HEX Nordic

Månedtlige indlæg med dine favorit hex emner

Få daglige tips & inspiration på Instagram @hex.nordic

Gå på opdagelse i hex universet

Vælg mellem botanical, witchy, crystal eller health verdenerne

Et trygt forum for dig med særlige interesser

Månedtlige indlæg med dine favorit hex emner

Få daglige tips & inspiration på Instagram @hex.nordic

Gå på opdagelse i hex universet

Vælg mellem botanical, witchy, crystal eller health verdenerne

Et trygt forum for dig med særlige interesser

Søg
Close this search box.
it´s all in the cards | del 4

Minor Arcana - Cups kortenes betydning i tarot

Minor Arcana Cups kort er en repræsentation af dine forhold, intuitioner, og følelser. De kan guide dig i kærlighed og vejlede dig gennem forståelse og på den måde hjælpe dig med at vokse, og behandle dine følelser.

Hvad er Minor Arcana Cups kortene i tarot?

Vi har efterhånden talt en del om tarot både helt generelt, hvordan de bruges, og set på nogen af de enekelte korts betydning. Jeg tænker ikke der er grund til at gentage det mere end højst nødvendigt, så lad os bare hoppe direkte videre til den næste kort kategori. I dette indlæg skal vi se nærmere på endnu en underkategori i Minor Arcana kortene, nemlig cups. Du kan læse både om de mere generelle repræsentationer af cups kort, samt alle de individuelle betydninger af kortene nedenfor. Du kan i vores andre indlæg også læse om Major Arcana kort eller få en introduktion til Tarot.

Cups kort: er en repræsentation af dine forhold, intuitioner, og følelser. De kan guide dig i kærlighed og vejlede dig gennem forståelse og på den måde hjælpe dig med at vokse, og behandle dine følelser.

Element: Vand

kærlighed • ny begyndelse • forhold • åbenhed.
Ace of cups kortet

Ace of Cups

Beskrivelse af Minor Arcana Cups kortet - Ace of cups

Kortet her fortæller dig at du har et romantisk tilbud i vente. Det kan være en beundrer eller måske et partnerskab, men du kan være sikker på at du har et positivt og romantisk forhold i vente. På det følelsesmæssige plan er nu tiden til at åbne dig op og at turde være sårbar. Det er okay at vise den mere bløde side af dig selv, du behøver ikke altid at være så hård.

Kortet kan også varsle om f.eks. bryllup, frieri, fødsel, eller en hvilken som helst andet form for kærlig og lykkelig fejring. Uanset hvad så er det skønt, og det kommer din vej. Det her er din chance for at start på en frisk, og heale det gamle for bedre at kunne gøre plads til det nye.

Beskrivelse af kortet trukket omvendt

Du vil opleve en følelsesmæssig skuffelse, det er desværre ikke alle følelser som er gengældt. Du kan måske opleve at den person du søger kontakten til ikke vil binde sig, er følelsesmæssig utilgængelig, eller fryser dig ude. Dette kan resultere i at du kan opleve en følelse af svigt og depression, og det der ikke noget at sige til. Kombineres dette kort med djævlen kan det indikere store afhængighedsproblemer der øjeblikkeligt skal tages hånd om, inden det kommer ud af kontrol.

kærlighed ◦ forhold ◦ romantik ◦ splittelse
minor-arcana-two-of-cups-trsp

Two of cups

Beskrivelse af Minor Arcana - Two of cup kortet

Søger du kærligheden, så kan dette kort indikere at den er lige om hjørnet, måske endda kærlighed ved første blik. Har du allerede din kærlighed kan det betyde en snart kommende forlovelse eller et ægteskab. Men der kan også være tale om et mere generelt og ikke romantiseret forhold. Dette kort er en varsel om at der vil blive dannet en sund og langvarig relation, nærmest en alliance. Kortet er et symbol på kompromis, at lære at mødes på halvvejen, og dele et fælles mål.

Beskrivelse af kortet trukket omvendt

Måske er det svært for dig at se tingene i øjnene når dine relationer tager en skæv og uventet drejning. Der kan være dårlig og uklar kommunikation, og det kan ende i separation. Der kan være en tredje part på spil der splitter jer, men det kan også være fordi i vil forskellige ting. Om det så er jeres ønsker i livet eller en tredje person der forsøger at skille jer, er noget på vej.

støtte ◦ fejring ◦ fest ◦ indekreds
minor-arcana-three-of-cups-trsp

Three of cups

Beskrivelse af Minor Arcana kortet - Three of cups

Nu er det tid til fejring. Der kan være tale både om et decideret event, men også fejring af sejr på et mere generelt plan. Fejringen kan være både stor og lille, vi snakker alt fra et bryllup til en aften ude med tøserne. Uanset hvad så lev stort, og vid at du er omgivet af støtte fra din indercirkel når du har brug for det. Folk omkring dig kan svigte dig og der kan opstå en indblanding fra en udefra kommende part, vær på vagt overfor ting som skænderi og sladder.

