster, kan jeg anbefale grene med spæde skud på, der kan folde sig ud i sit hjem. Dette er magi i sig selv.

De fire elementer

I naturen er der mange muligheder for at finde redskaber der symboliserer de fire elementer; jord, ild, vand og luft. Jeg synes det er nemmere at finde ting der korresponderer med elementerne, når jeg selv befinder mig der, da det hele på en eller anden måde bare giver mere mening, når man selv finder tingene, i deres naturlige habitater.

Redskaber såsom sten forbinder os til jorden, muslinger forbinder os til vandet og nogle blomster der har farven gul og kræver en masse sol forbinder os til ilden. Fjer forbinder os til luften, vinden og de flyvende fugle. Det hele giver mening, når vi bruger tid på at mærke og observere.

Derfor er der ingen grund til at bruge mange penge, på dyre røgelser, stave og urter der ikke gror her hvor du bor. Bevæger vi os væk fra sten og hen mod planternes og urternes verden, er der også virkelig meget guld at finde. 

Folkemagiske redskaber i sæson

Udover blomster og grene, findes et hav af andre redskaber med forskellige magiske egenskaber heriblandt:

Agerns egenskaber

Agern der kan bæres og bruges for held og lykke. Du kan bruge den i en spellbag, som amulet i lommen, smykke eller knust i mad. Agern symboliserer også frugtbarhed og visdom. Det siges at hvert enkelt agern bliver passet på af en individuel fe. Planter du et agern under en fuldmåne, bliver det nye egetræ til et fe-træ.

Kastanjer

Kastanjer siges at kunne holde dårligdom, sygdom og ulykke på afstand. Måske har du haft en bedstefar der gik med en kastanje i lommen? Måske er dette her grunden. At bære en kastanje eller et agern på sig, er en gammel folkeskik og en del af vores folklore og folkemagis historie. Jeg elsker personligt at tage de her fine skikke til mig. De får mig til at føle mig forbundet, både med landet, en glemt viden, mine forfædre og den historie jeg er en del af – både i min familie, men også i dette land. 

Torne

Torne fra både rosenbuske såvel som hindbærbuske er virkelig kraftfulde, beskyttende objekter. Både planten med torne, men især tornen selv, rummer en del beskyttelse da det er hele meningen og effekten med denne del af planten. Du kan bruge dem som ingrediens i magi, redskab til at ridse med eller som nål hvis du skal sy.

Jorden

Du kan samle jord og bruge i ritualer som forbindelse til, ja, jord elementet. Du kan blande jorden med aske fra dine tidligere ritualer eller magiske formularer. Du kan også bruge vand fra en særlig kilde, havet eller regnen fra tordenbyger. Hvert sted rummer deres egen energi du kan bruge til forskellige ting

At bære en kastanje eller et agern på sig, er en gammel folkeskik og en del af vores folklore og folkemagis historie. At tage de her fine skikke til mig, får mig til at føle mig forbundet, både med landet, en glemt viden, mine forfædre og den historie jeg er en del af.

Knogler

Nogle af de lidt svære ting at skaffe eller bruge for nogle, men som er til rådighed i naturen, kan være: Knogler. At finde knogler er som jeg ser det, en gave fra naturen som vi bør tage alvorligt og takke for. Vi behøver måske ikke at tage dem med os, men finder vi knogler kan det være en besked fra universet, forfædre eller moderjord. 

Forskellige dyr rummer forskellige energier, betydning, korrespondancer og temperamenter. Derfor kan det være ret nyttigt, hvis du på en eller anden måde at finde ud af hvilket dyr knoglen kommer fra. Læs derefter op på dyret og dets betydning og symbolik. Det samme gælder for dyr der er levende, og viser sig for dig. 

Her skal man dog tænke over hvorvidt det er underligt at se dyret der, eller i den mængde du ser. Eller om det er helt normal adfærd for både tid, sted og dyret at vise sig for dig. Det er eksempelvis mere mærkeligt at se en ræv i din have, end en solsort. Afhængigt af hvor du bor, selvfølgelig.

Går du aktivt efter at finde knogler, skal du lede der hvor dyrene helst vil være. Det vil sige i den dybe skov, væk fra store veje og stier. Du kan også være heldig at finde uglegylp, som du kan skille fra hinanden og rense, for derefter at pille små knogler ud af det. Udover knogler kan man via dette også opnå en større forståelse for naturen og uglen, hvis dette er noget man ønsker at opnå.

Alle knogler du finder og vil bruge, vil jeg anbefale at du renser godt og grundigt, før du bruger dem. De kan indeholde en del bakterier og mulighed for sygdomme.

Knogler kan bruges som pynt, pulver, amuletter eller som et spådomsredskab. Nogle ridser eller skriver runer, tegn, tal eller ord på knoglerne, og kaster dem for derefter at spå dem. Jeg er ikke ekspert på dette område, og vil derfor ikke vejlede i det.

Brug din kreativitet og fornuften

Der er virkelig mange måder at bruge naturen på, og så længe der ikke er nogle der kommer til skade, eller at du dyrker rovdrift på naturen, er der frit spil på kreativiteten. Og din kreativitet og intuition er det mest magiske og fantastiske redskab, når det kommer til heksekundskab og trolddom. Det er helt okay at bruge egne fornemmelser og associationer, når det kommer til heksepraksis.

Jeg håber du blev inspireret og har lyst til at lede efter redskaber i naturen!

Josefine, Søstersmilet.
@Soestersmilet

En reaktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Witchy planter i din have

Hvad tænker du, hvis jeg fortæller dig, at du sikkert har en masse skøn naturmedicin mm gemt imellem dit såkaldte “ukrudt”? Det lyder ret godt, ikke? I dag ser vi nærmere på nogle af de vilde planter, der vokser her i Danmark, som langt de fleste har til rådighed uden at tænke over det. 

Read More »

3 witchy tips

Bliv inspireret til at bringe lidt mere magi ind i din hverdag når vi dykker ned i krystal ladning, urtebade og vores ultimative anbefaling når det kommer til krystaller.

Read More »