HEX Nordic

Månedtlige indlæg med dine favorit hex emner

Få daglige tips & inspiration på Instagram @hex.nordic

Gå på opdagelse i hex universet

Vælg mellem botanical, witchy, crystal eller health verdenerne

Et trygt forum for dig med særlige interesser

Månedtlige indlæg med dine favorit hex emner

Få daglige tips & inspiration på Instagram @hex.nordic

Gå på opdagelse i hex universet

Vælg mellem botanical, witchy, crystal eller health verdenerne

Et trygt forum for dig med særlige interesser

Søg
Close this search box.
WITCHY WORLD

It´s all in the cards│Del 1 - Hvad er tarot?

De fleste kender lidt til tarot kort, i den forstand at de ved det er ”kort som kan spå fremtiden” men så stopper deres viden om emnet også der. Jeg vil sige at det er delvist rigtig, det kan godt handle om fremtiden, men det kan lige så vel handle om din nutid og din fortid. Hvad er tarot? Vi kigger nærmere på det her.

Tarot kort er et redskab vi bruger til at kommunikere med energier, universet, og alt der imellem. Vi bruger dem til at søge råd og vejledning og måske til at stille de spørgsmål vi ikke tør stille andre. De kan bruges på mange måder, og tjener flere forskellige formål, man kan både ligge forskellige typer for kort opstillinger som på forhånd er skabt til et bestemt formål, eller du kan bare side og tale til kortene og blande dem og vente på et af dem kalder på dig eller faldet ud af bunken. Vi her hos hex nordic syntes ikke der er en rigtig eller forkert måde at kommunikere med universet på, you just do you.

Du kan starte med at fokusere på nogle af tingene og langsomt bygge på i takt med din tarot viden vokser og du føler dig mere sikker i det. det ER mange kort, og der ER meget information til hvert et af dem, vi skal alle sammen starte et sted. Så du skal ikke være for hård ved dig selv hvis det ikke sidder efter første gang.

Men det kan være svært at finde ideer og viden til hvordan man kommer i gang, og ikke mindst hvordan man så tyder de tegn universet, energierne, eller andet sender en. At kommunikere med universet er selvfølgelig et rimelig bredt begreb som vi dykker dybere ned i senere hen, men i dag skal vi altså se nærmere på tarot kort. Mere specifikt de forskellige kort kategorier og deres generelle betydning.

Når man ser på et sæt tarot kort er de delt i forskellige grupper som har forskellige betydninger, man kigger på flere aspekter når man skal læse det individuelle kort og disse grupper hjælper med at kategorisere kortende, så de lettere kan tydes. Kortet kan have forskellig betydning afhængigt af hvilken vej de trækkes, samt hvilke andre kort de trækkes sammen med.

Nogle af de kategorier vi kigger på når vi taler tarotkort er vores Major arcana kort og Minor arcana kort. Det er de to overordnede kategorier vi deler kortene i.

Men det er langt fra det eneste man tolker på, vi finder også tal på mange af kortene, som også har betydning for kortet. Positionen og selve billedet og symbolikken i kortet spiller selvfølgelig også en rolle for det budskab der bliver bragt til dig. 

Tarotkort er FYLDT med små skjulte budskaber og intet er der af tilfældighed. Jo mere man studerer dem og jo mere man lærer, jo bedre mening giver det hele.

Major Arcana er den største gruppe kort bestående af 22 kort. Major Arcana kort er de mest virkningsfulde kort i et tarot-dæk, og nok også dem folk kender bedst. Når det handler om disse kort kigger vi på det større perspektiv, skæbne, eller en vigtig livslektie.

Disse kort repræsenterer situationer som vi alle møder på livets vej, hvert individuelle kort har et konkret budskab eller en vejledning til dig. når vi ser på vores major arcana kort handler det om alle de store ting, og de vigtige beslutninger. Det er altså alle de ting og hændelser der er uden for vores kontrol og vores komfort zone, men også dem som hjælper os med at vokse og udvikle os som mennesker.

I minor arcana ser vi 4 grupper. Wands, Cups, Swords, og Pentacles. Hver gruppe består af 14 kort total. 10 nummererede kort, og 4 hofkort. Disse 4 grupper repræsenter hver især et specifikt område i dit liv. Når vi har med disse kort at gøre, er det det lidt mindre perspektiv vi skal kigge på. 

Her handler det mere om vores dagligdags beslutninger, hverdag, og de mennesker der er omkring os til dagligt, man kan sige det er de ting vi er lidt tættere på her og nu og har lidt lettere ved selv at kontrollere og ændre. Her kigger vi på de daglige kampe, sejre, nederlag, følelser, tanker, og andet der følger det daglige liv. som sagt er minor arcana delt i 4 under kategorier wands, cups, pentacles, og swords, som hver har sin individuelle betyning, så lad os dykke ned i dem.