Beskrivelse af kortet trukket omvendt

Nu er festen slut. Du tager dårlige beslutninger du senere fortryder, og oplever måske at du mangler støtte i denne tid hvor du mangler det allermest.

gennembrud ◦ kedsomhed ◦ utilfredshed
four of wands

Four of cups

Beskrivelse af Minor Arcana cups kort - Four of cups

Du er ikke tilfreds med det du ser omkring dig, og trækker dig måske for at regruppere. Det er en tid hvor du fordyber dig og nøje gennemgår dine muligheder og sortere ud i dem. Det hele er blevet lidt gråt og du kan have svært ved at se det smukke i verden. Du er generelt utilfreds, afvisende, og skubber folk væk som forsøger at hjælpe. Du vil gennemleve en trist og kedelig tid, uden den store passion eller motivation.

Beskrivelse af kortet trukket omvendt

Endelig når du til dit følelsesmæssige/mentale gennembrud som du har forsøgt at opnå så længe! Hvis du har bedt universet om et tegn så bliver det ikke meget tydeligere end det her. Nu er det slut med at fjolle rundt, det er tid til handling! Få din søde lille mås tilbage i kampen!

tab ◦ ny start ◦ sorg ◦ fortrydelse
minor-arcana-five-of-cups-trsp

Five of cups

Beskrivelse af Minor Arcana cups kort - Five of cups

Du har oplevet et enormt tab og er nu i gang med sorgprocessen. Det her er en af dem som gør rigtigt ondt, men det er noget du skal igennem. Kortet er forbundet med tab og fortrydelse. Man kan hurtigt blive fanget i et spind af sine egne følelser, og ende med at sidde fast.

Det er vigtigt at kunne tilgive og komme videre i livet. Der er gode ting i vente, men hvis du kun har fokus på fortiden og alt det du har tabt og den sorg du bærer på vil du ikke være i stand til at se dem.

Beskrivelse af kortet trukket omvendt

Det er tid til en ny start. Efterlad alt din gamle bagage og forbered dig på en ny og bedre tid. Der er en større healing forude, men du må arbejde med tilgivelse for at opnå den. Et følelsesmæssigt klarsyn er forude og det er op til dig om du vil videre eller sidde fast i dit gamle liv.

nostalgi ◦ tryghed ◦ fortid ◦ gensyn
minor-arcana-cups-six-of-wands-trsp

Six of cups

Beskrivelse af Major Arcana cups kort - Six of cups

Er du på udkig efter kærligheden, er nu muligvis tiden hvor den opsøger dig. Det kan være en ny relation du møder, men chancen er større for at det er en du allerede kender hvor jeres relation vil udvikle sig og eksplodere. Dette kort kalder på fortiden, hvad en det er gammel kærlighed, et tidligere job, eller bare ren nostalgi, så det er tid til at søge tilbage til dine rødder. Det kan også indikere en gave der kommer din vej. Tag glædeligt imod.

Beskrivelse af kortet trukket omvendt

Trækkes det omvendt er det ikke den gode nostalgi vi kigger på, men i stedet en fortid du hænger fast i. Det hele var måske ikke så lyserødt som du husker det, og det er tid til at give slip på det der var, og i stedet omfavne det der er. Alle former for umodenhed vil holde dig tilbage på nuværende tidspunkt, hvad end det er andres eller din egen.

drømme ◦ dagdrømmeri ◦ valg ◦ visioner ◦ muligheder
minor-arcana-seven-of-cups-trsp

Seven of cups

Beskrivelse af Minor Arcana cups kort - Seven of cups

Dette kort er for alle dagdrømmende, med hovedet i skyerne. Måske er det tid til at få nogle af alle de drømme væk fra hovedet og ud i virkeligheden, og gøre dem til noget mere håndgribeligt.

Mulighederne er mange og det kan være svært at holde sig til en ting eller tage et valg. Tag ikke nogle forhastede beslutninger men overvej dine valg og læg en plan. Trækkes dette kort i en romantisk forbindelse kan det indikere et problem med at forpligte sig, og måske ikke rigtig at vide hvad man egentlig vil.

Beskrivelse af kortet trukket omvendt

Endelig kan du se tingene klart, og du ved nu hvad du skal gøre for at komme videre. Dog er det ikke sikkert at det er en konsekvens af et valg du selv har taget, men uanset hvad så er beslutningen taget og nu kan du komme videre herfra. Det er trods alt det vigtigste.

Kortet kan også betyde enden på en drøm, nu er det tilbage til den kolde triste virkelighed. Den virkelige verden kan være ekstra grum hvis man er lidt for glad for at flygte ind i sin egen overaktive fantasi. Det kan være svært at holde fokus på praktiske opgaver.

udvikling ◦ rejse ◦ komme videre ◦ forlade noget
minor-arcana-eight-of-cups-trsp

Eight of cups

Beskrivelse af Minor Arcana cups kort - Eight of cups

Vi udvikler os alle sammen igennem livet, og du er officielt vokset fra din nuværende situation, det er tid til at komme videre. Nogle gange kan man have behov for et nyt perspektiv, og prøve at udforske hvad der egentlig ligger på den anden side af bakketoppen.

Hvis man ikke prøver noget nyt så sker der heller ikke noget nyt, nogle gange skal man ud af sin komfort zone. Hvem ved, du bliver måske overrasket over hvad du lærer om dig selv eller finder på din rejse. Så det er bare med at komme afsted.

Beskrivelse af kortet trukket omvendt

Du er ikke klar til at komme videre, og bliver ved med at vende tilbage til det samme. Men måske er det ikke tid endnu, måske er du nødt til at vende tilbage for at kunne forstå situationen før du kan komme videre. Dette kort kan også indikere problemer i forhold til rejser, og måske være et varsel om at man må ende med at rejse hjem igen.

tilfredshed ◦ opfyldelse af ønsker ◦ komfort ◦ rigeligt
minor-arcana-nine-of-cups-trsp

Nine of cups

Beskrivelse af Minor Arcana cups kort - Nine of cups

Dette kort er bredt kendt som ønske kortet og er en sikker indikation af at du meget snart kan forvente at få netop det du har gået og ønsket dig! Vær ekstra opmærksom på din tanke strøm og dine ønsker lige for tiden, universet er her og lytter til dig.

Kortet her handler også om at være tilfreds, alt hvad du har er alt hvad du skal bruge, og alt hvad du skal bruge har du. Du er helt tilpas og tilfreds. Hver taknemmelig for livets gaver og husk at sætte pris på de ting du har her i livet.

Beskrivelse af kortet trukket omvendt

Energien skifter, du går fra at være tilfreds til at opleve at intet længere er godt nok. Du er blevet grådig, og umulig at tilfredsstille. Mere vil have mere, og for nogle bliver det aldrig nok.

Du lever med store armbevægelser, og overdriver alting, denne form for livsstil vil have konsekvenser for dit helbred både mentalt og fysisk. Du vil opleve en følelse af fortrydelse og skuffelse, når du for alt du ønsker men opdager at det ikke var alt det du troede det ville være.

familie ◦ det gode liv ◦ konflikt ◦ fest
minor-arcana-ten-of-cups-trsp

Ten of cups

Beskrivelse af Minor Arcana cups kort - ten of cups

Du er omgivet af fornøjelse og lykke! Særligt på hjemmefronten. Både familiært og på det praktiske plan kører det bare. Der er særligt grund til at fejre på nuværende tidspunkt. Det er vigtigt også at fejre og værdsætte de små ting, som tid sammen med de mennesker man holder af.

Støtte er at finde alle steder omkring dig lige nu, hvad end det er i dine private relationer eller på arbejdet. Alt er harmonisk og i balance. Nyd det.

Beskrivelse af kortet trukket omvendt

Der kan opstå familiære problemer som resulterer i revner i familie fundamentet. Det kan være et ubehageligt miljø at være i grundet skænderier og uenigheder. Støtten ophører, og det kan betyde afslutningen på en ellers god situation.

Det kan også være et varsel om en familie sammenkomst med lige de mennesker du allermindst ville ønske var der, som virkelig sætter kog under disfunktionaliteten i familie dynamikken.

ny kærlighed ◦ yndlings barn ◦ relation ◦ forelskelse
Minor Arcana page of cups kort

Page of cups

Beskrivelse af Minor Arcana cups kort - Page of cups

Dette kort kan være et tegn på en kærlighedserklæring der snart vil komme din vej. Nogen vil åbent udtrykke deres følelser for dig. Ræk ud og mærk kærligheden, vær ikke bange for at møde nye mennesker. Et højt elsket og meget ønsket barn vil spille en vigtig rolle.