Minor Arcana kort typer

Wands kort

Disse kort drager fokus på handling, initiativ, energi, og opfindelser. De hjælper dig med at navigere igennem dit liv, de rådgiver, vejleder og fortæller hvornår det er tid til handling, og hvornår du bør tage et skridt tilbage.

Element: Ild

 

Cups kort

Disse kort er en repræsentation af dine forhold, intuitioner, og følelser. De kan guide dig i kærlighed og vejlede dig gennem forståelse og på den måde hjælpe dig med at vokse, og behandle dine følelser.

Element: vand.

Swords kort

Disse kort symboliserer mental proces, tanker, udfordringer, og konflikter. De kan hjælpe dig med at fortælle dig hvis konflikter, hjertesorg, eller lignende lure under overfladen, og vejlede dig til bedst muligt at udnytte din egen mentale styrke.

Element: luft.

Pentacles kort

Disse kort er tilknyttet arbejde og økonomi. De kan bruges til at fortælle om dine langsigtede mål, økonomisk, familiært, eller helbredsmæssigt.

Element: jord.

Hvad er tarot tallenes betydning?

Som jeg nævnte tidligere er er der mere endnu, en anden ting vi også kan bruge til at tyde kortet er nemlig de små tal vi ser på mange af kortene, Ligesom at grupperne viser dig hvilke områder i dit liv der kræver din opmærksomhed, så har tallene på kortende også en betydning. De forskellige tal har vær deres energi som på hver sin måde hjælper dig med at forstå de beskeder du for fra kortene tydeligere.

1 / I

Ess’er viser de første stadier af bestræbelse, disse kort indikerer potentiale, drive, og nye begyndelser.

2 / II

Toere handler om at bringe balance. Dette tal fortæller dig at noget skal bringes i balance før du kan komme videre.

3 / III

Tallet tre handler om interaktion og kommunikation. 3 beder dig se nærmere på den indflydelse som andre har på dine følelser, dit arbejde, og dit liv på et generelt plan.

4 / IV

Støder du på tallet 4 er det tid til at tage et hvil, her er du nød til at stoppe op, holde en pause, og se nærmere på hvor du har været og hvor du ønsker at komme til i livet.

5 / V

Tallet fem er generelt associeret med modgang. Dette tal indikerer tab, konflikter, og andre negative oplevelser du bliver nød til at overkomme.

6 / VI

Tallet seks viser vækst, og er associeret med at overvinde sine udfordringer, og fjerne sig selv fra dårlige situationer, og skabe en bedre forståelse for hvem du er lige nu.

Position / type kort

Ligesom vi har lært at det betyder noget om kortet er minor eller major arcana, hvilken gruppe det er i, og hvilket tal som er på, så kan ting som position og hvilken type figur der er repræsenteret faktisk også have enormt meget at sige. Vi ser nemlig at type kort som riddere, konger, og dronninger, samt kort med en siddende hovedfigur har skjult særlige budskaber, alt dette er nemlig ikke helt uden betydning.

Disse kort er en repræsentation af begyndelser, og angiver en ny fase. De fortæller dig at du har en plan, men at du ikke ved hvordan du skal føre den ud i livet. Det en besked om at du bør samle så mange oplysninger du kan før du fortsætter din rejse.

Disse kort symboliserer bevægelse, ridderen fortæller dig at du ved hvor du gerne vil hen, og nu er det tid til at komme afsted! Go go go!

Dronningerne er forbundet med potentiale, råd, og magt. Men kan også være et råd om at søge hjælp og vejledning hos en visere og mere erfaren person.

Kongerne viser deres muskler frem og repræsentere autoritet og magt, det er et budskab til dig om at du har hvad der skal til for at lykkedes og åbne succes. Men det kræver at du tror 110% på dig selv.

Nu har du forherliget en bede forståelse af tarot kort, ind inden du begyndte at læse med. Hvis du vil vide endnu mere om alle de forskellige korts individuelle betydning og budskaber så følg med her på bloggen eller på vores instagram hvor vi løbende vil dykke indu dybere ned i tarot kort.

En reaktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Witchy planter i din have

Hvad tænker du, hvis jeg fortæller dig, at du sikkert har en masse skøn naturmedicin mm gemt imellem dit såkaldte “ukrudt”? Det lyder ret godt, ikke? I dag ser vi nærmere på nogle af de vilde planter, der vokser her i Danmark, som langt de fleste har til rådighed uden at tænke over det. 

Read More »

3 witchy tips

Bliv inspireret til at bringe lidt mere magi ind i din hverdag når vi dykker ned i krystal ladning, urtebade og vores ultimative anbefaling når det kommer til krystaller.

Read More »