Beskrivelse af kortet trukket omvendt

Dette er en varsel om et romantisk forhold uden nogen form for modenhed eller holdbarhed. Det kan være påvirket både af naivitet, medafhængighed, og dårlig forståelse og udtrykkelse af følelser. Måske opfører enten dig selv eller din partner sig som en forkælet møgunge for at sige det ligeud. Uanset hvad er det tid til at komme videre, det fungerer ikke, noget skal ændres.  

prinsen/prinsessen på den hvide hest ◦ fantasi ◦ følg dit hjerte
Minor Arcana knight of cups kort

Knight of cups

Beskrivelse af Minor Arcana cups kort - Knight of cups

Her kommer prinsen/prinsessen på den hvide hest, der for alvor fejer benene væk under dig med en romantisk gestus. Han/hun er både følsom, galant, empatisk, måske også en dagdrømmer. Han/hun er ikke nødvendigvis dit livs kærlighed, men kommer for at vise dig at der stadig findes gode mennesker i verden, selvom det efterhånden kan være svært at tro på. Kortet kan også være en mere generel indikator om at det er tid til at følge dit hjerte, og din intuition, og turde at følge dine drømme.

Beskrivelse af kortet trukket omvendt

Ham / hende du ellers så som din drømme prins / prinsesse viser sig at være alt andet end det. Den som du ellers troede ville give dig tryghed og stabilitet viser sig i stedet at bringe umodenhed, uansvarlighed, og måske endda følelsesmæssig utilgægelighed ind i billedet. Og det har du ikke brug for i dit liv! Let’s move on. 

intuition ◦ feminin ◦ omsorg ◦ empatisk
Minor Arcana queen of cups kort

Queen of cups

Beskrivelse af Minor Arcana cups kort - Queen of cups

Dette kort er et stærkt feminint kort. Queen of cups er både følsom, blød, nærende, og har en stærk forbindelse til sin intuition. Hun træffer sine valg ved at følge sit hjerte og hendes instinkt, og du bør gøre det samme. Om end kortet peger på en du kender eller dig selv så er det altså tid til at følge den der gut feeling du hører så meget om. Men husk at stærke følelser kan gå begge veje så træd varsomt.

Beskrivelse af kortet trukket omvendt

Nu kommer alle de stærke følelser i spil, men det er ikke på den gode måde. Det er et stort emotionelt rod, som skaber en masse problemer. Hvad end det er dig selv eller andre er der nogen som på ingen måde er i kontakt med deres følelser og som har brug for noget seriøst grounding, før at tingene bliver bedre. Der skal arbejdes med følelser og kommunikation, for det går ikke at det bliver ved som det er nu.

kærlighed ◦ beherskelse ◦ wifey/hubby goals
minor-arcana-king-of-cups-trsp

King of cups

Beskrivelse af Minor Arcana cups kort - King of cups

Her finder vi kongen af kærlighed. Dette kort er det ultimative kort når vi taler romantik. Det repræsenterer både omsorg, tålmodighed, kærlighed, og pleje. Har du spurgt ind til kærligheden? Så har vi altså her at gøre med husband/wife material, eller endda mama/papa material, uanset hvad så er det en kæmpe keeper!

Du kan være sikker på at hvis denne person udtrykker at de elsker dig, så er det fordi at hele deres hjerte er i det. Kortet kan også have fokus på dig uden en partner. Her fortælle det at du selv skal se nærmere på de kvaliteter som dette kort repræsenterer.

Måske er omsorg, tålmodighed, empati, kærlighed, eller pleje, nogle egenskaber du selv kunne trænge til at gøre lidt mere ved, og blive en endnu bedre version af dig selv. Måske skal du ud og være nogle andres eller bare din egen kærligheds king/queen?

Beskrivelse af kortet trukket omvendt

Alle de her drømmende forestillinger du havde da du du troede du havde fundet the one, bliver vendt på hoved. Tingene er slet ikke som du regnede med. Det som du troede var godt viser sig at have en skyggeside. Den lune kærlighed bliver til kold luft.

Klynkeri, følelsesmæssig utilgængelighed, og drama kan komme ind i billedet, og vil kun forværre situationen. Kortet kan også være en indikator på et misbrug der er på vej ind i dit liv, hvad end det er dig selv eller folk omkring dig, så vær opmærksom og tag det i opløbet inden at det udvikler sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Witchy planter i din have

Hvad tænker du, hvis jeg fortæller dig, at du sikkert har en masse skøn naturmedicin mm gemt imellem dit såkaldte “ukrudt”? Det lyder ret godt, ikke? I dag ser vi nærmere på nogle af de vilde planter, der vokser her i Danmark, som langt de fleste har til rådighed uden at tænke over det. 

Read More »

3 witchy tips

Bliv inspireret til at bringe lidt mere magi ind i din hverdag når vi dykker ned i krystal ladning, urtebade og vores ultimative anbefaling når det kommer til krystaller.

Read More »